لایروبی بیش از ۶۵ کیلومتر رودخانه، نهر و زهکش کشاورزی در مازندران انجام شد

ساری- ایرنا- مدیرعامل شرکت آب‌منطقه‌ای مازندران گفت: لایروبی رودخانه‌ها و نهرهای کشاورزی با توجه به قرار داشتن در شرایط حاد خشکسالی به طور ویژه در دستور کار قرار گرفته و از ابتدای سال جاری تا کنون ۲۵ کیلومتر رودخانه و بیش از ۴۰ کیلومتر نهر و زهکش کشاورزی لایروبی شده است.

به گزارش ایرنا از روابط عمومی شرکت آب‌منطقه‌ای مازندران، حیدر داوودیان اظهار کرد: بهسازی زیرساخت‌های توزیع و انتقال آب به ویژه در بخش کشاورزی یکی از اقدامات مهم و اولویت‌دار در زمان بروز خشکسالی است که طی ماه‌های اخیر برای مناطق دارای تنش آبی استان در دستور کار شرکت آب‌منطقه‌ای قرار گرفته است.

وی با بیان این‌که لایروبی رودخانه‌ها و انهار سرعت و توان انتقال آب به کشتزارها را افزایش می‌دهد و منجر به کاهش هدررفت آب در مسیر انتقال می‌شود، افزود: از ابتدای امسال تا کنون پس از شناسایی نقاط اولویت‌دار رودخانه‌های مهم استان برای لایروبی، مجموعا ۲۵ کیلومتر از رودخانه‌ها در شهرستان‌های ساری، جویبار، آمل و بابل، بابلسر، فریدونکنار با صرف حدود ۳۰ میلیارد ریال اعتبار لایروبی شده است.

مدیر عامل شرکت آب‌منطقه‌ای مازندران لایروبی نهرهای کشاورزی و زهکش‌ها را نیز از دیگر اقدامات اضطراری انجام شده برای مقابله با خشکسالی و تأمین آب کشاورزی عنوان کرد و گفت: نهرها و زهکش‌های کشاورزی نیز به عنوان بخش مهمی از شبکه انتقال آب به کشتزارها نیاز به لایروبی دارند. بر همین اساس انجام این اقدام نیز با نظارت شرکت آب‌منطقه‌ای در حال انجام است.

داوودیان افزود: از ابتدای امسال تا کنون دست‌کم بیش از ۴۰ کیلومتر نهر و زهکش کشاورزی در مناطق مختلف و اولویت‌دار استان لایروبی شد.

به گفته وی هشت کیلومتر از نهرهای کشاورزی در آمل، ۶ کیلومتر از نهر جوله‌رود بابل، سه کیلومتر نهر در روستاهای اسرم و زید علیا و سفلی از توابع میاندورود و ۷.۵ کیلومتر نهر در شهرستان جویبار از ابتدای امسال تا کنون لایروبی شده است.

وی ادامه داد:‌ همچنین لایروبی ۱۳ کیلومتر زهکش در منطقه امام‌ده بهشهر برای جلوگیری از آب‌گرفتگی یکهزارو ۵۰۰ هکتار از کشتزارهای منطقه، لایروبی زهکش شورش شرقی در کشتزارهای قره‌تپه بهشهر به منظور بهبود وضعیت کشت بیش از یک‌هزار هکتار از زمین‌های کشاورزی و لایروبی نهر و سیفون آقارود در منطقه پایین‌دست سد البرز برای بهبود آبیاری حدود یک‌هزار هکتار از زمین‌های کشاورزی منطقه اجرایی شد.

مدیرعامل شرکت آب‌منطقه‌ای مازندران خاطرنشان کرد: اقدامات فوریت‌دار و ضروری برای مقابله با خشکسالی همچنان در حال انجام است و ادامه دارد تا با کمترین میزان خسارت از این دوره عبور کنیم. اما از همه بهره‌برداران انتظار داریم تا حد امکان توصیه‌های کارشناسی مربوط به مصرف آب در کشاورزی و در صورت لزوم هشدارهای ممنوعیت کشت در برخی مناطق اعلام شده را جدی بگیرند.

طبق آمارهای موجود در این استان دست‌کم ۱۲۰ رشته رودخانه به طول حدود هفت هزار کیلومتر وجود دارد که آب این رودخانه‌ها در مسیر عبور برای رسیدن به دریای خزر با ایجاد سردهنه کشاورزی توسط کشاورزان برای آبیاری زمین‌های کشاورزی مورد استفاده قرار می‌گیرد. کاربری‌های دیگری مانند پرورش ماهی هم در این بین مورد توجه قرار دارد.

لایروبی بیش از ۶۵ کیلومتر رودخانه، نهر و زهکش کشاورزی در مازندران انجام شد

۱۰ حلقه چاه کشاورزی برای آبیاری بیش از ۲۰۰ هکتار شالیزار مازندران تجهیز شد

مدیرعامل شرکت آب‌منطقه‌ای مازندران گفت: تامین آب مورد نیاز بیش از ۲۰۰ هکتار از کشتزارهای ساری، میاندورود، قائمشهر و سوادکوه شمالی با تجهیز ۱۰ حلقه چاه در این شهرستان‌ها تسهیل شد.

داودیان افزود:‌ کاهش آورد رودخانه‌ها و میزان بارندگی سبب شده که در بسیاری از نقاط استان برای تأمین آب کشاورزی نگرانی‌هایی ایجاد شود و حتی در بعضی نقاط ناچار به اعلام ممنوعیت کشت شویم. با این حال تلاش بر این است تا با شیوه‌های گوناگونی که در شرایط خشکسالی قابلیت اجرا دارند، مشکلات کشاورزان برای تامین آب را کاهش دهیم که تجهیز چاه‌های راکد یکی از این قبیل اقدامات است.

وی افزود: تعدادی از چاه‌های راکد که امکان بهره‌برداری از آن‌ها وجود دارد شناسایی شدند. در حال حاضر ۱۰ حلقه از این چاه‌های کشاورزی عمومی با تأمین اعتبار لازم تجهیز شدند و تعدادی از چاه‌های دیگر نیز در حال تجهیز هستند.

مدیرعامل شرکت آب‌منطقه‌ای مازندران خاطرنشان کرد: در این طرح تا کنون سه حلقه چاه در شهرستان ساری با مجموع سطح زیر پوشش ۵۰ هکتار، سه حلقه چاه در شهرستان میاندورود با مجموع سطح زیر پوشش ۶۵ هکتار، یک چاه در قائمشهر با سطح زیر پوشش ۴۵ هکتار و یک چاه نیز در سوادکوه شمالی با سطح زیر پوشش ۵۰ هکتار وارد مدار شده‌اند.

داوودیان با بیان این‌که تجهیز چاه‌ها با انجام عملیات برق‌رسانی، نصب پمپ و لوله‌گذاری چاه‌ها انجام شده است، گفت: برای تجهیز این ۱۰ حلقه چاه مجموعا ۲۰۰ میلیارد ریال هزینه شد.

وی اظهار کرد: با وجود تلاشی که همکاران ما در سراسر استان برای تأمین آب مورد نیاز کشاورزی انجام می‌دهند، با توجه به شرایط خشکسالی انتظار داریم کشاورزان توصیه‌های کارشناسان را برای جلوگیری از بروز خسارت‌های ناشی‌ از خشکسالی جدی بگیرند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha