کارکنان ناوگان شمال ناوگروه ۸۶ با استقبال مردم وارد انزلی شدند+ فیلم

رشت- ایرنا- آئین استقبال از کارکنان ناوگان شمال خاضر در ناوگروه ۸۶ اقتدار ۳۶۰ امروز سه شنبه با حضور خانواده‌های آنها و مردم، فرمانده ناوگان شمال و مسئولان شهرستانی وارد بندرانزلی شدند.

به گزارش ایرنا، ۱۶ نفر از ناوگان شمال با ناوگروه ۸۶ اقتدار ۳۶۰ که به مدت هشت ماه در سفری به دور کره زمین در اقصی نقاط جهان پرچم پر افتخار جمهوری اسلامی ایران را به اهتزار درآوردند در میان استقبال گرم خانواده‌ها و مسئولان استانی در سازمان بنادر و دریانوردی مورد استقبال گرم قرار گرفتند.

فرمانده ناوگان شمال و منطقه چهارم نیروی دریایی امام رضا(ع) در این آیین گفت:بحث تبیین ماموریت ناوگروه ۸۶ اقتدار ۳۶۰ از چگونگی، چرایی، طراحی، برنامه‌ریزی، تدارکات و نحوه اجرا به ساعتها تحلیل و بررسی نیاز دارد تا ابعاد این حماسه بزرگ تشریح شود.

امیر دریادار دوم حمیدرضا سعادت اظهار کرد: نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران برای تامین امنیت خطوط کشتیرانی و مواصلاتی نیروی دریایی امروز بحث گشت و شناسایی در محدوده سرزمینی، آبهای ساحلی، آبهای نزدیک مرزها پا را فراتر گذاشته و فرسنگ‌ها دورتر از مرزهای سرزمینی خود رفته تا امنیت خطوط مواصلاتی که شریان اصلی اقتصاد و صادرات و واردات کشور را به طور مستمر به حرکت در می‌آورد.

وی تصریح کرد: امروز ۹۰ و ۹۱ امین ناوگروه نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران عازم انجام ماموریتها به منظور حفظ و صیانت از منافع و نشان دادن اقتدار نظام در عرصه دریاست تا نشان دهد جمهوری اسلامی ایران با همه فشارها تحریم‌ها و تهدیدها و شرایط و وضعیت سیاسی که در دنیا برعلیه نظام جمهوری اسلامی ایران می کوشند رقم بزنند، مقتدرانه در آبهای بین المللی حضور دارد.

وی اضافه کرد: ناوگروه ۸۶ با نیت اهتزاز پرچم ایران در اقصی نقاط عالم و امیدوار کردن مردم کشور و دوستداران نظام در مهرماه به بندرعباس وارد شد.

امیر دریادار دوم سعادت افزود:بسیاری باور نداشتند نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران پس از این همه تحریم قادر باشد این ماموریت را در این مسیر به این شکل به مرحله اجرا در آورد، غافل از اینکه ریشه های نظام مقدس انقلاب اسلامی به قدری مستحکم است که با این نسیم ها متزلزل نمی شود بلکه قادر به انجام ماموریت‌های بزرگ و عظیم است.

وی نکته قابل تامل این ماموریت را این موضوع عنوان کرد : همه مراحل این ماموریت اعم از طرح ریزی، برنامه ریزی، تدارکات و اجرای این کار به لحاظ نیروی انسانی و ادوات و تجهیزات توسط مجموعه ایرانی انجام شد که پرورش یافته نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران بودند.

وی گفت: تجهیزاتی که در این ماموریت مورد استفاده قرار گرفت ناوشکن تمام ایرانی دنا بود که به دست متخصصان و دانشمندان داخل کشور و محصول مشترک صنعت دفاعی دریایی و کارخانجات نیروی دریایی بود.

فرمانده ناوگان شمال و منطقه چهارم نیروی دریایی امام رضا(ع) تصریح کرد: دشمن می خواست با ایجاد یاس و عملیات روانی جلوی این ناوگروه را بگیرد ولی عزم و اراده برخاسته از ایمان مانع آن شد و این ناوگروه توانست از موانع و مشکلات ایجاد شده با اقتدار عبور کند.

امیر دریادار دوم سعادت دومین دستاورد این ماموریت را عینیت بخشیدن به فرمایش فرمانده کل قوا دانست و افزود: رهبر انقلاب خطاب به نیروهای مسلح همواره بر توجه به نیروی انسانی تاکید دارند و این نیروی انسانی با اراده در ارتش جمهوری اسلامی ایران فعل خواستن را صرف کرد و این ماموریت را انجام دادو نکته قابل تفکر این است که با اتکا به نیروی انسانی و ایمان به خدا قادر هستیم ماموریت ها را انجام دهیم.

وی خاطر نشان کرد: به پشتوانه این نیروی انسانی فداکار و ایثارگر بود که این حماسه بزرگ خلق شد و به مدد خانواده صبور و شکیبا این ماموریت هشت ماه حدود ۲۵۰ روز انجامید این اقدام با پشتیبانی خانواده ها و صبوری و شکیبایی انجام شد.

فرماندار انزلی نیز در این آیین گفت: این ماموریت مصداق بارز ما می توانیم بود، وقتی صحبت از این سفر می شود باید از تحریم ها صحبت کرد تحریم هایی که همه دنیا به گونه ای برنامه ریزی کرده بودند که این سفر دچار شکست شود اما این ماموریت انجام شد و افتخار آمیز بود. محمد پورخوش سعادت اظهار کرد: این افتخار را دریا دلان نیروی دریایی برای خود وملت ایران در تاریخ دریانوردی کشور ثبت کردند و با همکاری خانواده ها این افتخار میسر شد.

وی گفت : نیروی راهبردی ارتش با انجام این مهم گردونه تکاملی سیاست های ضد آمریکایی را کلید زد. دریادلان ارتش جمهوری اسلامی ایران دیپلماسی دفاعی جمهوری اسلامی ایران که مبتنی بر صلح، عزت و اقتدار است را به کشورهای منطقه ابلاغ کردند و این دستاورد کمی نیست.

ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی ارتش متشکل از ناوشکن تمام ایرانی دنا و ناوبندر مکران پس ازهشت ماه دریانوردی و طی بیش ۶۵ هزار کیلومتر مسیر دریایی که با هدف طی یک دور ۳۶۰ درجه دور کره زمین بود به کشور بازگشتند. این ناوگروه پس از اعزام به ماموریت دور کره زمین از مبدأ بندرعباس در نخستین ایستگاه در بندر بمبئی هند توقف کرد و سپس با عبور از خلیج بنگال و تنگه مالاگا در جاکارتا پایتخت اندونزی پهلو گرفت.

پس از این توقف ناوگروه با ادامه مسیر به سمت دریای جاوه و عبور از تنگه ماکاسار و دریای سلبس، برای نخستین بار در تاریخ دریانوردی نظامی ایران پا به عرصه وسیع و پهناور اقیانوس آرام گذاشت و با عبور از بیشترین عرض اقیانوس آرام و گذر از کنار جزایر میکرونزی و پولینزی به سمت تنگه ماژلان در جنوب قاره آمریکا حرکت کرد و با عبور از این تنگه وارد اقیانوس اطلس جنوبی شد و سپس با حرکت به سمت شمال و عبور از سواحل شیلی، آرژانتین، اروگوئه و برزیل، نهایتا در بندر ریودوژانیروی برزیل پهلوگیری کرد که این پهلوگیری مصادف با یکصدوبیستمین سالگرد برقراری روابط ایران و برزیل بود.

ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی ارتش پس از توقف چند روزه در ریودوژانیرو، با عبور از عرض اقیانوس اطلس در شهر کیپ‌تاون آفریقای جنوبی پهلوگیری کرد و در این شهر نیز چند روزی توقف کرد و پس از آن طی یک دریانوردی حدودا ۴۰ روزه، هم‌اکنون در بندر صلاله عمان پهلوگیری کرده است. صلاله آخرین ایستگاه ناوگروه ۸۶ نداجا پیش از رسیدن به ایران بود و دریادلان ایرانی پس از جدا شدن از اسکله صلاله به سمت کشورمان حرکت کردند و نهایتا ظهر چهارشنبه ۲۷ اردیبهشت‌ماه وارد آب‌های سرزمینی کشورمان شدند.

فیلم :

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha