بندرعباس یکی از شهرهای جنوبی کشور است که در همه فصول سال گردشگران زیادی را به سمت خود میکشاند. بخش مهمی از فرهنگ قومیتهای مختلف، مربوط به غذاهای سنتی و محلی آنهاست. در بندرعباس نیز تعداد این غذاها زیاد است و هر فردی با مراجعه به آن تمایل دارد، تا طعمشان را بچشد. طرز تهیه غذای محلی بندر عباس متفاوت بوده و برخی از آنها تند و برخی ملایم هستند. اما بیشترین چیزی که در مورد آنها دیده میشود استفاده از جانوران دریایی در ترکیبات اولیه آنهاست. در این مطلب میخواهیم ۵ غذای معروف بندرعباس را به شما معرفی کنیم.
غذاهای معروف بندر عباس
اگرچه تعداد غذاهای موجود در جنوب ایران بسیار زیاد است، اما در اینجا به ۵ نمونه از پرطرفدارترین و معروفترین آنها اشاره کردهایم:
۱- قلیه ماهی
کمتر کسی است که نام قلیه ماهی را در میان غذاهای جنوبی کشور نشنیده باشد. طعم بینظیر این غذا به دلیل استفاده از ماهی، پیاز، سیر، زردچوبه، نمک، فلفل، رب گوجه فرنگی، تمبر هندی و سبزی مخصوص آن شامل گشنیز و شنبلیله است. در قلیه ماهی اغلب از ماهی شوریده، سنگسر، حلوا سیاه یا هامور استفاده شده است و به همراه پلو سرو میشود.
این غذا طعم ترشی دارد که البته میزان آن بر اساس ذائقه افراد میتواند متفاوت باشد. این طعم به دلیل استفاده از تمبر هندی به عنوان طعم دهنده در این غذاست. به جز این، سبزی و سیری که در ترکیبات آن به کار میرود نیز علاوه بر رنگ و لعاب خوبی که به آن میدهد، باعث ایجاد مزه متفاوت و مخصوص آن شده است.
۲- دوپیازه میگو
دومین غذای محلی پرطرفدار در بندرعباس دو پیازه میگو است. غذایی محلی که بیشتر مربوط به هرمزگان و قشم بوده و همانطور که از نام آن پیداست، ترکیب اصلی آن میگوست. در این غذا از ادویههای مخصوص درست کردن ترشی استفاده میشود. همچنین پیاز و فلفل قرمز برای از بین بردن بوی میگوها و تند شدن غذا، جزو اصلیترین مواد اولیه آن است.
در دوپیازه میگو مواد مغذی بسیار زیادی وجود داشته و آن را به یکی از غذاهای سالم و مقوی در این منطقه تبدیل کرده است. برخی از افراد این غذا را با هواری میگو اشتباه میگیرند. در صورتیکه در هواری، میگو به همراه پیاز داغ، سیر و ادویه با برنج مخلوط میشود و در مواقعی از رب گوجه و زعفران نیز برای طعم بهترش استفاده میشود.
۳- مهیاوه
نام یکی از غذاهای مخصوص بندرعباس است که البته به عنوان سس مصرف شده و با نام مهوه یا مهیابه نیز شناخته میشود. این غذا آبکی بوده و رنگی تیره دارد. طعم اصلی آن شور و ترش است و در کنار انواع غذاهای دریایی سرو میشود.
در ترکیبات مهیاوه، ماهی موتو، متو یا حشینه (مومغ و ساردین)، زردچوبه، فلفل، گشنیز و خردل استفاده شده و طعم آن نیز به دلیل استفاده از همین مواد اولیه است. برخی از ساکنین بندرعباس مهیاوه را با نان محلی این منطقه میل میکنند و آن را نوعی اشتهاآور میدانند.
۴- کلمبا
کلمبا نیز غذای محلی بندرعباس است و آن را با نام حلیم ماهی نیز میشناسند. اگر طعم ماهی را دوست داشته باشید، مطمئنا این غذا نیز در لیست علاقهمندیهای شما قرار خواهد گرفت. کلمبا بسیار مقوی و مفید بوده و ترکیبات اصلی آن گندم پرک شده، گوشت ماهی، سبزی، سیر، فلفل تند و پیاز است. تمام این ترکیبات با هم مخلوط میشوند و غذایی نرم و خوش طعم را میسازند. این غذا میتواند در کنار برنج یا به همراه نان سرو شود.
۵- گبولی گوشت
شاید نام گبولی گوشت کمی خندهدار به نظر برسد، اما این اسم مربوط به یکی از غذاهای معروف و خوشمزه بندرعباس است. گوبولی نام دیگر آن بوده و ویژگی اصلی آن ادویههای بسیار زیادی است که در ترکیباتش وجود داشته و باعث ایجاد طعمی متفاوت و خوب در آن شده است. این ادویهها شامل هل، میخک، لیمو عمانی، ادویههای مخصوص جنوبی و فلفل پخته شده است. به علاوه گوشت قرمز و مرغ، سیب زمینی، نخود و پیاز داغ نیز در مواد اولیه آن دیده میشود. معمولا گبولی را به همراه برنج سرو میکنند و آن را با هل و میخک تزئین میکنند.
سفارش آنلاین غذاهای محلی بندرعباس
مسلما تعداد غذاهای محلی بندرعباس و به طور کلی جنوب کشور بسیار بیشتر از ۵ موردی است که در اینجا به آنها اشاره کردیم. شما میتوانید برای مشاهده کامل غذاهای این منطقه و همچنین رستورانهایی که آنها را سرو میکنند به اسنپ فود مراجعه کنید. در این پلتفرم آنلاین، میتوانید غذای مورد نظرتان را جستجو کنید تا با لیستی از رستورانهایی که آن را سرو میکنند روبهرو شوید. در نهایت نزدیکترین مکان به موقعیت خود را انتخاب و سفارشتان را ثبت کنید. رستوران انتخابی شما غذایتان را در بستهبندی کاملا بهداشتی و به صورت گرم تهیه کرده و به دستتان میرساند. به نظر شما جای چه غذای دیگری در لیست ۵ عددی ما خالی است؟
*** محتوای این مطلب تبلیغاتی است و ایرنا مسئولیتی درباره آن ندارد.
نظر شما