علیاکبر مهقانی نوده روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی افزود: در این بازه زمانی، ۱۰۰ هزار هکتار از زمینهای زیرکشت گندم استان هم به دلیل شدت خشکسالی و کمآبی، رشد نکرده است.
وی از برداشت گندم از سوی ۲ بهرهبردار در شهرستانهای «ترکمن» و «آققلا» طی روز گذشته (یکشنبه) خبر داد و گفت: این برداشت محصول به صورت موردی صورت گرفته که اوج برداشت محصول از کشتزارهای گندم استان از خرداد آغاز شده و تا اواخر مردادماه ادامه مییابد.
گندم به صورت خرید تضمینی توسط دولت انجام میشود که مسوولان دستگاههای مرتبط در گلستان بیش از دو هزار و ۷۰۰ دستگاه کمباین و حدود ۱۷ هزار و ۵۰۰ دستگاه کامیون و کامیونت اعم از بومی و مهاجر از استانهای دیگر برای برداشت محصول و حمل به سیلو و انبار آماده کردهاند.
استان گلستان از نظر کمیت و میزان تولید گندم، رتبه دوم ایران را دارد و این در حالی است که مساحت آن بسیار کمتر از استانهای دارای ظرفیت کشاورزی همچون فارس و خوزستان است و علاوه بر این به باور برخی کارشناسان در بحث کیفیت مقام اول کشور را دارد زیرا گلوتن موجود در محصول آن بیشتر از سایر نقاط است.
گلوتن؛ پروتئینی است که باعث کش آمدن خمیر و ترد شدن نان با کیفیت بسیار مناسب میشود و از این حیث گندم تولیدی در گلستان یکی از بهترین محصولات کیفی ایران است.
بارش باران بدون تاثیر در عملکرد محصول
سرپرست معاون بهبود تولید گیاهی جهادکشاورزی گلستان گفت: بارش باران اخیر تاثیری در افزایش عملکرد محصول گندم، جو و کلزا ندارد و فقط زمان برداشت را به تاخیر میاندازد.
مهقانی خاطرنشان کرد: در صورت وجود ۱۵ میلیمتر بارش به بالا، بهرهبردار میتواند در زمینهای غیرقابل برداشت محصول ناشی از خشکسالی برای کشت آفتابگردان و سایر محصولات جایگزین کمآببَر اقدام کند.
وی ادامه داد: امسال به دلیل کاهش بارشها با خشکسالی و خسارت شوری مواجه هستیم که باید شوری از خاک شُسته شود تا کشت صورت گیرد.
اقتصاد اصلی گلستان با جمعیت یک میلیون و ۸۶۹ هزار نفر جمعیت بر پایه کشاورزی استوار بوده و در ۶۶۷ هزار هکتار زمین استان اعم از زراعی و باغ فعالیت کشاورزی صورت میگیرد که این استان نقش به سزایی در تولید محصولات کشاورزی در کشور دارد.
نظر شما