به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از «یاهو نیوز»، محققان کشف کردند که ماده اصلی در بوی بدن افراد که به طور خاص برای پشهها جذاب است، به مصرف لبنیاتی از قبیل ماست و پنیر مرتبط است.
در تحقیقی که نتایج آن روز جمعه در نشریه «بیولوژی معاصر» منتشر شد، محققانی از موسسه مالاریا در دانشگاه «جانز هاپکینز» با همکاری موسسه تحقیقاتی «ماکا» در کشور زامبیا این مساله را بررسی کردند که چه بوهایی از بدن انسان جذابیت بیشتری برای پشهها دارد.
در این مطالعه از یک فضای آزمایشی تحت نظارت و دربردارنده صدها پشه آفریقایی استفاده شد. در اطراف این محوطه آزمایشگاهی نیز هشت چادر هر کدام با یک فرد ساکن در آن قرار داده شد. این چادرها به شکلی مستقر شده بود که بوی بدن انسان های ساکن چادرها برای پشهها قابل دسترس بود.
محققان دریافتند که پشهها جذب افرادی شدند که بدن آنها بویی مرتبط با «فراوانی اسیدهای کربوکسیلیک» از جمله اسید کرهای (butyric) داشت. اسید کرهای یک اسید چرب است که در شکم انسانها تولید میشود اما به طور طبیعی در کره، ماست، پنیر و خامه هم وجود دارد.
در مقابل، پشهها کمتر جذب افرادی شدند که بوی بدن آنها ارتباط زیادی با اسیدهای کربوکسیلیک نداشت و در عوض با ترکیب شیمیایی «اکالیپتول» (eucalyptol) مرتبط بود. اکالیپتول در روغن گیاه چای و شاهدانه (cannabis sativa) یافت میشود. این ماده همچنین در دهانشویهها و داروهای ضدسرفه هم وجود دارد.
یکی از این محققان به شبکه خبری «سی ان ان» گفته است که این یافتهها راه را برای تولید مواد دفعکننده پشهها هموار میکند و به مهار مالاریا در مناطقی که این بیماری اپیدمی است، کمک خواهد کرد.
نظر شما