به گزارش ایرنا به نقل از اماسان، کربی روز دوشنبه به خبرنگاران گفت: هیچ تغییری در رویکرد ما در بحث موشکهای دوربرد مانند ATACMS ایجاد نشده است و موضع ما در این باره قابل تغییر نیست.
انگلیس هفته گذشته تصمیم گرفت تا موشکهای کروز طوفان سایه خود را که برای شلیک از جنگندههای انگلیسی و فرانسوی طراحی شدهاند اما برای شلیک از میگ ۲۹ اوکراینی اصلاح شدهاند را در اختیار اوکراین قرار دهد.
به نوشته اماسان، بُرد گزارش شده این موشکها در حدود ۳۰۰ کیلومتر است و به این ترتیب دامنه آتش گستردهتری را نسبت به سامانههای کوتاهبرد مانند هیمارس آمریکایی و سایر توپخانههایی که کشورهای غربی از تابستان گذشته تاکنون به اوکراین ارسال کردهاند، در اختیار کییف قرار میدهد.
بن والاس وزیر دفاع انگلیس از بیان اینکه چه تعداد از سایههای طوفان به اوکراین داده شده است، خودداری کرد.
این تسلیحات احتمالاً شانس اوکراین را در حمله متقابل مورد انتظارش که انتظار میرود در هفتههای آینده آغاز شود، بهبود میبخشد.
در حالی که کشورهای غربی پس از آغاز حمله روسیه به اوکراین میلیاردها دلار کمک نظامی به کییف سرازیر کردهاند، جو بایدن رئیس جمهور آمریکا در برخی مواقع از ارائه سیستمهای خاصی به اوکراین که به اعتقاد وی به این کشور اجازه حمله به خاک روسیه را میدهد و موجب تحریک مسکو خواهد شد، امتناع کرده است.
در همین باره، بایدن تاکنون با وجود درخواستهای مکرر کییف از ارائه موشکهای دوربرد آمریکایی به اوکراین خودداری کرده است.
بیل تیلور سفیر سابق ایالات متحده در کییف در همین خصوص، گفت: تهیه این سلاحهای دوربرد بهطور چشمگیری به موفقیت ضدحمله احتمالی اوکراین کمک خواهد کرد و حتی به اوکراینیها اجازه میدهد تا به کریمه حمله کنند. سلاحهای دوربرد همچنین به اوکراینیها اجازه میدهد تا به اهداف روسیه در پشت خطوط دونباس حمله کنند.
مقامات اوکراین تا حدی به دلیل اینکه ممکن است یک نتیجه ناامیدکننده، اشتهای غرب برای ارائه کمکهای بیشتر نظامی به این کشور را کاهش دهد، سعی کردهاند پیش از ضد حمله احتمالی خود، انتظارات متحدانشان از نتایج این ضدحمله را مدیریت کنند.
ولودیمیر زلنسکی رئیسجمهور اوکراین روز دوشنبه پس از دیدار با ریشی سوناک نخستوزیر انگلیس در منطقه چکرز در جنوب شرقی انگلیس به خبرنگاران، گفت: قبل از آغاز ضدحمله موعود، ما واقعاً به زمان بیشتری نیاز داریم.
در جریان این بازدید، سوناک اعلام کرد: بریتانیا صدها موشک دفاع هوایی و سامانههای هوایی بدون سرنشین دیگر از جمله صدها پهپاد جدید تهاجمی دوربرد با برد بیش از ۲۴۰ کیلومتر را در اختیار اوکراین قرار میدهد که اولین نوع از این پهپادهای دوربرد است که زرادخانه اوکراین به خود میبیند.
دفتر نخستوزیر انگلیس نیز در بیانیهای در همین خصوص اعلام کرد: انگلیس در تابستان امسال برنامه پروازی جدیدی را برای آموزش خلبانان اوکراینی برای کار با انواع هواپیماها آغاز خواهد کرد.
دفتر سوناک در بیانیه خود افزود: این برنامه پروازی در راستای تلاشهای انگلیس برای ترغیب سایر کشورها به ارائه جتهای اف۱۶ که جنگندههای مورد علاقه اوکراین است، انجام خواهد شد.
از سوی دیگر کالین کال مشاور ارشد و دستیار سیاسی وزیر دفاع آمریکا (پنتاگون) در ژانویه ۲۰۲۳ در مورد امتناع واشنگتن از ارائه موشکهای دوربرد سطح به سطح ATACMS آمریکایی به اوکراین به خبرنگاران، گفت: قضاوت پنتاگون تا به امروز این بوده است که ارسال اینگونه تسلیحات دوربرد به اوکراین، کاری است که به زحمت آن نمیارزد.
نظر شما