به گزارش ایرنا از تارنمای الحره، «ودانت پاتل» به الحره گفت: ما معتقدیم که سوریه در حال حاضر سزاوار بازگشت مجدد به اتحادیه عرب نیست و این نکتهای است که ما برای همه شرکای خود روشن کردهایم.
وی مدعی شد: با وجود این، ما با شرکای عرب خود اهداف زیادی در رابطه با سوریه از جمله دستیابی به راه حلی برای بحران سوریه مطابق با قطعنامه ۲۲۵۴ شورای امنیت، گسترش دسترسی کمکهای بشردوستانه به همه سوریهای نیازمند، ایجاد امنیت و ثبات در این کشور، اطمینان از عدم ظهور مجدد داعش، ایجاد شرایط امن برای بازگشت آوارگان و محدود کردن نفوذ ایران و مبارزه با قاچاق مواد مخدر از سوریه داریم.
معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت: ما درک میکنیم که شرکای ما قصد دارند از تعامل مستقیم با بشار اسد برای پیشرفت و پیشبرد بیشتر در زمینههایی که گفته شد در ماههای آینده استفاده کنند و در حالی که ما تمایل اسد برای برداشتن گامهای لازم برای حل بحران سوریه را زیر سوال میبریم، اما با شرکای عرب خود در مورد اهداف نهایی توافق داریم.
پاتل افزود: واشنگتن به شرکای خود اعلام کرده است که به تحریمهای اعمالی خود علیه سوریه پایبند خواهد بود.
وی اضافه کرد: ما در حال رایزنی با شرکای خود در مورد برنامههای آنها بودهایم و به صراحت گفتهایم که با اسد روابطمان را عادی نمیکنیم و تحریمهای ما به قوت خود باقی خواهد ماند.
معاون سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در پایان گفت: همچنان معتقدیم که راه حل سیاسی همانطور که در قطعنامه ۲۲۵۴ شورای امنیت تصریح شده، تنها راه حل مناسب برای حل بحران سوریه است و با متحدان و شرکای همفکر خود و سازمان ملل متحد برای اجرای قطعنامه شورای امنیت همکاری میکنیم.
این اظهارات معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در حالی است که نشست وزرای خارجه کشورهای عضو اتحادیه عرب بعد از ظهر چهارشنبه با حضور وزیر خارجه سوریه در جده آغاز شد.
همچنین انتظار میرود ورود سران کشورهای عربی به عربستان جهت شرکت در اجلاس سران اتحادیه عرب از روز پنجشنبه آغاز و اجلاس سران کشورهای عربی روز جمعه در فضای مثبت ناشی از بازگشت سوریه به این اتحادیه پس از ۱۲ سال غیبت، برگزار شود.
وزرای خارجه عرب در نشست فوق العاده خود که هفتم ماه مه ۲۰۲۳ (۱۷ اردیبهشت) در قاهره برگزار شد، با بازگشت سوریه به اتحادیه عرب موافقت کردند و از همان زمان شرکت هیاتهای سوری در جلسات این اتحادیه از سر گرفته شد.
اتحادیه عرب تحت تاثیر جریان غربی - عبری در خاورمیانه، در نوامبر ۲۰۱۱ عضویت دمشق را به حالت تعلیق درآورده و تحریمهای سیاسی و اقتصادی علیه آن وضع کرده بود.
از زمان تصمیم گیری برای حضور مجدد سوریه در نشستهای اتحادیه عرب، توجه به شرکت این کشور مهم و تاثیر گذار در سی و دومین اجلاس سران کشورهای عربی که ۱۹ ماه جاری (۲۹ اردیبهشت) در جده عربستان سعودی برگزار میشود، جلب شده است.
نظر شما