به گزارش ایرنا، دکتر «سحر حسین حمه رشید» روز چهارشنبه در کنفرانس بین المللی یافته های توت فرنگی که در تالار مولوی دانشگاه کردستان برگزار شد، اظهار کرد: برگزاری چنین گردهمایی هایی منجر به همکاری های بیشتر علمی و آموزشی بین دانشگاه پلی تکنیک سلیمانیه و دانشگاه کردستان می شود.
وی با بیان اینکه آداب و رسوم مشترکی بین مردم کردستان ایران و اقلیم کردستان عراق وجود دارد که می تواند منجر به تقویت ارتباطات طرفین شود، افزود: از آنجا که سنندج قطب تولید توت فرنگی در ایران و اقلیم کردستان عراق است این مهم، جنبه علمی کنفرانس را ارتقا می دهد.
رییس دانشگاه پلی تکنیک سلیمانیه عراق ادامه داد: این کنفرانس سومین همکاری مشترک ما با دانشگاه کردستان است و در اجرای همایش های علمی و هم تبادل دانشجو تجربه مطلوبی داریم.
حمه رشید اظهار امیدواری کرد برگزاری این کنفرانس علمی بستری برای همکاری بیشتر ما نه تنها در مورد محصول توت فرنگی بلکه بستری برای توسعه کشاورزی ۲ منطقه شود.
رییس دانشگاه کردستان هم در این مراسم با اشاره به اینکه کردستان همواره با بخش کشاورزی شناخته شده است، اظهار کرد: ۲۵ درصد تولید ناخالص داخلی استان مربوط به بخش کشاورزی است هرچند این مهم بیانگر پیشرفت نیست بلکه نشان می دهد نیاز به تلاش بیشتر برای توسعه همه جانبه این استان داریم.
حامد قادرزاده با بیان اینکه سهم بالای اشتغال و تولید ناخالص داخلی در کشاورزی کردستان نشان از عدم توسعه در استان است، افزود: درصد اشتغال و درآمد کشورهای توسعه یافته از بخش کشاورزی ۱.۵ تا ۲ درصد است.
وی با بیان اینکه کشاورزی توسعه یافته به شیوه های مختلف زمینه توسعه سایر بخش ها را فراهم می کند، افزود: یکی از گام هایی که می خواهیم در مسیر پیشرفت همه جانبه برداریم توسعه بخش کشاورزی پیشرو است.
قادرزاده با اشاره به اینکه کشاورزی فعالیتی فصلی است، گفت: زمان کاشت و برداشت محصول با محدودیت زمانی مواجه است به گونه ای که بعد از برداشت گندم به ویژه در مهرماه کارگران وارداتی از استان های دیگر برای برداست سیب زمینی وارد کردستان می شوند.
نظر شما