استاندار: ظرفیت صادرات غیرنفتی آذربایجان شرقی بیش از ۲ میلیارد دلار است
عکس تزیینی است

تبریز - ایرنا - استاندار آذربایجان شرقی با بیان اینکه صادرات غیرنفتی استان در سال گذشته حدود ۱.۶ میلیارد دلار بود گفت: این استان توانایی صادارت بیش از ۲ میلیارد دلار را دارد و باید زمینه‌های دستیابی به این مهم برای بخش خصوصی فراهم شود.

به گزارش ایرنا، عابدین خرم روز شنبه در نود و پنجمین نشست شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی که در محل اتاق بازرگانی تبریز برگزار شد، افزود: دولت بدنبال کمک به تولید و تجمیع سرمایه و هدایت آن به سمت بخش تولید است و قانون مالیات بر عایدات نیز در همین راستا وضع شده تا با سوداگری و درآمدهای آنی مقابله کند.

وی با بیان اینکه تولید و تورم دو مقوله معنادار و مربوط به هم هستند، گفت: حضور بخش خصوصی توانمند و باسابقه، مزیتی بزرگ برای استان است و بخش دولتی باید همواره کمک حال بخش خصوصی در تولید، تجرات و صادرات باشد تا بخش خصوصی با کمترین مشکل، به سمت رشد و تولید بیشتر حرکت کند.

خرم از همراهی کامل بخش دولتی با بخش خصوصی در دولت سیزدهم به عنوان دستاوردی بزرگ نام برد و ادامه داد: بخش دولتی برای رفع موانع، تسهیل امور و رشد همه جانبه بخش خصوصی همراه بود و شک و شبهه ای در این زمینه وجود ندارد.

استاندار: ظرفیت صادرات غیرنفتی آذربایجان شرقی بیش از ۲ میلیارد دلار است
حضور استاندار در نود و پنجمین نشست شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی در محل اتاق بازرگانی تبریز

وی به برگزاری جلسات و نشست های شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی اشاره کرد و یادآور شد: این نشست برای نقد و بررسی مشکلات و ارایه راهکار برای مشکلات است.

خرم همچنین با بیان اینکه بحث تورم موضوعی ملی است و تابع تغییرات ملی بوده و استان نمی‌تواند زیاد در این زمینه تاثیرگذار باشد، افزود: برخلاف تورم، در بخش تولید می‌توانیم در زمینه عرضه و تقاضا با رشد تولید تعادل ایجاد کنیم تا قیمت‌ها نیز متعادل شود.

وی از قرارگرفتن آذربایجان شرقی در ردیف استان‌های گران ابراز تاسف کرد و گفت: این موضوع باید ریشه یابی شود چرا که با تورم زیاد، قدرت هم استانی ها کاهش می‌یابد و مشکل اجتماعی و روانی در جامعه ایجاد می‌شود و دولت و اتاق و صاحبان صنایع باید فکری در این زمینه کنند.

خرم تاکید کرد: وضعیت تولید، زنجیره تولید و زنجیره پشتیبانی در استان خوب است از این رو باید بهره وری را افزایش دهیم تا قیمت محصولات تولید شده در استان کمتر و یا در حد استان‌های دیگر باشد.

مهارت تجارت را از دست داده ایم

رییس اتاق بازرگانی تبریز نیز در این جلسه با بیان اینکه مهارت تجارت را از دست داده‌ایم، گفت: زنجیره تولید در استان با برخی محدودیت‌ها مواجه است که موجب کاهش کیفیت و بهره وری و در نتیجه افزایش قیمت تمام شده محصولات شده است.

یونس ژائله به راهکارهای مهار تورم اشاره کرد و افزود: کنترل واردات، خارج شدن از سیاست‌های دستوری، اصلاح مدیریت صادرات، تقویت خطوط کشتیرانی بخش خصوصی، تقویت ناوگان حمل و نقل عمومی و قرار گرفتن امکانات در اختیار صادرات کشور از جمله راهکاری است که بخش خصوصی روی آن تاکید دارد.

در این نشست موضوع نظارت اداره کل استاندارد بر هتل‌ها و اقامت ها که مورد اعتراض جامعه هتل داران استان بود بررسی شد و با دستور استاندار؛ قرار بر این شد تا میراث فرهنگی، استاندارد و جامعه هتل داران جلسه مشترکی در این راستا برگزار و مشکلات را رفع کنند.

استاندار آذربایجان شرقی در این مورد با بیان اینکه در جاهایی که ضرورت دارد خود جامعه هتل داران باید از حضور استاندارد استقبال کنند اما در موارد تخصصی دیگر که نیازی به حضور اداره استاندارد نیست خود میراث فرهنگی نظارت و بازرسی کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha