محمدرضا پهلوان راد روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی افزود: کاهش راندمان تولید محصول کشاورزی بعد از زراعت برنج براساس مطالعه ۲ سال اخیر محققان به دست آمده است.
وی یادآور شد: زمینهایی که به زراعت برنج اختصاص مییابد طی عملیات آمادهسازی زمین خاک متراکم میشود و در خاکهای با بافت سنگین در عمق ۵۰-۲۵ سانتیمتر یک لایه سخت متراکم (سختی لایه شخم) تشکیل میشود که مانع نفوذ ریشه به عمقهای پایینتر است.
وی بیان کرد: بعد از کشت شالی، کاهش رشد ریشه سبب کاهش جذب عناصر غذایی و رطوبت و در نهایت سبب کاهش رشد و عملکرد و فشردگی خاک سبب کاهش قابلیت نگهداری آب در خاک خواهد شد.
این محقق مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گلستان پیشنهاد کرد بهرهبرداران برای ممانعت از متراکم شدن خاک کشاورزی علاوه بر استفاده از شیوههای کشت خشکه کاری، افزایش بقایای گیاهی و کودهای دامی به خاک و کشاورزی حفاظتی، در خاکهایی که سخت لایه شخم تشکیل شده با استفاده از «زیرشکن» اقدام به از بین بردن این سخت لایه کنند.
مطابق دادههای آماری جهادکشاورزی گلستان، در این استان ۱۵ هزار هکتار زمین زراعی نسق دار (دارای حق مالکیت استفاده از آب سطحی و رودخانهها) برای کشت شالی وجود دارد و کشاورزان این خطه به طور میانگین سالانه در ۵۰ تا ۶۰ هزار هکتار از زمین های خود به روش سنتی - غرقابی، شالی کشت میکنند.
اقتصاد اصلی گلستان با جمعیت یک میلیون و ۸۶۹ هزار نفر جمعیت بر پایه کشاورزی استوار بوده و با فعالیت کشاورزی در ۶۶۷ هزار هکتار زمین استان اعم از زراعی و باغی،هرساله در تولید ۱۵ محصول دارای رتبه در کشور است.
نظر شما