به گزارش روز چهارشنبه روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی یزد، محمد پورشمسی با اشاره به فعالیت مرکز اهدای عضو در سال ۹۲ در استان افزود: در این مدت بیش از ۳۰۰ مورد اهدا عضو در استان انجام شده است که کوچکترین فرد اهدا کننده کودک ۱۶ ماهه و بزرگترین فرد، پیرمرد ۷۶ ساله بوده است.
وی اظهار داشت: براساس آمار در سال گذشته ۴۸ مورد اهدای عضو در استان انجام شد که از این تعداد ۲۲ مورد پیوند کبد، پنج مورد پرواز قلب به تهران و ۱۳ مورد پیوند کلیه بوده است.
رئیس اداره فراهم آوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد افزود: همچنین از ابتدای سال تاکنون، هشت مورد اهدای عضو در استان یزد انجام شده است که از این تعداد چهار مورد پیوند کلیه و ۲ مورد پیوند کبد بوده است.
وی تعداد بیماران نیازمند به عضو پیوندی در کشور را بیش از ۲۵ هزار نفر بیان کرد و یاداور شد: روزانه هفت تا ۱۰ نفر بیمار نیازمند پیوند در کشور جان خود را از دست می دهند.
پورشمسی تاکید کرد: هشت عضو اصلی بدن از جمله کبد، کلیه، قلب و ۵۳ مورد عضو غیر اصلی از جمله تاندون، از یک فرد دچار مرگ مغزی شده میتواند اهدا شود و افراد زیادی را از معلولیت و مرگ نجات دهد.
وی با اشاره به این که مرگ مغزی غیر قابل بازگشت است و بازگشت فردی که مرگ مغزی شده غیر ممکن است، خاطر نشان کرد: در ایران نیز خیلی سخت گیرانه بحث مرگ مغزی پیگیری میشود و حداقل چهار متخصص ذیصلاح بعد از انجام تستهای سختگیرانه بالینی و پاراکلینیکی این امر را تایید میکنند و نهایتا پزشک قانونی مستقر مرگ را تایید میکند؛ از اینرو وقتی مرگ مغزی توسط واحد فناوری پیوند اعضاء در دانشگاهها تایید میشود، مردم اطمینان کنند که قطعا تمام جوانب مربوطه راجع به برگشت ناپذیر بودن فرایند مرگ مغزی طی شده است.
رئیس اداره فراهم آوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد تصریح کرد: هم استانی ها میتوانند با مراجعه به سایت کشوری ehda. Center ، ارسال کد ملی خود به سامانه پیامکی ۳۴۳۲ و یا با با مراجعه به بیمارستان شهید رهنمون بخش پیوند نسبت به دریافت کارت اهدا عضو اقدام کنند.
در سال گذشته، در بین ۶۳ دانشگاه علوم پزشکی، استان یزد برای دومین سال متوالی، نسبت به جمعیت رتبه اول اهدا عضو در کشور را کسب کرد.
استان یزد یک میلیون و ۲۰۰ هزار جمعیت دارد.
نظر شما