آبادانی و صلح جهانی، محور سیاست‌خارجی ایران/ همکاری اقتصادی گسترش می‌یابد

تهران- ایرنا- رئیس شورای مصلحت خلق ترکمنستان، سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران را مبتنی بر آبادانی و صلح جهان عنوان کرد و گفت: ما از این راهبرد نیک حمایت می‌کنیم.

به گزارش خبرنگار حوزه دولت ایرنا، «قربان قلی بردی محمداف» عصر سه شنبه در نشست مطبوعاتی مشترک با رییس جمهور اسلامی ایران در مجموعه تاریخی-فرهنگی سعدآباد ضمن قدردانی از مهمان نوازی رییس جمهور و ابلاغ سلام گرم رییس جمهور ترکمنستان به آیت الله رئیسی گفت: روابط دوستی و برادری بین دو کشور دیرینه است و تلاش می‌کنیم و همیشه در راستای ارتقای سطح روابط گام بر می‌داریم.

رئیس شورای مصلحت خلق ترکمنستان افزود: سیاست خارجی جمهوری اسلامی مبتنی بر آبادانی و صلح جهان است و ما از این راهبرد نیک حمایت  و از ایران برای حمایت از سیاست درهای باز و سیاست استقلال و بی طرفی ترکمنستان تشکر می‌کنیم و این همکاری‌ها برای گسترش مناسبات در تمام بخش‌ها موثر است.

وی گفت: موضع گیری‌ها و نقطه نظرات ما در مجموعه مسائل مختلف جهانی و منطقه‌ای و بین المللی یا کاملاً عین هم است یا شباهت دارد.

محمداف به تبادل نظر در زمینه همکاری‌های اقتصادی و تجاری اشاره کرد و گفت: در این راستا نقش کمیسیون مشترک همکاری‌ اقتصادی بین تهران و عشق آباد مهم است و تاکید ما بر فعال شدن این کمیسیون است.

وی اضافه کرد: در زمینه انرژی، حمل و نقل و ارتباطات و فرهنگی هم تبادل‌نظرهایی صورت گرفت و بر توسعه همکاری‌های در این حوزه‌ها تاکید شد.

رئیس شورای مصلحت خلق ترکمنستان گفت: در حوزه انرژی به ویژه در بخش گاز و برق تبادل نظرهایی صورت گرفت. راهبرد ترکمنستان در صادرات گاز بر مبنای تنوع سازی است که ما به آن تاکید داریم و امیدواریم در آینده نزدیک شاهد پیشرفت بیشتر همکاری‌ها در حوزه گازی باشیم.

محمداف گفت: در حوزه انرژی به ویژه در برق توافقاتی صورت گرفت؛ اکنون برق صادراتی ترکمنستان به ایران را می‌توانیم تا ۵۰۰ کیلو وات در ساعت افزایش دهیم.

وی گفت: در حوزه حمل و نقل و ارتباطات هم طرح‌هایی را بررسی کردیم به ویژه طرح‌های بزرگ حمل و نقل از مسیر شمال به جنوب و کریدور شرق به غرب را مورد تایید و تاکید قرار دادیم.

رئیس شورای مصلحت خلق ترکمنستان گفت: طرفین به این توافق رسیدند که هم از طریق خطوط جاده‌ای، ریلی، هوایی و دریایی و امکانات لجستیکی بررسی شود تا طرح‌های بزرگی حمل و نقل انجام شود.

محمداف ادامه داد: درباره حوزه‌های کشاورزی، محیط زیست و آب هم مشورت‌های لازم را انجام دادیم و نقطه‌نظرات هم صورت گرفت که بر استفاده بهینه و صرفه جویی از این سرمایه تاکید شد.

وی گفت: در ششمین اجلاس سران حاشیه دریای خزر سال گذشته تاکید داشتیم که دریای خزر، پیوند دهنده کشورها و ملت‌های حوزه خزر است و در آن اجلاس موضوعاتی درباره اکولوژی و تنوع گیاهی دریای خزر مورد تاکید قرار گرفت و تصمیمات لازم اتخاذ شد.

رئیس شورای مصلحت خلق ترکمنستان گفت: در حوزه فرهنگی و انسان دوستانه سطح روابط را می‌توانیم گسترش دهیم و  دیدارها بین صاحبان هنر و فرهنگ بین دو کشور را توسعه دهیم. همچنین در حوزه ورزش و بهداشت هم می‌توان روابط و سطح همکاری را افزایش داد.

محمداف اظهار داشت: از طرف مردم ترکمنستان از رییس جمهور ایران برای ایجاد فرصت‌ها و خدمات خوب برای زیارت تعدادی از شهروندان ترکمنستان از آرامگاه شاعر متفکر ترکمن مخدومقلی فراقی تشکر می‌کنم.

وی ادامه داد: چند روز پیش هم این امکان فراهم شد تا تعدادی از دانشمندان و شهروندان ترکمنستان بتوانند از این ارامگاه دیدن کنند.

محمداف گفت: سفر ما در سطح بالایی برنامه ریزی شد که از  رییس جمهور ایران تشکر می‌کنم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha