به گزارش ایرنا، رییس کمیسیون کشاورزی، آب و محیط زیست مجلس شورای اسلامی روز پنجشنبه در همایش ملی توسعه کشاورزی با رویکرد فناوریهای هوشمند در راستای توسعه سواحل مَکُران در شهرستان میناب هرمزگان گفت: باید به سمت کشاورزی تجاری و بازارهای جدید حرکت کنیم تا با ارزآوری به اقتصاد کشور کمک کرده و فضای وابستگی به نفت را کنار بگذاریم. باید نیاز داخل را تامین کنیم و مازاد آن راصادر کنیم
محمدجواد عسکری اظهار کرد: حدود ۵۰۰ میلیون نفر فضای پیرامونی ما در کشورهای منطقه علاقهمند به تولیدات کشاورزی هستند که میطلبد در ایجاد انگیزه و حمایت از تولید، ساز و کارهای مناسبی درنظرگرفته شود.
وی بیان کرد: با بروز جنگ روسیه و اوکراین مهمترین نگرانی دنیا، مساله تامین موادغذایی بود که توسط این ۲ کشور تولید میشود و ما در بدو ورودمان به کمیسیون تمام تلاشمان را بر حمایت از تولید نهادیم.
این مسوول با تاکید بر اینکه دانش بنیان کردن بخش کشاورزی موردتوجه ویژه رهبرمعظم انقلاب است، اظهار کرد: باتوجه به اینکه موضوع، در سند ۲۰ ساله چشمانداز کشور یکی از مهمترین موضوعهای تولید، بر پایه علم و صادرات تکنولوژی است.
عبور از بحران آب
رییس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی همچنین با اشاره به اینکه، از بحران آب گذر کردهایم، اظهار کرد: اکنون جزو معدود کشورهایی هستیم که از ظرفیتهای خاص و اقلیمهای منحصر به فرد برخورداریم.
حمایت از فعالان بخش کشاورزی و دانشبنیانها
این مسوول گفت: فعالان بخش کشاورزی و شرکتهای دانش بنیان در این بخش حمایت کمیسیون کشاورزی مجلس را خواهند اشت و نباید اجازه دهیم که بروکراسی اداری، صادرات ما را در بخش محصولات کشاورزی معطل کند.
عسکری با اشاره به اینکه در بحث دانش بنیان کردن بخش کشاورزی حدود پنج تا هشت درصد فعالیت داشتهایم و حدود سه هزار عضو هیئت علمی فعالیت دارند، بیان کرد: افزون بر ۲ هزار نفر از این اعضا، عضو هیئت علمی دانشگاههای حوزه کشاورزی هستند اما خروجی این بخش تنها به مقاله منحصر شده که باید این مساله را حل نماییم.
وی ادامه داد: امروز آنچه در راستای توسعه بخش کشاورزی به ما کمک میکند، دانش بنیان ساختن این بخش مهم بوده که امسال اعتبار ویژهای برای این منظور تخصص داده شده است و دستگاههای متولی حوزه آموزش و تحقیقات باید در این راستا تعامل وهمافزایی داشته باشند.
رییس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: بیش از یکهزار دانشجوی دانشآموخته (فارغالتحصیل) در بخش کشاورزی داریم که برای استفاده از ظرفیت این قشر نیز باید برنامهریزی داشته باشیم.
عسکری یادآورشد: در دانشکده کشاورزی میناب، افزون بر ۴۸ رشته فعال بوده که این ظرفیت بسیار مناسبی است؛ چرا که همه کسانی که در رشتههای خود دانشآموخته (فارغالتحصیل) میشوند باید به گونهای به سمت تولید هدایت شوند.
ممنوعیت وضع تعرفه بر محصولات کشاورزی
رییس کمیسیون کشاورزی، آب و محیط زیست مجلس شورای اسلامی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود گفت: تعرفه گذاشتن بر محصولات کشاورزی ممنوع است و اگر در این زمینه تلاش نکنیم کشورهای رقیب جای ما را خواهند گرفت.
عسکری ادامه داد: در حوزه بازاریابی نیز نیازمند تلاش و ایده پردازی هستیم؛ در نگاه هوشمندسازی محصولات بهتری، متناسب با بازارهای جهانی و ذائقه مردم جهان تولید خواهد شد.
وی ابراز کرد: استان هرمزگان به واسطه ظرفیتها و اقلیم منحصر به فرد به عنوان یک استان پایلوت (آزمایشی) در بسیاری از طرحهای حوزه کشاورزی در سطح ملی مورد توجه است.
این مسوول اضافه کرد: استان هرمزگان در حوزه صنایع تبدیلی و تکمیلی نیز از ظرفیت خوبی برخوردار بوده و توجه به این بخش از مهمترین اقدامهای دولت سیزدهم در حمایت از فعالان این حوزه است.
بدنبال توسعه کشاورزی هرمزگان در بخش سواحل مکران هستیم
رییس دانشکده کشاورزی میناب نیز در این همایش گفت: این همایش با هدف کمک به هوشمندسازی صنعت کشاورزی و در راستای توسعه سواحل برای نخستین بار در استان هرمزگان و شهرستان میناب آغاز به کار کرده است.
عباس مرادی افزود: باتوجه به اهمیت ویژه امنیت غذایی به عنوان مهمترین چالش پیش روی بشریت در سالهای اخیر و البته رشد جمعیت در جهان تنها راه برای عبور از این چالش تغییر در فعالیتهای عرصه تولید موادغذایی با هدف افزایش بهرهوری و رشد تولید است.
وی بیان کرد: توسعه هرمزگان در بخش سواحل مکران و به دنبال آن رشد جمعیت در این منطقه ما را به این سمت سوق داده است تا با هدفگذاری در زمینه تولید موادغذایی از بروز چالش جدید در استان جلوگیری نماییم.
رییس دانشکده کشاورزی میناب اظهار کرد: هدف دیگر از برگزاری این همایش مشارکت جامعه محلی در توسعه علمی و اقتصادی بخش کشاورزی است که تاکنون به صورت هدفمند و با حمایت ویژه فعالیت بخش کشاورزی دنبال شده است.
مرادی اضافه کرد: توجه ویژه فعالان بخش خصوصی به آموزش عالی و ارتباط مفید در این بخش در استان هرمزگان گام تحسین برانگیز است.
همایش ملی توسعه کشاورزی با همت و حمایت سازمان جهادکشاورزی هرمزگان با رویکرد فناوریهای هوشمند در راستای توسعه سواحل مکران با حضور رییس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی و جمعی از مدیران استانی در شهرستان میناب برگزار شد.
نظر شما