به گزارش چهارشنبه شب ایرنا از خبرگزاری "تاس" پوتین در نشست دومین مجمع اقتصادی اوراسیا گفت: تلاشهای مشترک برای تشکیل چنین سیستم مالی غیرمتمرکز جدید جهانی اهمیت دارد. ثبات تمامی امور مالی جهانی تا حد زیادی به این عدم تمرکز بستگی دارد. هرچه این سیستم غیرمتمرکزتر باشد برای اقتصاد جهانی بهتر است. این سیستم غیرمتمرکز مالی به بحران در کشورهای دارای امتیاز ذخایر ارزهای جهانی، وابستگی کمتری خواهد داشت.
رییس جمهور روسیه ادامه داد که مسکو به دنبال کاهش سهم ارز کشورهای غیر دوست در امور مالی خود و برنامهریزی برای همکاری فعالتر با شرکای خود در سراسر جهان و اتحادیه اقتصادی اوراسیا، بویژه برای استفاده کامل از ارزهای ملی است.
پوتین خاطرنشان کرد: بسیاری از اقتصادهای در حال توسعه در جهان از جمله چین، هند و کشورهای آمریکای لاتین نیز به استفاده از ارزهای ملی در امور تجارت خارجی خود روی آوردهاند.
به گزارش ایرنا, روسای بانک مرکزی سری لانکا، میانمار، بوتان و معاونین بانک مرکزی مالدیو درارتباط زنده تصویری با اجلاس اتحادیه پایاپای آسیایی بر گسترش مبادلات تجاری با استفاده از ارزهای ملی تاکید کردند.
در پنجاه و یکمین اتحادیه پایاپای اسیایی که صبح امروز (چهارشنبه، ۳ خردادماه) در محل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در تهران کار خود را اغاز کرده است علاوه بر حضور ۹ عضو اصلی اتحادیه پایاپای آسیایی کشورهای روسیه، بلاروس، افغانستان و بانک توسعه اسلامی نیر حضور دارند.
در این اجلاس علاوه بر تصمیمات مهمی در زمینه دلار زدایی و کاهش وابستگی به دلار در مبادلات بین اعضا، از پیام رسان بین بانکی اعضا به منظور بینیاز شدن از سوئیفت رونمایی خواهد شد.
اتحادیه پایاپای آسیایی با هدف کاهش نیاز و وابستگی به ارزهای جهانروا به ویژه دلار در دهه ۷۰ میلادی تاسیس شد.
معاون امور بین الملل بانک مرکزی نیز در این اجلاس با تاکید برتصمیمگیری در زمینه سبد ارزی تسویه افزود: علاوه بر نحوه عضویت و استفاده از ارزهای محلی برای تسویه مبادلات، سه ارز دیگر به عنوان ارزهای سبد تسویه در دستور کار اجلاس قرار دارد تا در حد امکان وابستگی و نیاز کشورها را برای پایاپایسازی در دفاتر اتحادیه به دلار و یورو کاهش دهیم.
نظر شما