سید معصوم افضلی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: رفع تصرف اراضی مذکور پس از طی روند قانونی و انجام استعلام مورد نیاز از مراجع ذیربط و رسیدگی کامل حقوقی و قضایی به پرونده به مرحله اجرا درآمده است.
وی بیان کرد: برخی افراد مبادرت به تخریب قسمت های از بستر رودخانه لیشتر، امامزاده جعفر ، کمبل وخیرآبادو حومه شهر کرده بودند که اقدامات مقابله با این روند غیرقانونی انجام شد.
افضلی اظهار کرد: به استناد ماده ۲ قانون توزیع عادلانه آب و تبصره ذیل آن، بستر همه رودخانه ها، متعلق به دولت است و هرگونه تصرف و ایجاد عیانی (واحد) در آن ها ممنوع است و
در صورت هرگونه تخلف، بر اساس قانون با متخلفان برخورد می شود.
رئیس اداره امور آب گچساران هدف از آزادسازی بستر حریم این رودخانه فصلی را حفظ حقوق دولت و رژیم طبیعی رودخانه به منظور جلوگیری از خسارت مالی و جانی اعلام کرد و گفت: حریم رودخانهها باید از هرگونه دخل و تصرفی مصون باشند.
وی افزود: تصرف غیر مجاز در رودخانه موجب تغییرات طبیعی بستر می شود و با سیلاب خسارت مالی و جانی بسیاری را وارد می کند.
برداشت سالانه ۱۵میلیون متر مکعب آب از رودخانه های گچساران
رئیس اداره امور آب گچساران ابراز کرد: سالانه بیش از ۱۵ میلیون متر مکعب آب از رودخانه ها و منابع سطحی گچساران برداشت می شود.
افضلی افزود: ۲۶۹ پروانه مصرف بهینه آب برای منابع آبهای سطحی این شهرستان مانند کمبل، شمس عرب، باباکلان ،زهره،خیرآبادو... تاکنون صادر شده است.
وی بیان کرد: در این راستا برروی رودخانه زهره ۲۷ پروانه، خیرآباد ۵۵ پروانه، رودخانه کمبل ۳۱ مورد، خربل ۱۱ مورد، رودخانه نازمکان و آبرزی هر کدام ۱۰ پروانه تاکنون صادر شده است.
افضلی ابراز کرد: ۷۲۲ حلقه چاه دارای پروانه بهره برداری در محدوده های مطالعاتی امامزاده جعفر، لیشتر، خیرآباد، دیل و آرو( سر پری) و چهار بیشه وجود دارد.
رئیس اداره امور آب گچساران تصریح کرد: از این تعداد ۵۸۲ حلقه چاه حفر شده و ۱۴۰ حلقه هنوز اقدامی انجام نداده اند.
افضلی گفت: سالانه به طور میانگین ۲۵میلیون مترمکعب آب از دشت های این شهرستان برداشت و در بخش های کشاورزی، شرب، صنعت و خدمات مصرف می شود.
نظر شما