راهکارهای دولت برای کیفیت بخشی به آموزش های حرفه ای در کهگیلویه و بویراحمد چیست؟

یاسوج - ایرنا -واگذاری کارگاه های مهارتی کم بازده، نوسازی تجهیزات این مراکز آموزشی با اعتبارات دولتی، اعطای مجوز به منظور ایجاد آموزشگاه های آزاد جدید و پرداخت تسهیلات بانکی به بخش خصوصی برای تعمیر و تجهیزات از جمله برنامه های دولت برای کیفیت بخشی به آموزش های فنی و حرفه ای در کهگیلویه و بویراحمد است.

به گزارش ایرنا،دولت در سال های اخیر تلاش های زیادی برای بهبود تجهیزات آموزشی در مراکز فنی و حرفه ای این استان انجام داده اما همچنان شمار زیادی از این مراکز حرفه آموزی نیازمند تقویت امکانات برای ارائه آموزش های مهارتی با کیفیت تر است.

کهگیلویه و بویراحمد با عنوان کوچک ترین استان کشور که صنایع بزرگ قابل توجهی برای ایجاد فرصت های شغلی جدید ندارد در راستای تحقق شعار سال نیازمند استفاده از آموزش های مهارتی به منظور تحقق اشتغال با استفاده از راه اندازی کسب و کارهای کوچک است.

از آنجا که آموزش های فنی و حرفه ای مطلوب گام نخست برای برون رفت از مشکل بیکاری جوانان است استفاده از همه ظرفیت های موجود راهکاری گره گشا جهت بهبود وضعیت معیشتی در کهگیلویه و بویراحمد محسوب می شود.

حمایت از بخش خصوصی

مدیرکل فنی وحرفه ای کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه براساس برنامه ریزی انجام گرفته ارایه چهار میلیون و ۲۵۰ هزار نفر ساعت آموزش فنی و حرفه ای در سال جاری در استان هدفگذاری شده که ۵۶ درصد آن از سوی بخش خصوصی انجام خواهد گرفت گفت: ارتقای امکانات بخش خصوصی و ایجاد شرایط مراکز جدید در دستور کار دولت سیزدهم است.

راهکارهای دولت برای کیفیت بخشی به آموزش های حرفه ای در کهگیلویه و بویراحمد چیست؟

سید نورالله هدایت افزود: واگذاری کارگاه های مهارتی به بخش خصوصی از مهمترین راهبردهای دولت برای بهبود شرایط آموزش های حرفه ای در کهگیلویه و بویراحمد است.

وی تاکید کرد: براساس این طرح موجودی کارگاه های مهارتی دارای شرایط حساب و سپس به سرمایه گذاران برای تکمیل تجهیزات مورد نیاز آنان تسهیلات بانکی اعطا می شود.

مدیرکل فنی وحرفه ای کهگیلویه و بویراحمد ابراز کرد: این کارگاه ها پس از طی مراحل قانونی برای مدت زمان معین در اختیار بخش خصوصی قرار می گیرد تا ضمن ایجاد درآمد و کارآفرینی به ارائه آموزش های مهارتی با کیفیت کمک کند.

وی بیان کرد: هشت کارگاه مهارتی در کهگیلویه و بویراحمد برای واگذاری به بخش خصوصی شناسایی شده که از این تعداد مراحل اجرایی پنج مورد آن در حال انجام است.

مدیرکل فنی وحرفه ای کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: پرداخت تسهیلات بانکی به آموزشگاه های آزاد از دیگر نیازهای بهبود وضعیت آموزشی در حوزه مهارت آموزی است که پیشنهاد وام پرداخت به ۱۳۰ آموزشگاه در سفر دوم رئیس جمهور به مسئولان انجام گرفته است.

هدایت ابراز کرد: براساس برآوردهای انجام شده نیاز است به هر آموزشگاه آزاد فنی و حرفه در استان به منظور تکمیل و نوسازی تجهیزات ۴۰۰ تا ۳۰۰ میلیون تومان تسهیلات پرداخت شود.

وی با اشاره به اینکه برخی مناطق استان مانند شهرستان های کوچک لنده و مارگون نیازمند احداث مراکز فنی و حرفه ای دولتی هستند تاکید کرد: راه اندازی مراکز مهارت آموزی در این شهرستان ها از سوی فنی و حرفه ای استان پیشنهاد شده تا در صورت توافق مسئولان در مصوبات سفر دوم رئیس جمهور گنجانده شود.

هدایت ابراز کرد: ایجاد ساختمان جدید برای مرکز فنی و حرفه ای خواهران گچساران از دیگر پیشنهادات به مسئولان در سفر دوم رئیس جمهور به کهگیلویه و بویراحمد که امید می رود این نیازهای ضروری تحقق یابد.

سرمایه گذاری ۳۵ میلیارد ریالی برای تجهیز و تعمیر کارگاه ها

مدیرکل فنی وحرفه ای کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به ضرورت بهبود امکانات کارگاه های بخش دولتی اظهار کرد: از سال گذشته تاکنون۳۵ میلیارد ریال برای توسعه و تعمیر تجهیزات فنی و حرفه ای دولتی در این استان هزینه شده است.

راهکارهای دولت برای کیفیت بخشی به آموزش های حرفه ای در کهگیلویه و بویراحمد چیست؟

هدایت اضافه کرد: این میزان اعتبار برای خرید تجهیزات کارگاه های فنی و حرفه ای، هوشمندسازی برخی از کارگاه ها به منظور پیشگیری از سرقت،برطرف کردن بعضی نواقص مانند پوشش ایزوگام،لوله کشی و مواردی از این قبیل هزینه شده است.

وی تاکید کرد: اعتبار اختصاص یافته برای تجهیز و تعمیر کارگاه های فنی و حرفه ای کهگیلویه و بویراحمد غیر از بودجه هزینه شده به منظور تامین مواد مصرفی مورد نیاز این مراکز است.

هدایت تاکید کرد: همچنین ۲۵۰ میلیون تومان به مرکز سنجش مراقبت های زیبایی فنی و حرفه ای گچساران اختصاص یافته و قرار این طرح تا اوایل تابستان امسال بهره برداری شود.

نقش مهارت آموزی در ایجاد شغل

مدیرکل فنی وحرفه ای کهگیلویه و بویراحمد گفت: نیمی از آموزش های فنی و حرفه ای که در کارگاه های آموزشی استان انجام می گیرد به شغل منجر می شود.

سید نورالله هدایت با اشاره به اینکه ۵۷درصد از مهارت های فنی و حرفه ای در کشور منجر به شغل می شود افزود:شاخص مهارت های منجر به اشتغال در کهگیلویه و بویراحمد نزدیک به میانگین آمار استان های سراسر ایران است.

وی تاکید کرد: همچنین ۸۰درصد از آموزش های مهارتی در محیط های کار واقعی در کهگیلویه و بویراحمد منجر به شغل می شود.

آموزش های مهارتی به روایت آمار

هدایت بیان کرد: یک سال گذشته تاکنون ۲۵ هزار کهگیلویه و بویراحمدی آموزش های فنی و حرفه ای فرا گرفته اند.

مدیرکل فنی وحرفه ای کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: در این مدت ۱۹ گروه هدف به میزان چهار میلیون و ۴۰۰ نفر ساعت دوره آموزش مهارت های حرفه ای در استان شرکت کرده اند.

راهکارهای دولت برای کیفیت بخشی به آموزش های حرفه ای در کهگیلویه و بویراحمد چیست؟

وی ابراز کرد: همچنین یک سال گذشته تاکنون۵۰۰ نفر در محیط های کار واقعی (کارگاه های تولیدی) مهارت های حرفه ای آموخته اند.

به گفته هدایت اینک ۱۳۰ آموزشگاه آزاد و ۱۱ مرکز دولتی فنی و حرفه ای کار توانمندسازی جامعه هدف برای فراگیری کسب و کار را در کهگیلویه و بویراحمد به عهده دارند.

وی عنوان کرد: در شهرهای بزرگ استان مانند دوگنبدان، دهدشت و یاسوج مراکز خواهران مستقل است اما مراکز شهرهای کوچک دومنظوره و اختصاص به خواهران و برادران دارد.

بنابراین یکی از مولفه های تحقق شعار سال یعنی مهار تورم و رشد تولید را باید در ترویج کیفی سازی فعالیتها و مهارت های حرفه آموزی در مراکز استانها جستجو کرد که قطعا نیروی کار ماهر و کیفی می تواند در رشد تولید و بالا بردن بهره وری با حداقل هزینه ها موثر باشد و لذا دولت در سالجاری می تواندحمایت خود از مراکز فنی و حرفه ای به عنوان بن مایه این کار را بیشتر مورد حمایت قرار دهد تا زمینه ساز نیروی ماهر در این حوزه باشد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha