به گزارش ایرنا،حضرت معصومه (س) در روز اول ماه ذیقعده سال ۱۷۳ هجری قمری، در مدینه النبی چشم به جهان گشود و در سفری به شوق دیدار برادر در سال ۲۰۱ در شهر قم آرام گرفت.
بانو حضرت فاطمه معصومه (س) دختری از سلاله رسول اکرم و محدثه ای با فضیلت از اهل بیت (ع) در خانه امام هفتم شیعیان حضرت امام موسی بن جعفر (ع) و در آغوش "نجمه" مادری مهربان متولد شد.
ایشان بانویی از جنس نور بود که برادرش امام هشتم شیعیان نام او را معصومه نامید؛ طاهره (پاکیزه)، حمیده (ستوده)؛ رشیده (حد یافته)؛ تقیه (پرهیزگار)؛ رضیه (خشنود از خدا)؛ مرضیه (مورد رضایت خدا)؛ صدیقه (بانوی بسیار راستگو)؛ محدثه و عابده از صفات و القابی است که به این بانوی بزرگوار نسبت داده شده است.
ایشان بانوی با کمالات و مجتهده است، شاه بانویی که باید در وصف او گفت: ما در کنار دختر موسی نشسته ایم، عمریست محو او به تماشا نشسته ایم، اینجا کویر داغ و نمک زار شور نیست، ما روبروی پهنه دریا نشسته ایم.
حضرت معصومه (س) را نیز به لقب کریمه اهل بیت (ع) - (بخشنده) می شناسند چرا که این لقب بر اساس رویای صادقه یکی از بزرگان، از سوی اهل بیت داده شده است.
امامان معصوم قبل از تولد این بانوی گرامی اسلام تولدش را نوید داده بودند، از امام صادق (ع) پیشوای ششم شیعیان نقل است که "خداوند حرمی دارد که مکه است پیامبر حرمی دارد و آن مدینه است و حضرت علی (ع) حرمی دارد و آن کوفه است و قم کوفه کوچک است که از هشت درب بهشت سه در آن به قم باز می شود؛ زنی از فرزندان من در قم از دنیا می رود که اسمش فاطمه دختر موسی (ع) است و به شفاعت او همه شیعیان من وارد بهشت می شوند.
ایشان همچنین می فرمایند: "آگاه باشید که حرم و حرم فرزندان بعد از من قم است. "
امام صادق (ع) باز در احادیث دیگری می فرمایند: "کسی که آن حضرت را زیارت کند در حالی که آگاه و متوجه شان و منزلت او باشد به بهشت می رود. "
حضرت معصومه(س) بر حسب صفات بی شمارش دارای فضایل اخلاقی و علمی بالایی است. او پرورش یافته مکتب اسلام و تربیت شده در خانه امام هفتم بود.
در تاریخ آمده است که روزی جمعی از شیعیان، به قصد دیدار حضرت موسی بن جعفر (ع) و پرسیدن پرسش هایی از ایشان، به مدینه منوره مشرف شدند. آن روز امام کاظم (ع) به مسافرت رفته بودند و حضرت معصومه خردسال بود، شیعیان پرسش های خود را به آن بانو دادند.
حضرت معصومه (س) نیز جواب پرسش ها را نوشته و به آنان داد، در راه شیعیان با امام موسی بن جعفر (ع) مواجه شدند، وقتی امام پاسخ پرسش ها را مطالعه کردند، سه بار فرمود:"پدرش فدایش" حضرت فاطمه معصومه (س) محدثه عالمه و عالمه غیر معلمه بودند؛ ایشان آگاه به علوم اسلام و آل محمد (ص) و دارای تفکر و رشد دینی و عرفانی و از راویان و محدثان دورانش به حساب می آید، به گونه ای که در زیارت نامه معروف و غیر معروف ایشان به این صفات ارزنده بانو پرداخته شده است.
معصومه (س) مفهوم سبز ولایت است، بانوی آب و آیینه همان مُحَدَّثَه ای که در وصف او سروده اند: همسایه سایه ات به سرم مستدام باد، لطفت همیشه زخم مرا التیام داد.
بانو معصومه (س) و امام رضا (ع) سرآمد دیگر فرزندان امام هفتم شیعیان بودند. در این باره شیخ محمد تقی شوشتری در قاموس الرجال در مورد جایگاه بالای ایشان گفته است: در میان فرزندان امام کاظم (ع) با آن همه کثرت شان، بعد از امام رضا (ع) کسی هم شان حضرت معصومه (س) نیست.
طبق شواهد روایی حضرت معصومه (س) دارای "عصمت از خطا و گناه" بودند، همانا ۲ تن از بانوان خاندان رسول مکرم اسلام(ص) شفاعت گسترده ای دارند که همه اهالی محشر را فرا گیرد، یکی خاتون محشر حضرت فاطمه زهرا (س) و دیگری بانو فاطمه معصومه (س) است.
از امام جواد (ع) نقل شده است: که کسی که عمه ام را در قم زیارت کند پاداش او بهشت است.
تاریخ گواهی می دهد : حضرت امام رضا (ع) به دعوت مامون حاکم دورانش در سال ۲۰۰ هجری از مدینه به خراسان رفت، حضرت معصومه(ع) در سال ۲۰۱ برای دیدار برادر، از مدینه رهسپار خراسان شد، این بانو وقتی که به ساوه رسید بیمار شد، ایشان پرسیدند: از این مکان تا قم چقدر راه است؟ اصحاب گفتند: ۱۰ فرسخ، به خدمتکار دستور داد که به جانب قم رهسپار شوند، به این ترتیب به قم آمد و به منزل موسی بن خزرج بن سعد اشعری که از اصحاب حضرت امام رضا(ع) بود، وارد شد.
ایشان بعد از ۱۷ روز عبادت و حزن دوری برادر در قم به دیار باقی شتافت و بر پیکر مطهرش دو سوار نقاب دار نماز خواندند و او را دفن کردند، آن گاه بیرون آمده و رفتند، و کسی نفهمید که آنها چه کسانی بودند.
آری، آمد این گونه ولی هرچه که آمد نرسید، عشق همواره به مقصود و به مقصد نرسید، که اویس قرنی هم به محمد (ص) نرسید، عاقبت حضرت معصومه به مشهد نرسید.
حرم حضرت معصومه (س) امروز مرهم قلب هایی است که بریده از دنیای تاریک دلان به مزار تو پناه می آورند و نجوای همصدایی با تو می سرایند و خصلت های خدایی ات را با خواندن زیارت نامه ای مرور کرده و وعده بهشت را پاداش می گیرند. خدایا به ما معرفتی الهی عطا کن که این بانوی شفیعه روز جزا را آنگونه که شایسته است شناخته و از وجود و دریای فضل ایشان بهره مند شویم.
یا فاطمه معصومه (س) جُز آستان توام در جهان پناهی نیست، سر مرا به جز این در، حواله گاهی نیست...
به گزارش ایرنا، حضرت معصومه در ۲۸ سالگی و در روز دوازدهم ربیع الثانی سال ۲۰۱ هجری قمری در شهر قم چشم از جهان خاکی فرو بست که امروز بارگاه ملکوتی و مرقد مطهرش همچون خورشیدی در قلب شهرستان قم و کشور ایران می درخشد و همواره فیض بخش و نور افشان دلها و جان های تشنه معارف حقانی است.
آن حضرت در واقع بتول دوم و جلوه ای از وجود حضرت زهرا سلام الله علیها بود و در طهارت نفس امتیازی خاص و بسیار والاداشت که امام هشتم برادر تنی آن حضرت او را (که نامش فاطمه بود) معصومه خواند و فرمود، «مَن زارَ المَعصُومَهَ بِقُمّ کَمَنْ زارَنی؛ کسی که معصومه علیها سلام را در قم زیارت کند، مانند آن است که مرا زیارت کرده است».
روز اول تا یازدهم ذی القعده، مصادف با ولادت حضرت فاطمه معصومه (س) تا ولادت امام رضا (ع) در تقویم رسمی کشور به عنوان دهه کرامت نامگذاری شده است.
دهه کرامت از ۳۱ اردیبهشت ماه و نخستین روز از ماه ذی القعده که مصادف با میلاد کریمه اهل بیت (ع) حضرت معصومه (س) آغاز و تا ۱۰ خرداد و مصادف با ۱۱ ذی القعده، سالروز ولادت نور بی پایان طوس حضرت امام رضا (ع) ادامه دارد.
دهه کرامت امسال با شعار «خدمت کریمانه؛ همدلی، امید آفرینی» برگزار می شود و روز یکشنبه ۳۱ اردیبهشت، به مناسبت ولادت حضرت معصومه (س) با عنوان «حضرت فاطمه معصومه (س)؛ بهترین دختر دنیا» نام گرفته است.
روز دوشنبه یکم خرداد، با عنوان «شادی و نشاط مومنانه؛ گرهگشایی کریمانه»، روز سه شنبه ۲ خرداد، با عنوان «کرامت اجتماعی در دوستی و رفتار نیکوکارانه»، روز چهارشنبه سه خرداد، روز فتح خرمشهر و روز مقاومت، ایثار و پیروزی با عنوان «خیرخواهی و نوع دوستی در سایه مقاومت و ایثار» نام گذاری شده است.
عنوان روز پنجشنبه چهار خرداد، روز تجلیل از امامزادگان و بقاع متبرکه، با عنوان «امامزادگان علیهمالسلام و بقاع متبرکه؛ آرامش بخش جانها»، روز جمعه پنجم خرداد روز بزرگداشت حضرت احمد بن موسی الکاظم شاهچراغ (ع) با عنوان روز «آستان احمدی، ستاره درخشان و ماندگار تاریخ» و روز شنبه ۶ خرداد، با عنوان «کرامت جامعه؛ در پرتو زیست عفیفانه» تعیین شده است.
روز یکشنبه هفتم خرداد، روز «مساجد امید آفرین، پایگاه انتظار و اتحاد»، روز دوشنبه هشتم خرداد روز «مهربانی و محبت به رسم اهل بیت علیهم السلام» و روزهای سهشنبه ۹ خرداد و چهارشنبه ۱۰ خرداد به ترتیب روز «مکتب رضوی؛ عدالت برای همه، ظلم برای هیچ کس» و «اخلاق و همدلی، در پرتو سیره امام رضا علیهالسلام» عنوان گرفته است.
جزیره قشم با وسعت یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع از تنگه هرمز به موازات ساحل جنوبی ایران به طول ۱۳۵ کیلومتر و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر از توابع هرمزگان است و ۳۰۰ کیلومتر خط ساحلی دارد.
شهرستان قشم شامل جزیرههای قشم، هنگام و لارک با حدود ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات ساحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در میان آبهای خلیج فارس گسترده شده است.
نظر شما