به گزارش ایرنا، اسفندماه سال ۱۳۹۸ آغاز مشکلات شطرنج ایران بود، جایی که با پایان یافتن دوره ریاست چهار ساله مهرداد پهلوانزاده، این فدراسیون با سرپرست اداره شد و حواشی پیرامون آن شکل گرفت که بیشتر بر محور فعالیتهای انتخاباتی در جریان بود. حواشی که در حدود ۱۵ ماه ادامه داشت تا اینکه یکی از نمایندگان ادوار مجلس شورای اسلامی سکان کشتی متلاطم شطرنج را بر عهده گرفت. هر چند که برخی باور داشتند که حسن تامینی به پشتوانه تجربه و قدرت دیپلماسی خود میتواند خانواده شطرنج را در یک ساختمان گردهم آورد اما در کمترین زمان ممکن داستان این فدراسیون به گونهای دیگر رقم خورد و تامینی بیش از دیگر روسای فدراسیون وارد چالش با مهرههای شناخته شد.
چالشی که از مناظره رئیس فدراسیون با احسان قائممقامی آغاز و به افشاگریهای شادی پریدر رسید. البته در این چالشها تامینی به دنبال تسامح با بزرگان بود اما کنار آمدن با این مهرهها نه تنها نتوانست شبح حاشیه را از فدراسیون دور کند، بلکه مهرههای مدیریتی تامینی اکنون به یکی از مهمترین دشمنان رئیس فدراسیون تبدیل شدند، مهرههایی که کارشناسان این رشته باور دارند رئیس کنونی فدراسیون توان مقابله با آنان را ندارد زیرا وامدار تیم انتخاباتی افراد خاص در فدراسیون است.
پیشفرض وامدار بودن تامینی به یک گروه خاص، همان واقعیتی است که نایب رئیس کنونی فدراسیون در گفتوگو با خبرنگار ایرنا به آن اشاره کرد. شادی پریدر چندی پیش در پاسخ به سوالی با این عنوان که «تیم شما کمک کرد که آقای تامینی رییس شود؟» اظهار داشت: برنامههای رییس کنونی فدراسیون شطرنج به نظرات ما نزدیک بود، یکی از برنامههای او استفاده از خانواده شطرنج در فدراسیون بود. من نیز در قالب آن برنامه به عنوان نایب رییس انتخاب شدم و افراد دیگری نیز اکنون در فدراسیون مشغول به فعالیت هستند.
هر چند که روایت تامینی از حمایت تیم انتخاباتی پریدر، متفاوت از صحبتهای قهرمان اسبق شطرنج زنان ایران است اما در یک نقطه اشتراک دارند و آن هم پافشاری بر انتخاب پریدر به عنوان نایب رئیس فدراسیون است. رئیس فدراسیون شطرنج در این خصوص به خبرنگار ایرنا گفت: اینکه تیم انتخاباتی شادی پریدر از من حمایت کرد درست است. نمیخواهم وارد حواشی شوم اما اتفاقاتی تا پیش از مجمع فدراسیون رخ داده بود که موجب حمایت از من شد. تجربه تلخ حاشیههای انتخابات فدراسیون شطرنج موجب شد تا هیئتها به سمت و سوی یک فرد بیطرف بروند. من همان موقع هم گفتم که با نظرسنجی هیئتها کار میکنم و حتی بعد از انتخاب نیز برای انتصاب افراد در پستهای مختلف نظرسنجی کردم. نایب رئیسی شادی پریدر و دبیری عرفان هاشمی از جمله این انتصابات بود.
حمایت تیم انتخاباتی پریدر و انتصاب او با نظر هیئتهای استانی توسط تامینی، حتی به تقابل فدراسیون با وزارت ورزش نیز منتهی شد و این همان واقعیتی است که تامینی نیز در گفتن آن ابایی نداشت. وی گفت: پریدر استوریهایی علیه وزارت ورزش در سالهای گذشته منتشر کرده بود و به نظر من همین مسئله باعث شد وزارت ورزش مشکلاتی با او پیدا کند. اما من پای انتخابم هستم به وزارت ورزش نیز اعلام کردم که من با رای و نظر هیئتها، پریدر را انتخاب کردم و او را کنار نخواهم گذاشت. شادی پریدر یک سری مخالفان نیز در خانواده شطرنج نیز دارد اما او به کار خود ادامه میدهد.
اینکه تامینی پای انتخاب خود ایستاده یا اینکه نمیتواند سرپرست نایب رئیسی فدراسیون را برکنار کند ۲ مساله جدا است، اما در دل این مسائل یک واقعیت نهفته است که رییس کنونی فدراسیون به نوعی خود را وامدار تیم انتخاباتی پریدر میداند و حتی نایب رئیس فدراسیون که بدون حکم در ۲ سال گذشته فعالیت داشته است اختیاراتی بیشتر از پست خود میخواهد.
تامینی در خصوص اختلافات خود با پریدر به ایرنا گفت: زمانی که بحث استعفای من مطرح شد یک روز با پریدر به صحبت نشستم و یک سری شرایط را نیز برای او توضیح دادم، پریدر نیز گلایههای خود را داشت و به دنبال اختیارات بیشتری بود اما گفتم تنها باید در حیطه کاری خود فعالیت کند.
البته اختلافات و حواشی فدراسیون شطرنج فراتر از طنابکشی رئیس و نایب رئیس این فدراسیون است، بلکه جولان باند گیلانی (به گفته پریدر) و قدرت گرفت مدیران کرمانی در این فدراسیون موجب شده تا کار از جدال لفظی و اینستاگرامی به درگیریهای درون فدراسیونی کشیده شود، درگیریهایی که در نهایت به شکستن تلفن همراه نایب رئیس فدراسیون منتهی شد که البته دادههای آن پاک نشده و بنا بر اعلام پریدر قرار است تمام اطلاعات آن علیه رییس فدراسیون و رئیس کمیته اقتصادی به کار گرفته شود.
اینکه در میانه این دعوا چه کسی برنده میشود مهم نیست اما جنگ قدرت مهرهها در فدراسیون یک بازنده بزرگ دارد و آن هم شطرنج ایران و نخبگان این رشته هستند که روزهای سختی را تجربه خواهند کرد. امید است وزارت ورزش و جوانان با علم به اختلافات درون فدراسیون، به مشکلات این رشته ورود کند تا نسل طلایی ایران در باتلاق سهمخواهیها غرق نشود.
نظر شما