۹ خرداد ۱۴۰۲، ۱۳:۵۵
کد خبرنگار: 907
کد خبر: 85126535
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

برداشت خوشه‌های طلایی از کشتزارهای خراسان‌شمالی آغاز شد

بجنورد- ایرنا- مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: برداشت گندم از سطح ۱۴۲ هزار هکتار از کشتزارهای این استان آغاز شد.

مهندس وحید صباغ روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: کشاورزان این استان در سال جاری ۹۴ هزار هکتار از اراضی دیم و ۴۸ هزار هکتار از اراضی آبی را به کشت گندم اختصاص دادند که اینک برداشت خوشه های طلایی از کشتزارها آغاز شده است.

وی افزود: پیش بینی می شود از این سطح ۱۳۲ هزار تُن گندم تولید شود که از این میزان ۸۲ هزار تُن گندم مازاد بر نیاز به به سیلوها تحویل دهند.

صباغ اظهار کرد: کشاورزان این استان در سال زراعی گذشته از همین سطح زیر کشت ۱۹۰ هزار تُن گندم برداشت کرده بودند که ۱۱۵ هزار تُن نیز به سیلوهای دولتی تحویل داده بودند.

وی خاطرنشان کرد: اینک دولت به ازای هر یک کیلوگرم گندم ۱۵ هزار تومان به کشاورزان به صورت علی الحساب پرداخت می کند که از این میزان ۱۱ هزار و ۵۰۰ قیمت محصول، ۲ هزار و ۵۰۰ یارانه کود و بذر و ۲ هزار تومان نیز تشویقی است.

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی دلیل کاهش تولید گندم در سال جاری را خشکسالی و کاهش منابع‌ آبی ذکر کرد و گفت: تاثیر خشکسالی امسال به حدی بود که حدود ۵۰ درصد از اراضی دیم استان خشک و غیر قابل برداشت شد.

وی افزود: بیشترین خسارت از ناحیه خشکسالی مربوط به مزارع دیم شهرستان های مانه و سملقان، گرمه و جاجرم است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، بر اساس گزارش رسمی اداره کل هواشناسی خراسان شمالی حدود ۵۹ درصد از پهنه این استان ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار هکتاری واقع در شمال شرق کشور درگیر خشکسالی و تحت تاثیر این پدیده است به طوری که بر اساس شاخص اس. پی. آی (ﺷﺎﺧﺺ ﺑﺎرش اﺳﺘﺎﻧﺪارد شده) در بازه ۱۰ ساله تا پایان اسفند ماه سال گذشته، بیش از نیمی از مساحت استان تحت تاثیر خشکسالی قرار دارد.

اکنون ۱۳.۱ درصد از گستره استان درگیر خشکسالی بسیار شدید، ۱۳.۹ درصد تحت تاثیر خشکسالی شدید، ۱۶.۱ درصد خشکسالی متوسط و ۱۵.۶ درصد خشکسالی خفیف دارد و در بین هشت شهرستان این خطه شمالشرق کشور شهرستان های مانه وسملقان به عنوان قطب کشاورزی بیشترین پهنه تحت تاثیر از خشکسالی را دارد و پس از آن شهرستان اسفراین و راز و جرگلان درگیر با این پدیده شدند.

خراسان شمالی ۳۴۴ هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد که از این سطح ۳۰۰ هزار هکتار را اراضی زراعی و مابقی را باغ تشکیل می دهد که حدود ۸۰ هزار بهره بردار بخش کشاورزی محسوب می شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha