پانزدهمین جشنواره ملی داستان رضوی در سمنان پایان یافت

سمنان- ایرنا- آیین اختتامیه پانزدهمین جشنواره ملی داستان رضوی (کبوتر حرم) روز شنبه با حضور مسوولان کشوری و استانی در سمنان برگزار شد و برگزیدگان این جشنواره در بخش‌های مختلف تقدیر شدند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، پانزدهمین جشنواره ملی داستان رضوی که امسال پس از چندسال وقفه دوباره به میزبانی سمنان برگزار شد، مشتمل بر ۲ بخش داستان کوتاه و طرح رمان بود که با رای هیات داوران برترین های هر بخش انتخاب و معرفی شدند.

در بخش داستان کوتاه پانزدهمین جشنواره ملی داستان رضوی در سمنان ۴۸۸ اثر از نویسندگان سراسر کشور به دبیرخانه این جشنواره رسید که در پایان اثر «کاشی های فیروزه ای» از رقیه کریمی از استان همدان، داستان «بنلی» از ابوالفضل پروین از استان همدان و اثر «باغ گردو» از مرتضی فرجی از همدان رتبه های اول تا سوم را به دست آوردند.

در این بخش پنج اثر داستانی شامل «هشتمین اجابت» از محسن وظیفه شناس از اردیبل، «دشت آهوان مرده» از محبوبه حاجیان نژاد از سمنان، «ضریح» اثر علی رضایی از آذربایجان غربی، «تبعیدی» از سمیرا علی اصغر نمین از تهران و «چگالی مارش ایرانی در گلوی نقاره» اثر روح الله صالحی از استان همدان، موفق به دریافت جائزه ویژه و تقدیر هیات داوران شدند.

در بخش داستان کوتاه همچنین در بخش استان سمنان ۱۲ اثر مورد تقدیر ویژه قرار گرفتند. «دیگر سرت قهر نیستم» از فاطمه جعفری به صورت ویژه تجلیل شد و آثار تقدیری شامل «ایستگاه هفت خوان» از الهه طاهریان، «سلام بر پروانه ها» از معصومه احسانی، «وخت مشدی» از عابد میرمعصومی، «کیش و مات» از حسن جعفری، «عبدالرضا» از مبارکه حسنی، «جلیقه مش رضا» از محمدعلی دهقانی، «گره آخر» از جلال نقاشیان، «ایستگاه» از مصطفی باقرآبادی، «شبی که هوا تاریک بود» از نجمیه فیروزی، «مرگوجا» از هادی جعفری، «غزال» از راضیه بهرامی و «پائیز در راه است» از زهرا نصیری، همگی از سمنان بودند.

هیات داوران پانزدهمین جشنواره ملی داستان رضوی در بخش طرح رمان از میان ۷۸ اثر رسیده ۱۰ اثر را به عنوان آثار برگزیدند که «مضیف» از امین اطمینان از استان خراسان رضوی، «سزاوار» از مونا بدیعی از خراسان رضوی، «کلاه شاپو» از نوید ظریف کریمی از خراسان رضوی، «گور ماهی» از هادی جعفری از سمنان، «زوار کش» از مهدیه جلالی از سمنان، «بیست و هشت روز» از خدیجه خانی از اردیبل، «شبهای روشن مهتابی» از مهراب اکبری شهپر از قم، «طواف پروانه وار» از محمدرضا هوری از ایلام، «نگاره چی» از زهرا محمدی از چهار محال و بختیاری و «چشمه گیلاس» از هدی حشمتیان از کرمانشاه، آثار برگزیده بخش طرح رمان پانزدهمین جشنواره ملی داستان رضوی (کبوتر حرم) شناخته شدند.

رقابت آثار ۳۸۳ نویسنده در دوره پانزدهم جشنواره ملی داستان رضوی

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و رییس این جشنواره گفت: در این دوره از جشنواره در مجموع ۳۸۳ نویسنده از استانهای سراسر کشور ۵۷۸ اثر ارسال کردند که نسبت به دوره قبل که در استان دیگری برگزار شده بود از نظر تعداد وکیفیت آثار افزایش بالایی داشته است.

فرشید فلاح با بیان اینکه ۲۳۶ شرکت کننده مرد و بقیه از بانوان در این جشنواره شرکت و اثر ارسال کرده اند ادامه داد: از این تعداد ۴۸۸ اثر داستان کوتاه، ۷۸ اثر طرح رمان و بقیه متفرقه بوده است.

آیین اختتامیه این جشنواره که در تالار تئاتر شهر مجتمع فرهنگی هنری کومش سمنان برگزار شد و حجت الاسلام والمسلمین مرتضی مطیعی نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه سمنان، محمدحسین صفار هرندی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، سعیدی زاده مدیرعامل بنیاد بین المللی امام رضا(ع)، سیدمحمدرضا هاشمی استاندار سمنان و جمعی از مسوولان استانی به همراه نویسندگان و اهالی قلم حضور داشتند.

اشاره‌هایی از مسوولان در اختتامیه جشنواره ملی داستان رضوی

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه سمنان در این آیین گفت: برجسته‌سازی معارف عصمت و طهارت اهل بیت(ع) با تولید آثار هنری در قالب‌های مختلف مانند داستان، رمان، قصه و شعر، مورد توجه باشد.

حجت‌الاسلام والمسلمین مرتضی مطیعی افزود: توجه به معارف رضوی مسیر رسیدن به سعادت را هموار می‌کند و ترویج فرهنگ رضوی اقدامی ارزشمند است.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام هم گفت: نگاه هنرمندانه و فقیهانه به موضوعات لازمه تولید آثار هنری فاخر است و انتظار می‌رود هنرمندان با تمرکز بر سوژه‌ها و تولید اثر فاخر، در ترویج فرهنگ رضوی و فرهنگ ایرانی اسلامی نقش‌آفرین باشند.

محمدحسین صفار هرندی افزود: وجود خورشید امامت و ولایت امام رضا(ع) در ایران و امامزادگان، ارزش‌های مبنایی هستند که هنرمندان برای تقویت این بنیه باید بیش از پیش کار کنند.

مدیرعامل بنیاد بین‌المللی فرهنگی و هنری امام رضا(ع) هم با اشاره به آیین اختتامیه پانزدهمین جشنواره ملی داستان کوتاه رضوی در سمنان، گفت: فرهنگ و تمدن با زبان هنر و ابزار فرهنگی مانند داستان، شعر و رمان، در جهان نشر می‌یابد.

مرتضی سعیدی‌زاده افزود: جریان شعر، فلسفه، رمان و داستان، سیطره فرهنگ را گسترش می دهد. در جبهه مبارزه با نفاق و ستم، تولید آثار فاخر با ابزار هنر اثرگذار است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha