ناحیه نوآوری تهران دهم خرداد افتتاح می‌شود

تهران- ایرنا- رییس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران از افتتاح ناحیه نوآوری تهران در دهم خرداد ماه ۱۴۰۲ با حضور وزیر علوم خبر داد.

به گزارش خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا علی اسدی روز شنبه درباره ناحیه نوآوری تهران گفت: این ناحیه با همکاری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، شهرداری تهران و پارک علم و فناوری دانشگاه تهران در روز چهارشنبه دهم خردادماه ۱۴۰۲ فعالیت رسمی خود را آغاز می کند.

وی افزود: در افتتاح ناحیه نوآوری تهران محمدعلی زلفی گل وزیر علوم، روح الله دهقانی فیروزآبادی معاون علمی ریاست جمهوری، علیرضا زاکانی شهردار تهران و سیدمحمد مقیمی رییس دانشگاه تهران حضور خواهند داشت.

ناحیه نوآوری تهران دهم خرداد افتتاح می‌شود

اسدی گفت: این ناحیه از شمال از بزرگراه حکیم آغاز و تا خیابان انقلاب ادامه دارد و دانشگاه تهران نیز در آن قرار دارد. از غرب هم از بزرگراه شهید چمران تا بزرگراه مدرس خواهد بود و به طور کلی مساحتی معادل ۸۰۰ هکتار را شامل می شود. ۷۵۰ هکتار از این مقدار مساحت مربوط به ناحیه نوآوری و ۵۰ هکتار مربوط به شهر دانش دانشگاه تهران است. 

وی درباره نقش وزارت علوم، معاونت علمی و شهرداری تهران در ناحیه نوآوری تهران توضیح داد: وزارت علوم و معاونت علمی ریاست جمهوری نقش تسهیلگری در قوانین و مقررات را جهت شگل گیری این ناحیه و توسعه اکوسیستم فناوری و نوآوری برعهده دارند و شهرداری تهران هم ارائه خدمات شهری را در این زمینه برعهده خواهد داشت.

رییس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران در ادامه گفت: شعار دانشگاه تهران "جهاد علمی  برای تحقق دانشگاه کارآفرین با رویکرد مسوولیت پذیری اجتماعی" است که پارک علم و فناوری دانشگاه تهران که جزو این دانشگاه است برای مسئولیت پذیری دانشگاه تهران در اجتماع، فعالیت های خود را در دستور کار قرار داد و بر همین اساس شعاری که برای ناحیه نوآوری درنظر گرفته ایم «زندگی پایدار هوشمند و سبز» است و مفهوم آن این است که تمام آحاد حاضر در این ناحیه بتوانند از منابع محدود موجود در ناحیه استفاده کنند به گونه‌ای که این منابع محدود بتواند نیازهای مردم را برآورده کند، ضمن آنکه نسل‌های آتی نیز از مزایای آن بهره‌مند شوند.

وی با بیان اینکه دانشگاه تهران در بیشتر زمینه‌ها کمک‌کننده توسعه زیست‌بوم نوآوری و فناوری است، گفت: ایجاد ناحیه نوآوری و شهرهوشمند یعنی اینکه یک شهر معمولی به یک شهرهوشمند تبدیل شود و دولت هوشمند، تولید هوشمند، حمل و نقل هوشمند، شهروندان هوشمند و سلامت هوشمند داشته باشد و در هر زمینه این هوشمندی جاری و ساری باشد.

اسدی گفت: ناحیه نوآوری به محدوده جغرافیایی مشخص گفته می‌شود و ایده اصلی آن است که صاحبان ایده، استارت‌آپ‌ها و صاحبان ایده و کسانی که می توانند در توسعه زیست بوم فناوری و نوآوری نقش داشته باشند با تسهیلات کامل و شرایط آسان تر حضور پیدا کنند و هنر و مدیریت آن ناحیه این خواهد بود که بتواند منابع و دارایی های متنوع علمی، آموزشی، فرهنگی، فناوری و زیرساختی را به نحو بهینه‌ای در اختیار بازیگران و کنشگران اصلی قرار دهد که با راحتی تمام در زمینه های مختلف فعالیت کنند.

رییس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران در ادامه یکی از ویژگی های ناحیه نوآوری را حضور همه بازیگران اکوسیستم نوآوری و فناوری دانست و افزود: همانطور که از اسم آن مشخص است،‌ این ناحیه ناحیه ای تخصصی و مبتنی بر نوآوری و فناوری همراه با تعامل با بافت شهری خواهد بود.

اسدی با بیان اینکه سه دارایی اقتصاد، زیرساخت و شبکه را برای ناحیه نوآوری در نظر گرفته ایم، گفت: اولویت شبکه برای این است که اگر تمام شرایط و امکانات و زیرساخت ها فرهم شود ولی شبکه ارگانیک و ارتباطی خوبی بین منابع وجود نداشته باشد شما در رسیدن به اهداف موفق نخواهید بود بر همین اساس یکی از ویژگی های اصلی این ناحیه نوآوری این خواهد بود که بتواند شبکه ارگانیک، محکم و ارزشمندی بین تمام کسانی که بازیگران اصلی این ناحیه هستند، برقرار کند و این هم از طریق جلسات هم اندیشی، رویدادهای فناوران، کارگاه‌های آموزشی مستمری که در طول این ناحیه و در طول ایام اتفاق می‌افتد، صورت می پذیرد.

وی افزود: دارایی دوم اقتصادی است که شامل تمام کسانی است که می‌توانند مولد باشند مانند شرکت‌های بزرگ، هلدینگ‌ها، دانشگاه‌ها و سرمایه گذارانی که تمایل دارند سرمایه های خود را در جهت رونق و توسعه زیست بوم فناوری و نوآوری به کار ‌گیرند. دارایی سوم نیز زیرساخت ها هستند که در اینجا فضاهای کار اشتراکی، امکانات آزمایشگاهی، کارگاه های تولیدی و فضاهای تولیدی در خدمت بازیگران اصلی که شتاب‌دهنده‌ها و صاحبان ایده هستند که به راحتی با حمایت‌های این ناحیه می تواند تبدیل به محصول اولیه و در ادامه به عنوان محصول قابل ارائه در کل جامعه باشد.

اسدی در ادامه به کارکردهای ناحیه نوآوری اشاره کرد و گفت: یکی از این کارکردها اقتصاد شهری است یعنی این ناحیه باید به اقتصاد شهری تهران و در نهایت به کل کشور کمک کند البته با دیپلماسی دانش بنیانی که اتفاق خواهد افتاد، به توسعه رفاه اقتصادی و زندگی پایدار در کشور کمک خواهد شد. 

وی دومین کارکرد ناحیه نوآوری را جذب استعدادها و کارآفرینان به ویژه از طریق تعامل با دانشگاه ها عنوان کرد و افزود: دانشگاه‌ها می‌توانند فارغ التحصیلان و دانشجویانی را که هنوز به مرحله فارغ التحصیلی نرسیدند ولی صاحب ایده هستند، برای ورود به این ناحیه معرفی کنند. 

رییس پارک علم و فناوری تسهیل نوآوری را سومین ویژگی ناحیه نوآوری عنوان کرد و گفت: فعالیت‌های بین رشته ای یا چندرشته ای می تواند برای خلق محصولات دانش بنیان کمک کند یا به عبارت دیگر حرکت از سمت علم و به سمت ثروت باشد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha