رحیم واحدی روز سهشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: اعضای انجمن دفاع از حقوق مصدومان شیمیایی سردشت شامل «صالح عزیزپور اقدم» به عنوان رییس انجمن، «حمیرا کریمی واحد» دبیر کمیته بین المللی انجمن و «عثمان مزین» دبیر حقوقی انجمن به همراه «مژده حداد» از جانبازان شیمیایی سردشت در این کنفرانس حضور دارند.
وی اضافه کرد: پنجمین کنفرانس بازنگری کنوانسیون سازمان جهانی منع گسترش سلاحهای شیمیایی (OPCW) با حضور نمایندگان ۱۹۳ کشور روز دوشنبه شروع شده و تا جمعه در لاهه هلند ادامه دارد.
به گفته وی، اعضای انجمن دفاع از حقوق مصدومان شیمیایی سردشت حضور و در صحن سازمان و نشست ائتلاف انجمنها سخنرانی میکنند.
دبیر انجمن دفاع از حقوق مصدومان شیمیایی سردشت گفت: اتمام تحریم دارویی مصدومان شیمیایی قدرتهای غربی علیه کشورمان، آموزش افرادی در بخشهای پزشکی، روانشناسی و حقوقی به منظور ارایه خدمات به قربانیان سلاحهای شیمیایی و خواستار نابودی و عدم تولید و استفاده از این سلاحها توسط کشورهای مختلف از جمله درخواستهای اعضای انجمن دفاع از مصدومان شیمیایی سردشت در این اجلاسیه است.
وی یادآور شد: اعضای این انجمن از سال ۲۰۰۲ میلادی و پس از نخستین دوره بازنگری پروتکل سازمان جهانی منع گسترش سلاحهای شیمیایی در آن حضور داشته و تاکنون در تمام دوره اجلاس (OPCW) این سازمان جهانی که آذر ماه برگزار میشود، شرکت کردهاند.
واحدی ادامه داد: در سالهای نخست انجمن تنها در حاشیه اجلاس نمایشگاه عکس و اسناد را برپا میکرد اما با تشکیل ائتلاف انجمنهای منع گسترش سلاح شیمیایی که در حدود ۴۵ انجمن ایرانی و خارجی است، حضور انجمن در اجلاس سالیانه پررنگتر است.
وی تاکید کرد: هماکنون یادمانی از قربانیان بمباران شیمیایی سردشت و حلبچه در حیاط ساختمان سازمان جهانی منع گسترش سلاحهای شیمیایی ساخته شده و اعضای انجمن در اجلاسیه سالیانه این سازمان شرکت و در آن سخنرانی میکنند.
به گزارش ایرنا، هفتم تیر سال ۱۳۶۶ رژیم بعث عراق با استفاده از بمبهای شیمیایی چهار نقطه پرازدحام سردشت در ۱۶۰ کیلومتری جنوب ارومیه را بمباران کرد که در این حمله ناجوانمردانه ۱۱۹ نفر از ساکنان غیرنظامی شهر شهید و بیش از هشت هزار نفر نیز در معرض گازهای سمی قرار گرفتند و دچار مصدومیت شیمیایی شدند.
بمباران شیمیایی شهر مرزی سردشت فجیعترین تهاجم شیمیایی بود که آثار و مشکلات بسیاری بهوجود آورد بطوریکه این شهر را به نخستین شهر قربانی جنگافزارهای شیمیایی در جهان پس از بمباران هستهای هیروشیما تبدیل کرد.
پس از این بمباران شیمیایی بسیاری از مردم این شهر که هیچ اطلاعی از این نوع بمبهای نامتعارف نداشتند، برای یاری رساندن به مصدومان و نجات کسانی که در زیر آوار مانده بودند به محل اصابت بمبها رفتند و همین امر سبب شد تا شمار آسیبدیدگان بیشتر و بیشتر شده و بسیاری از مصدومان با تأخیر به مراکز درمانی شهرهای تبریز، ارومیه و تهران منتقل شوند.
انتقال مصدومان شیمیایی از طریق هوایی انجام شد و با توجه به حاکم شدن شرایط جنگ و مرزی بودن سردشت با تأخیر صورت گرفت که این امر باعث شد آثار مواد شیمیایی بر روی جسم مصدومان بویژه کودکان، تا سالها باقی بماند.
به گزارش ایرنا، پنجمین کنفرانس بازنگری کنوانسیون سازمان جهانی منع گسترش سلاح های شیمیایی (OPCW) از ۲۵ تا ۲۹ اردیبهشت سال جاری با تمرکز بر تدوین نقشه راه و برنامههای پنج سال آینده سازمان منع سلاحهای شیمیایی در شهر لاهه هلند در حال برگزاری است.
شهرستان مرزی سردشت در جنوب آذربایجان غربی واقع شده است.
نظر شما