بازدید رئیس جمهور از پتروشیمی مکران در جنوب سیستان و بلوچستان

چابهار- ایرنا- رئیس جمهور از عملیات ساخت پتروشیمی مکران در جنوب سیستان و بلوچستان به ظرفیت هشت و نیم میلیون تن بازدید کرد و از نزدیک روند پیشرفت این مجموعه را مورد بررسی قرار داد.

مدیرعامل شهرک پتروشیمی توسعه نگین مکران روز پنجشنبه در حاشیه این مراسم در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: سرمایه‌گذاری ۱۴ میلیارد یورویی برای ساخت پتروشیمی مکران و تکمیل آن با ظرفیت هشت و نیم میلیون تن در حال انجام است که پس از آغاز فعالیت و تولید محصول برای هزاران نفر ایجاد اشتغال می‌کند.

علیرضا منیری ابیانه اظهارداشت: هلدینگ خلیج فارس، صندوق فرهنگیان، صنایع پتروشیمی سینا، صنایع اردیبهشت، صنایع لیپار، کیمیا صنعت مبنا و بدر شرق شستان از جمله سرمایه گذاران پتروشیمی مکران هستند.

وی با بیان اینکه دولت برای توسعه زیرساخت‌های سیستان و بلوچستان اعتبارات ویژه‌ای تخصیص و از هر کوششی برای تکمیل طرح‌های مهم زیرساختی نظیر راه آهن، ساخت جاده‌ها و پتروشیمی و فولاد دریغ نمی کند و همه سرمایه گذاران را تشویق و حمایت می‌کند، بیان کرد: همه زیرساخت‌های پتروشیمی شامل برق و آب در حال انجام و قرار است در مدت زمان ۱۰ ساله تمامی قسمت های پتروشیمی تکمیل و بهره برداری شود.

مدیرعامل شهرک پتروشیمی توسعه نگین مکران با اشاره به اینکه ۶۰ درصد جمعیت کشورهای پیشرفته در نزدیک سواحل زندگی می کنند ولی در کشور ایران فقط پنج درصد ساحل نشین هستند، افزود: ایران اسلامی بیش از یک دهه در غرب کشور درگیر جنگ و بعد از آن یک دهه در حوزه سازندگی بوده و سواحل به نوعی نادیده گرفته شده است.

وی ادامه داد: در سال ۱۳۸۹ رهبر معظم انقلاب سواحل مکران را گنج پنهان مطرح و بعد از آن مکررا مسوولان به آن تاکید کردند و در برنامه ششم توسعه و دیگر برنامه‌ها نیز به توسعه سواحل مکران تاکید شده است.

منیری ابیانه گفت: در برنامه‌های مختلف چابهار و منطقه مکران هاب سوم پتروشیمی کشور مطرح و بعد از آن اوایل دهه ۹۰ پتروشیمی مکران در زمینی به وسعت حدود یک‌هزار و ۲۰۰ هکتار در ۲۰ کیلومتری شهر چابهار توسط شرکت شستان آغاز بکار کرد.

مدیرعامل شهرک پتروشیمی توسعه نگین مکران تصریح کرد: برای نخستین بار در چابهار قرار است پتروشیمی زنجیره کامل تولید محصولات را اجرایی کند.

وی افزود: پتروشیمی ماهشهر در قبل از انقلاب و عسلویه بعد از انقلاب شکل گرفته و اشکالاتی نظیر زیست محیطی و سایر حوزه‌ها دارند که همه موارد در پتروشیمی چابهار رعایت شده و در فاصله ۲۴ کیلومتری از سواحل اقیانوسی و ۳۵ کیلومتری بندرشهید بهشتی جانمایی و اجرایی شده است.

منیری ابیانه با اشاره به اینکه یکی از اهداف پتروشیمی نگین مکران اشتغالزایی و تولید است، گفت: هنرستان پتروشیمی در چابهار یک سال در انتظار تحویل یک مکان برای راه‌اندازی و آغاز مهارت آموزی است.

وی بیان کرد: با تکمیل فاز یک طی ۱۰ سال آینده که شامل پنج جی تی ایکس، یک اوره امونیاک، یک مینی ال ان جی و یوتیلیتی است که خوراک همه اینها گاز متان و خط انتقال آن از ایرانشهر به چابهار در حال کار است و بیش از ۱۲ هزار شغل جدید ایجاد می‌شود.

مدیرعامل شهرک پتروشیمی توسعه نگین مکران ادامه داد: مجموعا ۲ هزار و ۴۰۰ نیروی فعال در شهرک پتروشیمی مشغول فعالیت هستند که حدود ۶۰ درصد بومی شهرستان چابهار و یا روستاها و شهرهای همجوار هستند.

وی گفت: برای انتقال گاز ابتدا شرکت پتروشیمی در سال ۱۳۹۵ اقدامات را آغاز کرد و هم اینک توسط شرکت گاز در حال کار است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha