به گزارش خبرنگار ایرنا، حسین برزگر روز یکشنبه در شورای تحقیقات، آموزش و ترویج استان که با حضور رییس دانشگاه شهرکرد و رییس سازمان تحقیقات و آموزش کشاورزی برگزار شد، اظهار داشت: تدوین سند توسعه بخش کشاورزی استان در اتاق فکر با مشارکت مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان، شرکتهای دانشبنیان و اتاق بازرگانی صنایع و معادن از اولویتهای کاری مهم و تاثیرگذار این سازمان است و فرایند اجرایی آن بزودی آغاز میشود.
وی افزود: اگر بخواهیم گامهای اساسی و ماندگار در راستای توسعه پایدار بخش کشاورزی استان برداریم، باید در این اتاق فکر سیاستگذاری، برنامهریزی و تعیین اولویتها و ساختارها انجام وبه دستگاههای اجرایی ارائه شود.
رییس سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: با نگاهی به گزارشهای سال ۱۳۸۹ میتوان دریافت که آب مصرفی بخش کشاورزی یک میلیارد و ۵۰ میلیون مترمکعب برای تولید کمتر از ۹۰۰ هزار تن محصول بود این در حالی است که در سال زراعی که گذشته نزدیک به یک میلیون و ۶۵۰ هزار تن محصول با مصرف کمتر از ۷۰۰ میلیون مترمکعب آب در استان تولید شد که این نشان میدهد ضریب نفوذ دانش، مکانیزاسیون و ضریب بهرهوری ارتقا داشته است.
برزگر تصریح کرد: با این وجود در حوزه بهرهوری در مقایسه با دنیا فاصله داریم بهطوریکه باید بهرهوری اقتصادی در یک مترمربع را افزایش دهیم و به متوسط جهانی نزدیک شویم که رسیدن به این هدف جز با سیاستگذاری و برنامهریزی مناسب ودقیق و استفاده از شرکتهای دانشبنیان و همکاری و هماهنگی با سازمان مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه و جهاد کشاورزی امکانپذیر نخواهد بود.
رییس دانشگاه شهرکرد نیز در این نشست با اشاره به اقدامات موثر دانشگاه در راستای امنیت غذایی افزود: هدف ما سوق دادن بخشهای اجرایی دانشگاه به سمت کارهای پژوهشی مورد نیاز در بحث امنیت غذایی است و هر فعالیتی که منجر به تولید محصول با کیفیت شود مورد حمایت قرار میگیرد همان طور که پژوهش در خصوص "جوجههای آرین" در مجموعه جونقان توسط تیم پژوهشی کاربردی دانشگاه انجام شد که خوشبختانه با موفقیت روبرو شد و این تیم درحال ادامه پژوهش است.
یاسر پیرعلی تصریح کرد: این دانشگاه آمادگی آن را دارد که با کار دانشبنیانی و افزایش بهره وری در راستای امنیت غذایی گام بردارد.
به گزارش ایرنا، یک چهارم تولید ناخالص داخلی و یک پنجم اشتغال چهارمحال و بختیاری به بخش کشاورزی وابسته است. از مجموع اراضی این استان ۲۵۰ هزار هکتار معادل ۱۵ درصد سطح زیرکشت اراضی کشاورزی استان است و در حال حاضر ۷۹ هزار بهرهبردار با تولید سالانه یک میلیون و ۶۳۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی در این استان فعال هستند.
نظر شما