محمد محسنی روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این ساخت و سازها براساس مجوزهای صادر شده و با رعایت ضوابط اعلام شده بود که به استحکام خاک و به تبع آن بنای تاریخی خانه گلهداری انجامیده است.
وی ادامه داد: ساخت و ساز در حریم بناهای تاریخی براساس ضوابط و استانداردهایی که از سوی میراث فرهنگی اعلام میشود، باید انجام گیرد و در خصوص این بنا هم با برداشته شدن خاک سُست و پُر کردن مجاورت بنا با استفاده از مصالح و رعایت ضوابط، مفید بوده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هرمزگان با ابراز اینکه در خصوص نحوه نظارت بر ساخت و ساز در مجاورت این بنا از کارشناسان موضوع را پیگیری میکنیم، اضافه کرد: به طور حتم زمانی که توسط این سازمان مجوزی برای ساخت و ساز در حریم یا حریمهای درجه یک، درجه ۲ و درجه سه انجام میشود باید نظارتهای پسینی آن هم به خوبی انجام شود.
شایان ذکر است، بندرعباس با وجود قدمت ۴۰۹ سالهاش تنها سه خانه تاریخی دارد که بیانگر معمار تاریخی آن باشد که شامل خانه گلهداری، خانه شریف و خانه احمدی است.
خانه احمدی در معرض تهدید تخریب قرار گرفت و بخشهایی از آن تخریب شد به فعالیت میراث دوستان از تخریب بیشتر آن جلوگیری شد اما به همان حال رها شده و همین سابقه موجب حساسیت میراث دوستان در خصوص خانه گلهداری شده است.
خانه گلهداری نیز در اواخر دوره قاجار و اوایل پهلوی احداث شده و سال ۱۳۸۲ با شماره ۸۵۱۰ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است و در بافت تاریخی این شهر قرار دارد که براساس اعلام ادارهکل میراث فرهنگی هرمزگان بافت تاریخی شهر بندرعباس (از کارگزاری تا میدان شهدا، سورو و محله اوزیها) ۱۴۶ هکتار میشود.
نظر شما