به گزارش ایرنا، این موفقیت شروع دوره طلایی خانواده شهگل در عرصههای ملی و فراملی بود هر چند پدر (الله کرم شهگل) از همان اوایل دهه ۸۰ که افسر نیروی هوایی ارتش بود، به شناسایی و پرورش استعدادهای کاراته پرداخت و از قضا مهدی شهگل که از بدو کودکی همراه با پدر در سانسهای تمرینی حضور پیدا میکرد، طولی نکشید که به یک چهره شاخص ملی در این ورزش تبدیل شد.
الله کرم شهگل به هنگام خدمت در پایگاه سوم شکاری شهید نوژه، با توجه به سوابق درخشان در رشته کاراته توانست بسیاری از فرزندان پرسنل و کادر نظامی این پایگاه را در ورزش کاراته فعال کند و اندکی بعد هم گستره فعالیتهای آموزشی او به شهرستان کبودرآهنگ توسعه یافت تا به کوچکترین شهر پرافتخار کاراته کشور تبدیل شود.
شهرستانی که ناصر سلطانی مربی پرافتخار فعلی کاراته استان در سال ۱۳۸۵ به نخستین دعوت شده به تیم ملی جوانان لقب گرفت، مهدی حاتمیان نخستین مدال این ورزش را تصاحب کرد، بهنام نجفی در انتخابی تیم ملی طلا گرفت و مهدی شهگل هم نخستین ملی پوش ثابت دیار کبودرآهنگ بود که در رده سنی نوجوانان، استارت افتخاراتش را زد.
کاراته استان، کلکسیونی از افتخارات همراه با شهگل
الله کرم شهگل شروع کننده گفت وگوی صمیمی با ما است. مردی که خنده از چهرهاش جدا نمیشود و با متانت و خلق و خوی پهلوانی، در لابه لای گفته هایش مدام شکر خدا را برجای میآورد، فرزندانش را آقا خطاب میکند و البته یادآور باید و نبایدهایی است که باعث شد خانواده پرافتخار شهگل در کاراته شکل بگیرد.
الله کرم همه افتخاراتی که در کاراته کبودرآهنگ به آن اشاره کردیم را در کارنامه طلایی خود داشته است. اولین مدال آسیایی تاریخ کاراته همدان در زمان ریاست او در هیات کبودرآهنگ و توسط عرفان داودی با نشان زرین طلا به دست آمده است دستاوردهای تاریخسازی که محصول پنج سال تمرین و آموزش مداوم در کبودرآهنگ بود.
شهگل از سال ۸۰ تا ۸۵ به صورت مداوم تمرینات آموزشی کاراته را در کبودرآهنگ گسترش داد تا جایی که حتی روستاهای دور و نزدیک این شهرستان به کاراته بسیار علاقه مند شدند و حاصل آن هم مدالهای رنگارنگ ملی و بین المللی بود.
مائده زارعی هم توانست سال قبل در انتخابی تیم ملی، نفر فیکس شود و یلدا بیراوند هم در آسیایی قزاقستان به مدال برسد.
در واقع نقش شهگل در رشد و جهش خوب استان چه در زمان ریاست هیات کاراته کبودرآهنگ و چه اکنون در کنار فعالیت مربیگری، دبیر هیات کاراته استان همدان است، انکارناپذیر است.
بزرگ مردی که فدراسیون کاراته کشور از او همواره به نیکی یاد میکند و در چند مقطع نیز مربیگری در تیمهای ملی را عهده دار شد.
در دوره جدید ریاست هیات کاراته استان همدان نیز، سیدمهدی وفایی با اعتماد به توانمندی شهگلها، زمینه فعالیت گسترده آنها را فراهم ساخته تا کاراته از انزوای گذشته خارج و حالا علاوه بر اینکه جزو سه استان برتر کشور اعلام شده است، رکورددار برگزاری مسابقه و میزبانیهای ملی و نیز دهها افتخار دیگر برسد.
در واقع دوره سیدمهدی وفایی را میتوان طلاییترین دوران تاریخ کاراته استان همدان دانست که استعدادهای این ورزش بدون دغدغه حمایتی، در مسیر رسیدن به اوزان اصلی تیم ملی و قدم گذاشتن در میادین مهم فراملی تلاش میکنند.
کاراته کا مستعد نشوید، از غذا خبری نیست
سیستم زندگی ورزشی الله کرم جالب و عجیب است او میگوید: از دو سه سالگی آقا مهدی را با خودم به باشگاه میبردم. چند سال بعدهم علی آقا دیگر فرزندم در این مسیر قرار گرفت. به هر ۲ میگفتم کاراته کار نکنید از غذا خبری نیست (با خنده) این شد که آنها پیشرفت کردند. البته باید بیشتر تلاش کنند تا بتوانند در سالهای آینده به مدالهای بهتر برسند.
مهدی از همان دوره نوجوانی تاکنون عضو ردههای سنی مختلف تیمهای ملی کاراته بوده و اکنون در رده سنی بزرگسالان به دنبال افتخارات بزرگتر است. علی هم فرصت درخشش دارد و سخت تمرین میکند. یکی از مزیتهای هر ۲ در این است که حریف تمرینی خوبی برای هم هستند و خیلی به آماده سازیشان کمک میکند.
تنها مشکل هر ۲ این است که صبحها برای اینکه کدام یکی برای خرید نان تازه برود، سرهم را درد میآورند وگرنه در سایر امور زندگی و ورزشی، علی احترام برادر بزرگترش مهدی را خیلی دارد.
راهاندازی آکادمی استعدادیابی رزمی
الله کرم هدفی بزرگ را دنبال میکند راهاندازی آکادمی تخصصی استعدادهای رزمی در سطح استان همدان، آرزویی که او را برای رسیدن به هدفش بیشتر ترغیب میکند.
شهگل در این باره میگوید: ۹۰ درصد از افرادی که میخواهند به تازگی کاراته را شروع کنند، ابتدا استعدادیابی میکنیم در واقع چند جلسه تمرین میکنند تا میزان استعداد آنها را مشخص کنیم.
وی اضافه کرد: همین موضوع باعث میشود که کاراته به موفقیت برسد و اگر بتوانم آکادمی تخصصی ورزشهای رزمی را برای نخستین بار در سطح استان همدان راهاندازی کنم، به طور قطع کمک شایانی خواهد شد آرزویم چنین کاری است تا خدمت بزرگی به ورزش استان شود.
مدال المپیک ۲۰۲۸ را میخواهیم
دبیر هیات کاراته استان همدان اهداف بزرگی را دنبال میکند و مهمترین هدفش هم کسب مدال در المپیک ۲۰۲۸ برای کاراته استان است.
شهگل میگوید: آرزویم این است که در المپیک ۲۰۲۸ علاوه بر داشتن سهمیه، به مدال هم برسیم. وقتی گنج زاده و پورشعیب میتوانند به این افتخار مهم برسند، همدانیها هم میتوانند.
آرزویم این است که در المپیک ۲۰۲۸ علاوه بر داشتن سهمیه، به مدال هم برسیم. خب وقتی گنج زاده و پورشعیب میتوانند به این افتخار مهم برسند، همدانیها هم میتوانند.
وی اضافه کرد: متاسفانه در المپیک ۲۰۲۴ کاراته جزو رشتههای رقابتی نیست و نسل طلایی حال حاضر تیم ملی هم به دلیل شرایط سنی کنار میرود. اما هدفگذاری استان روی المپیک ۲۰۲۸ است. مهدی هم تمام تلاش خودش را میکند که به این رویداد مهم برسد و مدال کسب کند. آرزوی هر ورزشکاری رسیدن به مدال المپیک است و مهدی شبانه روز تلاش میکند.
برای رسیدن به مدال المپیک اینطور نیست که بتوانی ظرف یکی دو سال برسی. ۶ الی هفت سال طول میکشد که بتوانی با تمرین منظم، سخت کوشی و تلاش لازم به این مهم دست یابی.
خردادماه سرنوشت ساز برای مهدی شهگل
الله کرم به برنامه فرزندش در انتخابی تیم ملی اشاره میکند: مهدی ۳۱ خردادماه جاری باید در مسابقه وزن منهای ۷۵ کیلوگرم انتخابی تیم ملی شرکت کند.
این انتخابی برای شناخت نفر اعزامی به بازیهای آسیایی در این وزن است که البته تمام اوزان انتخابی دارند و مهدی برای رسیدن به ترکیب اصلی تیم ملی با ۲ رقیب دیگر مبارزه میکند و مهدی شانس زیادی برای کسب سهمیه بازیهای آسیایی هانگژو دارد.
مهدی شهگل ۳۱ خردادماه جاری باید در مسابقه وزن منهای ۷۵ کیلوگرم انتخابی تیم ملی شرکت کند. این انتخابی برای شناخت نفر اعزامی به بازیهای آسیایی در این وزن است.
علی پنج سال از مهدی کوچکتر است اما به لحاظ جثه با مهدی برابری میکند، همین شرایط فیزیکی مشابه باعث شده تا هر ۲ حریف تمرینی خوبی برای دیگر باشند. علی به لحاظ کمربند و دان کاراته از مهدی پایینتر است و در مبارزات هم به بزرگتر خود (مهدی) احترام ویژه میگذارد.
همراه با علی در حال آمادهسازی مهدی هستیم تا در مسابقات انتخابی تیم ملی بهترین شرایط را داشته باشد او هم امسال مسابقهای در پیش ندارد و فقط چند ماه قبل به لیگ جهانی امارات اعزام شد و نتایج خوبی کسب کرد.
امسال فدراسیون مسابقهای برای زیر ۲۱ سال ندارد. اما دلیل نمیشود علی تمرینات خود را کنار بگذارد، هر ۲ پسرم تمرینات منظم دارند.
خصوصیات منحصر به فرد ورزش کاراته
الله کرم احترام را مهمترین فاکتور یک ورزشکار و مربی کاراته میداند و میگوید: سفید بودن لباس کاراته برگرفته از همین احترام است و رقابت و تمرین در کاراته با احترام شروع میشود و با احترام پایان مییابد.
یک ورزشکار تا ۳۷ سالگی هم میتواند فعالیت حرفهای داشته باشد مثل ذبیحالله پورشیب که در همین سن تاکنون ۲۳ مدال رنگارنگ فراملی کسب کرده است.
البته تامین وسایل برای یک کاراته کا در این ورزش هم کم هزینه نیست و باید تاییدیه استانداردهای جهانی را داشته باشد. مثل لباس، ساق بند، روپا، هوگو و دستکش که هزینه بر است یک لباس استاندارد کاراته ۱۰ میلیون تومان هزینه میخواهد بنابراین هر ورزشکاری که با هدف است باید به این رشته وارد شود.
تلاش تا المپیک ۲۰۲۸
مهدی شهگل که تا المپیک ۲۰۲۸ فعالیت حرفهای خود را ترسیم کرده است میگوید: تا همین مسابقات برایم کافی است تا با کسب مدال پدرم را خوشحال کنم. واقعیت این است که ورزش کاراته در سطح حرفهای هم درآمد آنچنانی به عنوان شغل ندارد.
به هر حال باید فکر آینده زندگی خودم باشم و با این وضعیت نمیشود امید زیادی داشت مثلا یک ورزشکار کاراته که بتواند مدال طلای جهانی کسب کند، ۱۷۰ میلیون تومان پاداش دارد در حالیکه برای رسیدن به این سطح مطلوب باید کلی هزینه از جمله مکمل، ایاب و ذهاب، تغذیه و وسایل شخصی کرد.
حتی حضور در سوپرلیگ هم درآمد آنچنانی ندارد و بهترینهای سوپرلیگ که قهرمانی المپیک و جهان را یدک میکشند، حداکثر ۲۰۰ میلیون تومان قرارداد دارند و اصلا قابل قیاس با رشتههای توپی نیست بنابراین هدفم این است که پس از المپیک ۲۰۲۸ و کسب مدال، به سراغ راهاندازی باشگاه مدرن باشم.
دوست دارم به همنوع خودم کمک کنم و استعدادها را آموزش بدهم و حتی در سایر شغلها هم فعالیت کنم و کسب درآمد داشته باشم.
علی برادر مهدی هم چنین عقیدهای دارد و میگوید: در حال بررسی شرایط کسب و کارهای مختلف هستم ما در رشته کاراته هستیم چون پدرم خواست و احترام گذاشتیم، میخواهم انسان موفقی برای جامعه و خانوادهام باشم.
نظر شما