به گزارش خبرنگار ایرنا، دولت سیزدهم از همان شروع فعالیتهایش تاکنون اهتمام ویژه به استفاده از ظرفیت علم و فناوری و پتانسیل دانشگاه و دانشگاهیان برای حل مشکلات کشور را مورد تاکید قرار داده و در عرصههای مختلف تصمیمسازی و تصمیمگیری، دانشگاهها را پشتوانه علمی و فکری خود قلمداد کرده است.
رویکرد دولت سیزدهم در عرصه علم و فناوری
بسیاری از مسئولان در عرصه فناوری و نوآوری نیز بر این باور هستند که پشت سیاستگذاریها و برنامههای مختلف دولت، طرحهای پژوهشی و علمی وجود دارد و دولتمردان در طول ۲ سال و اندی که از عمر این دولت میگذرد توسعه زیرساختها در این زمینه را در دستورکار خود قرار دادهاند.
استاندار فارس معتقد است پیشرفت و آبادانی همه جانبه استان با مشارکت جامعه علمی میسر میشود و وجود ظرفیتهای تاریخی، گردشگری، مذهبی و درمانی در استان، این مشارکت را برای بکارگیری این توانمندیها ضروری کرده است.
محمدهادی ایمانیه راهکار توسعه همه جانبه در استان فارس را مبتنی بر علم و دانش میداند و بر این باور است تمام فعالان عرصه علم و فناوری استان با ارایه نظرات، پیشنهادها، ایدهها و طرحهای کاربردی، برای توسعه فارس باید بیش از پیش به میدان بیایند تا اقدامات و دستاوردهای استان در کشور الگو شود.
مصوبات فناورانه سفر دولت سیزدهم به فارس چه بودند؟
پتانسیل و ظرفیت استان فارس در عرصه علم و فناوری و نگاه استاندار فارس به این مقوله مهم باعث شد که این حوزه در سفر دولت سیزدهم به فارس در سال ۱۴۰۰ نیز مورد توجه قرار بگیرد.
این سفر ۲ مصوبه مهم در حوزه علم و فناوری به همراه داشت. تکمیل برج فناوری پارک علم و فناوری استان و تجهیز مرکز رشد لارستان از مصوبات سفر دولت سیزدهم به استان فارس بود که اجرایی کردن این مصوبات پس از این سفر در دستورکار مسئولان استان قرار گرفت. این در حالی بود که سال ۱۴۰۱ نیز از سوی رهبر معظم انقلاب به عنوان «سال تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین» نامگذاری شد و رویکرد دانشمحور رهبر انقلاب هم موجبات تلاش بیشتر و توسعه بیش از پیش زیرساختها در این عرصه را فراهم کرد.
و حالا با گذشت حدود ۲ سال از سفر رییسجمهور به استان فارس، مسئولان این استان نوید تکمیل بخش عمده این پروژهها و به ثمر نشستن این مصوبات را دادهاند.
وضعیت برج فناوری پارک علم و فناوری
پروژه تکمیل برج فناوری پارک فارس ۱۰طبقه و هفت هزار مترمربع مساحت دارد که فاز اول آن به مساحت سه هزار و ۵۰۰ مترمربع در اردیبهشت سال ۱۴۰۱ افتتاح شده است. این مجموعه هماکنون در حال تکمیل ساختمان است و به گفته مسئولان در صورت ادامه یافتن روند مستمر عملیات ساخت، این پروژه تا پیش از سفر دوم رییس جمهور به استان آماده خواهد شد و با حضور رییس جمهور به بهرهبرداری میرسد.
وزیر علوم تحقیقات و فناوری که شهریورماه سال گذشته در سفر به استان فارس اعلام کرده بود اعتبار لازم برای تکمیل این برج اختصاص داده شده و این برج تا پایان سال به بهره برداری خواهد رسید، جمعه ۲۲ اردیبهشتماه ۱۴۰۲ نیز در سفر دوباره خود به شیراز و در حاشیه حضور در پارک علم و فناوری استان در خصوص آخرین وضعیت برج علم و فناوری فارس، گفت: تصمیم بر این است که در صورت فراهم شدن شرایط برج فناوری در سفر رییس جمهور افتتاح شود.
محمد هادی ایمانیه استاندار فارس هم جمعه ۲۳ اردیبهشت ماه در نشست مشترک مجمع نمایندگان استان با وزیر علوم، تحقیقات و فناوری خواستار تدوین طرح ساماندهی مراکز آموزش عالی و توجه به مسایل سختافزاری و نرمافزاری این مراکز با حمایت وزارت علوم شد و در خصوص برج فناوری استان گفت: این برج که در پارک علم و فناوری استان مستقر است به زودی تکمیل و افتتاح خواهد شد و با توجه به الحاق ۲۰ هکتار زمین به پارک علم و فناوری فارس در آینده نزدیک، بهتر است استفاده مؤثر، منطقی و نتیجه بخش از این مرکز علمی در دستور کار وزارت علوم باشد.
مرکز رشد لارستان آماده بهرهبرداری
تکمیل مرکز رشد لارستان نیز از دیگر مصوبات دولت در سفر به استان فارس بود؛ تجهیز این مجموعه پنج طبقه که سه هزار و ۵۰۰ مترمربع مساحت دارد در حال حاضر انجام شده و این مجموعه که به عنوان مرکز تعاملات شرکتهای دانش بنیان کشور با خلیج فارس تلقی میشود، آماده بهره برداری است.
به گفته مسئولان، خیرین مبلغ ۴۰ میلیارد تومان به تکمیل این پروژه کمک کردهاند و این مجموعه در حال حاضر ظرفیت پذیرش ۳۰ شرکت دانش بنیان دارد و دارای سالنهای همایش و کنفرانس و فضای کار اشتراکی و نمایشگاهی است.
استاندار فارس هم که روز ۱۲ تیرماه ۱۴۰۱ به همراه معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری و معاون استاندار و فرماندار ویژه لارستان از این برج بازدید کرده بود همواره بر تسریع روند عملیات ساخت این برج با هدف توسعه استان تاکید داشته است.
امین رضا ذوالقدر رییس پارک علم و فناوری فارس در رابطه با آخرین وضعیت این مجموعه به خبرنگار ایرنا گفت: برج لارستان با همت بنیاد نیک اندیشان هاشمی لارستان ساخته شده است.
وی ادامه داد: عملیات اجرایی برج خیرساز لارستان در سال ۱۴۰۱ به پایان رسید و در حال حاضر این برج به عنوان نخستین برج خیرساز کشور در حوزه فناوری و کریدور صادراتی محصولات دانش بنیان کشور به کشورهای همسایه حوزه خلیج فارس آماده بهرهبرداری است.
افتتاح برج علم و فناوری در سفر رییس جمهور
ذوالقدر افزود: برج فناوری پارک نیز که امکان استقرار ۷۰ شرکت دانش بنیان رشد یافته را فراهم میکند در سال ۱۴۰۱ از پیشرفت فیزیکی حدود ۵۴ درصد به بالای ۹۰ درصد رسید و این برج هم به زودی آماده بهرهبرداری خواهد بود.
وی اضافه کرد: ۱۰ طبقه برج در حال حاضر آماده و حتی کابینت هم برای واحدها نصب شده است. تنها در لابی ساختمان در طبقه همکف، اجرای سرامیک و نصب شیشهها در حال انجام است. میتوان گفت تا ۱۰ روز دیگر این قسمت نیز تکمیل خواهد شد.
رییس پارک علم و فناوری فارس اظهار کرد: البته پیمانکار مطالباتی دارد که باید به او پرداخت شود. اما کار فیزیکی ساختمان و مراحل ساخت آن تا ۱۰ روز دیگر به پایان میرسد و برای افتتاح این مجموعه هم منتظر سفر رییس جمهور محترم به استان هستیم.
نظر شما