۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۲، ۶:۱۴
کد خبرنگار: 1000
کد خبر: 85112732
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

سلام من به مدینه ، به غربت صادق (ع)

۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۲، ۶:۱۴
کد خبر: 85112732
سلام من به مدینه ، به غربت صادق (ع)

شیراز - ایرنا- با افزایش محبوبیت امام صادق(ع) در بین اهالی مدینه، کینه های خلفای عباسی زیاد شد و در نتیجه در تاریخ ۲۵ شوال سال ۱۴۸ هجری قمری ، امام صادق (ع) را به شهادت رساندند.۶۵ سال عمر آن امام عالم سرشار از عرفان ، حکمت ، عشق و صداقت در گفتار و کردار بود.

امام جعفر صادق (ع) به روایتی در سال ۸۳ هجری قمری در شهر مدینه چشم به جهان گشود و در دامان پدر گرامیش امام محمد باقر (ع) و مادری با ایمان و فرزانه، پرورش یافت.

آن حضرت در ۳۱ سالگی، پس از شهادت امام محمد باقر (ع)، عهده دار مسئولیت امامت و هدایت مسلمین شد. دوران زندگانی آن حضرت مصادف با ایام حکومت پنچ تن از حاکمان اموی و دو تن از حاکمان عباسی بود و در این زمان درگیری شدید بین امویان و عباسیان بر سر حاکمیت، از فشار آن‌ها بر اهل بیت پیامبر (ص) کاسته بود.

همین موضوع، زمینه مناسبی برای امام جعفر صادق (ع) فراهم آورد تا به گسترش علوم اسلامی و تربیت شاگردان مکتب خود بپردازد و هزاران فقیه و دانشمند در علوم مختلف، چون طب، شیمی، جبر، نجوم و سایر علوم تربیت کند، چنانکه جابر بن حیان که به پدر علم شیمی مشهور است، از شاگردان آن حضرت بود.

امام جعفر صادق (ع) به همراه پدرش امام محمد باقر (ع) بزرگترین مرکز علمی آن روز جهان اسلام را در شهر مدینه پایه گذاری کرد و عده بیشماری از دانش پژوهان از نقاط دور و نزدیک از محضر درس و علم ایشان بهره بردند.

سرانجام به دستور منصور دوانیقی حاکم ستمکار عباسی که تحمل نفوذ فوق العاده امام صادق (ع) را در میان مردم نداشت، آن حضرت را در ۶۵ سالگی مسموم کردند و به شهادت رساندند و پیکر مطهر امام صادق (ع) در قبرستان بقیع ـ واقع در شهر مدینه ـ به خاک سپرده شد.

عصر امام صادق (ع)، عصر جنبش فرهنگی و فکری و برخورد فرق و مذاهب گوناگون بود. پس از زمان رسول خدا دیگر چنین فرصتی پیش نیامده بود تا معارف اصیل اسلامی ترویج گردد، بخصوص که قانون منع حدیث و فشار حُکّام اموی باعث تشدید این وضع شده بود. لذا خلأ بزرگی در جامعه آن روز که تشنة هرگونه علم و دانش و معرفت بود، به چشم می خورد.

امام صادق با توجه به فرصت مناسب سیاسی و نیاز شدید جامعه، دنباله نهضت علمی و فرهنگی پدر بزرگوار را گرفت و حوزه وسیع علمی و دانشگاه بزرگی به وجود آورد و در رشته های مختلف علمی و نقلی شاگردان بزرگی تربیت کرد.

شاگردانی چون هشام بن حکم، مفضل بن عمر کوفی جعفی، محمد بن مسلم ثقفی، ابان بن تغلب، هشام بن سالم، مؤمن طاق، جابر بن حیان و . . . . تعداد شاگردان امام را تا چهار هزار نفر نوشته اند. ابوحنیفه رئیس یکی از چهار فرقه اهل سنت مدتی شاگرد ایشان بود و خودش به این موضوع افتخار کرده است.

امام جعفر صادق (ع) از فرصت های گوناگونی برای دفاع از دین و حقانیت تشیع و نشر معارف صحیح اسلام استفاده می برد. مناظرات زیادی نیز در همین موضوعات میان ایشان و سران فرقه های گوناگون انجام پذیرفت که طی آنها با استدلال های متین و استوار، پوچی عقاید آنها و برتری اسلام ثابت می شد.

شهروندان شیراز هر سال بر اساس یک سنت دیرین سالروز شهادت امام صادق (ع) را گرامی می دارند ، آستان قدسی حضرت احمد ابن موسی شاهچراغ (ع) در شب شهادت امام صادق (ع) میزبان هزاران نفر از محبان اهلبیت بود ، آیین سوگواری شب شهادت امام جعفر صادق(ع) رییس مذهب تشیع در حرم حضرت احمد بن موسی شاهچراغ(ع) چون سالهای گذشته باشکوه برگزار شد.

همچنین شهروندان شیراز با حضور در مسجدالنبی این شهر در مراسمی با حضور آیت الله لطف الله دژکام نماینده ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز ، در شب شهادت امام صادق (ع) سالروز شهادت ششمین اختر تابناک آسمان امامت و ولایت را گرامی داشتند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha