مقالات برگزیده همایش پیشگیری از آسیب های اجتماعی در فصلنامه‌های معتبر چاپ می‌شود

تهران- ایرنا- دبیر همایش ملی پیشگیری از آسـیب های روانی-اجتماعی-فرهنگی با تمرکز بر سلامت معنوی گفت: این همایش نهم خرداد ماه ۱۴۰۲ در دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه علامه طباطبایی برگزار و مقالات برگزیده در فصلنامه‌های معتبر علمی چاپ می‌شود.

به گزارش خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، ابوالقاسم عیسی مراد درباره این همایش اظهار داشت: ۳۰ اردیبهشت پایان زمان ارسال مقالات است و تا پنجم خرداد داوری‌ها انجام می شود. همایش هم شنبه نهم خرداد ماه گشایش می‌یابد.

وی افزود: مقالات همایش به صورت کتاب الکترونیکی درمی‌آید که در سامانه آموزشی قرار می گیرند و چکیده مقالات به صورت کتابچه ای به صورت محدود چاپ خواهد شد.

دبیر همایش ملی پیشـگیری از آسـیب های روانی-اجتماعی-فرهنگی درباره محورهای همایش ادامه داد: این همایش در چهار محور تعریف شده است که موضوعاتی کاملا ضروری و اساسی است و می تواند ارتباط ما را با سبک زندگی اجتماعی مدرن و پیشگیرانه تعریف کند.

مقالات برگزیده همایش پیشگیری از آسیب های اجتماعی در فصلنامه‌های معتبر چاپ می‌شود

عیسی مراد گفت: همایش ملی پیشگیری از آسیب های روانی- اجتماعی - فرهنگی با تمرکز بر سلامت معنوی برگزار می شود. محور اصلی کار پیشگیری است؛ پیشگیری از آسیب هایی که در دنیا سالها به صورت ابعادی به آن نگاه کرده اند؛ آسیب های روانی –اجتماعی- فرهنگی، یعنی روانی جدا نه، اجتماعی جدایی نه و فرهنگی جدا نه. ارتباط تنگاتنگ و پیوستگی بسیار جدی بین آسیب های روانی اجتماعی فرهنگی که در دنیا سال ها به آن تاکید شده، وجود دارد.

وی تصریح کرد: چیزی که این همایش را ممکن است از همایش های دیگر متمایز کند، تمرکز بر سلامت معنوی است و نگاه و نگرش بومی که به این موضوع داشته باشیم. بنابراین هدف ما پیشگیری، آسیب شناسی و تمرکز بر سلامت معنوی است.

دبیر همایش ملی پیشـگیری از آسـیب های روانی-اجتماعی-فرهنگی گفت: سوال اصلی این است که چه آسیب هایی وجود دارد؟ مبانی چه چیزهایی است؟ کجاها دچار چالش هستیم و آیا در شناخت آسیب ها و مدل ها و رویکردهایی که در رابطه با این آسیب ها و شناسایی آسیب ها و علت شناسی آسیب‌ها و سبب شناسی و روانشناسی و امثال آن، تمرکز اصلی را داریم.

وی افزود: این که فقط از آسیب‌ها بگوییم مسئله ای را حل نمی کند. قاعده این است که بدانیم چگونه از این آسیب ها در یک گذر زمان و فرایند تحول پیشگیری کنیم. این پیام را در چهار پنل مختلف به مخاطب انتقال دهیم که به عنوان مثال در موضوعات مختلف اجتماعی و مسائل روانی اجتماعی فرهنگی آسیب ها کدام هستند؟ اگر بخواهیم واقعیت جامعه را ببینیم که مشکلات و نگرانی‌هایی در جامعه وجود دارد که در سطوح مختلف کودکان، نوجوانان و جوانان می بینیم.

عیسی مراد با بیان این که تمرکز اصلی ما در جامعه برای برون رفت از نگرانی های اجتماعی باشد، گفت: تمرکز اصلی در این همایش این است که این آسیب ها چه چیزهایی هستند و راه برون رفت از آن چیست.

وی در ادامه گفت: در این همایش چهار پنل و نشست اصلی همراه با محورهای فرعی را تعریف کردیم که یکی از نشست ها، آسیب‌های نوپدید و آسیب های مجازی است که با تمرکز بر سلامت معنوی چگونه می توانیم در آن ورود داشته باشیم.

دبیر همایش ملی پیشـگیری ازآسـیب های روانی-اجتماعی-فرهنگی افزود: مباحث اعتقادی و معرفتی، مباحث مرتبط جنگ های ترکیبی و شناختی و از سویی بازی های کامپیوتری و رایانه نابهنجار و انواع و اقسام شبکه های اجتماعی، رسانه‌ها و تبلیغات و امثالهم و اعتیاد رفتاری، نواندیشی ها و اندیشه‌های التقاطی و فرقه‌های در حقیقت انحرافی از جمله محورهای فرعی پنل و نشست اول است. بنابراین شناخت این ها و فراشناخت این موضوع ها می‌تواند به ما کمک کند پیشگیرانه عمل کنیم.

عیسی مراد تصریح کرد: تا رگ های اصلی این اتفاق را رصد نکنید و بر اساس داده ها و آماری موجود روی آنها متمرکز نشویم، ممکن است دچار ایراد شویم. در تفکر و اندیشه ها چه اتفاقی می‌افتد؟ آنچه را که در اندیشه و تفکرات اتفاق می‌افتد در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی چگونه آنها را گسترش می‌دهند و چگونه یک سبک زندگی سالم و هنجار بومی مبتنی بر فرهنگ دینی اسلامی را دچار خدشه و چالش می کند.

دبیر همایش ملی پیشـگیری از آسـیب های روانی-اجتماعی-فرهنگی گفت: در پنل دوم موضوع اصلی پیشگیری از آسیب های ازدواج و خانواده با تمرکز بر سلامت معنوی است. چه اتفاقاتی در حال رخ دادن است و آمارها و پژوهش ها چه چیزی را نشان می دهند. موضوعات مطرح شده فرعی در پنل دوم طلاق، خشونت های خانگی و مشکلات زوجین، ازدواج معیوب، تاخیر در ازدواج و زیست مجردی، عفاف و حجاب، فرزندآوری و فرزندپروری، سبک زندگی و حقوق و اقتصاد خانواده است که به آنها پرداخته می شود.

عیسی مراد افزود: موضوع اصلی در پنل سوم پیشگیری از آسیب های روش شناسی و ماهیت با تمرکز بر سلامت معنوی است که دو استاد هر کدام به مدت ۲۰ دقیقه در این مورد سخنرانی خواهند کرد و در ادامه به تئوری ها و مدل ها، ماهیت سلامت معنوی، آینده‌پژوهی، استراتژی ها و چگونگی پیشگیری ها عصب روانشناسی سلامت معنوی، ارزیابی و سنجش، مخاطب شناسی و روش شناسی انتقال و مطالعه تطبیقی و معنویت غرب و اسلامی پرداخته می شود.

وی ادامه داد: چهارمین پنل با موضوع اصلی پیشگیری از آسیب های روانی –اجتماعی- فرهنگی با تمرکز بر سلامت معنوی در بستر تحولی است و در آن به موضوعات رفتارهای خود آسیب رسان پرخطر، پرخاشگری، اعتیاد و سوء مصرف، آسیب های تعلیم و تربیت، مهاجرت نخبگان، بحران‌های اجتماعی (سیاست، اقتصاد، فرهنگ و مدیریت) و بحران هویت و گسست بین نسلی پرداخته می شود.

مقالات برگزیده همایش پیشگیری از آسیب های اجتماعی در فصلنامه‌های معتبر چاپ می‌شود

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha