بهگزارش ایرنا، آیین گشایش دومین رویداد ملی ملاصدرا «نوآوری باز در صنعت ایران»، در تالار رازی دانشکده مهندسی شیمی، نفت و گاز دانشگاه شیراز با حضور جمعی از دانشگاهیان و صاحبان صنایع و استارتاپها برگزار شد.
رفع نیازهای کشور با بهرهمندی از ظرفیتهای علمی دانشگاهها
محمدحسین شیخی، مدیر امور پژوهشی دانشگاه شیراز در آیین گشایش این رویداد، ضمن گرامیداشت دهه کرامت، اظهار کرد: رویداد ملی ملاصدرا بهمنظور استفاده هرچه بیشتر از ظرفیتهای علمی مجموعههای استان در توسعه فناوری کشور ترتیب یافته است.
وی با یادآوری اینکه این برنامه با همکاری مرکز نوآوری افق، صنایع الکترونیک شیراز، وزارت صمت، استانداری فارس و دانشگاههای مختلف کشور در دانشگاه شیراز برگزار شده است، گفت: رویداد ملی ملاصدرا، رویدادی ۲ ساله هست که باید رشد کند و جایگاه خود را بهخوبی در کشور پیدا کند.
دبیر اجرایی دومین رویداد ملی ملاصدرا گفت: امروز در دنیا، بحث نوآوری و استارتاپها بسیار مورد توجه قرار گرفته و یکی از ارکان توسعهی کشورهاست. ما نیز باید از ظرفیت جوانانمان در این زمینه استفاده کنیم.
وی ادامه داد: توسعه فناوری یک بحث کاملا علمی است و اگر جوانان ما به این عرصه ورود نکنند و ما نتوانیم از ظرفیت تربیت جوانان در دانشگاهها برای ورود به عرصهی نوآوری استفاده کنیم، خسران بزرگی برای خودمان و کشور رقم زدهایم.
شیخی گفت: درست است که ما باید در مرز علمی حرکت کنیم و به تولید مقاله بپردازیم تا از دنیا عقب نمانیم؛ اما بخش بزرگی از نیازهای کشور را هم باید بتوانیم با ظرفیتهای علمی پوشش دهیم و در راستای کمک به جامعه و صنعت حرکت کنیم.
نیاز اکوسیستم نوآوری کشور به ارتقا و شبکهسازی
مهدی حمید، دبیر علمی رویداد ملی ملاصدرا نیز در این مراسم بیان کرد: این رویداد بهعنوان یک رویداد درحوزه نوآوری با موضوع هوشمندسازی در بخش صنعت توسط مرکز نوآوری صنعتی افق در دانشگاه شیراز برگزار شده است.
وی با یادآوری اینکه این رویداد در اولین سال برگزاری خود، فقط اقدام به برگزاری بخش ایدهپردازی کرد، توضیح داد: دومین رویداد ملی ملاصدرا با هدف حل مسائل و چالشها و همچنین کمک به تجاریسازی در حوزه صنعت ایران طراحی شده است و امسال در پنج بخش با عناوین «نوآوری باز شامل حلمسئله، چالش و تجاریسازی»، «گام معگوس»، «نشستهای نوآوری»، «تأمین نیروی متخصص» و «نمایشگاه نوآوری صنعتی» برگزار میشود.
حمید در بخش دیگری از سخنان خود گفت: ما در برههای قرار داریم که اکوسیستم نوآوری کشور نیاز به ارتقا دارد.
وی افزود: کلید توسعه صنعتی کشورهای رده اول دنیا شبکهسازی و شبکههای موضوعی در بخش صنعت است؛ یعنی ما اگر میخواهیم اکوسیستم نوآوری کشور را ارتقاء دهیم، مجبوریم ارتقاء بدهیم با جایی که جریانکشی دارد مانند صنعت.
دبیر علمی رویداد ملی ملاصدرا توضیح داد: ما در حوزه توسعه نوآوری صنعتی، سه بازیگر بسیار مهم داریم که همانا وزارت صمت، وزارت عتف و معاونت علمی است که در رویدادملی ملاصدرا با هرسه مذاکره شده است.
وی در حاشیه این مراسم از مزایای شرکت در این رویداد نیز خبر داد و گفت: سرمایهگذاری روی ایدهها توسط سازمانهای حامی، حضور در پروژههای سازمانهای حامی و ورود به شبکه نوآوری افق برای انجام پروژههای صنعتی ازجمله مزایای شرکت در این رویداد است.
تسهیلات ویژه صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع پیشرفته
مدیر فنی و اعتباری صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع پیشرفته (صحا) نیز در این مراسم به معرفی اجمالی این صندوق پرداخت و گفت: ۱۵سال پیش، مجلس شورای اسلامی بهمنظور حمایت از صنایع الکترونیک، برق و مخابرات، صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع الکترونیک را تأسیس کرد که بعد از ۱۲سال بهدلیل توسعه تکنولوژی، در آن بازنگری شد و به صندوق حمایت از صنایع پیشرفته تغییر یافت و نقش بازوی مالی وزارت صمت در حوزه حمایت از شرکتهایی را بر عهده دارد که در زمینه صنایع پیشرفته فعالیت میکنند.
حمید وطن دوست ادامه داد: چشمانداز شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع پیشرفته بدین ترتیب خواهد بود که بتواند بهعنوان یک پیشران در حوزهی صنایع پیشرفته و مولد دانش با اشتراکگذاری منابع و دانش، مهمترین حامی صنایع پیشرفته کشور شناخته شود.
وی به خدمات این صندوق پرداخت و توضیح داد: دو فعالیت عمده بر عهده این صندوق است که اعطای تسهیلات و صدور ضمانتنامه ازجملهی آنهاست که در راستای حمایت از تولید، بهویژه شرکتهای دانشبنیان سقف تسهیلات صندوق تا ۱۵میلیارد تعیین شده است.
وطندوست اظهار کرد: همچنین تأمین ضمانتنامه باتوجه به اینکه ذیحسابهای نهادهای دولتی تکلیف شده که قبول کنند در مقایسه با ضمانتنامههایی که بانکها میدهند، یک مزیت دارد که نیاز به بلوکهکردن نقدینگی نداریم.
دومین رویداد ملی ملاصدرا «نوآوری باز در صنعت ایران» بهمدت ۲ روز با ویژهبرنامههای مختلف ازجمله نمایشگاه نوآوری صنعتی در دانشکده مهندسی شیمی، نفت و گاز دانشگاه شیراز ترتیب یافته و جزئیات برنامههای رویداد در سایت www.sofic.ir/molasadra موجود است.
نظر شما