نوفن؛ هنر دولت سیزدهم برای انتقال فناوری ها به روستاهای کهگیلویه و بویراحمد

یاسوج - ایرنا - آغاز طرح روستای نوفن کهگیلویه و بویراحمد با هدف انتقال فناوری و تکنولوژی به کسب‌کارهای روستایی و افزایش بهره وری و ارزش افزوده برای این کسب و کارها از سال قبل توسط صندوق کارآفرینی امید زده شده و این اقدام راهبردی زمینه بازگشت امید به روستاهای استان را نوید می دهد.

به گزارش ایرنا، در چند دهه اخیر شاهد مهاجرت وسیع روستائیان به شهرها بوده ایم زیرا با وقوع انقلاب صنعتی و ایجاد کارخانه های بزرگ و نیاز آن ها به نیروی کار فراوان ساکنان روستاها به امید پیدا کردن شغلی مناسب رهسپار شهرها شدند و استان کهگیلویه و بویراحمد نیز از این امر مستثنی نبوده است .

بر اساس آخرین آمارها طی چند سال گذشته از حدود ۲ هزار روستای کهگیلویه و بویراحمد ۴۰۰ روستا خالی از سکنه شده و به حاشیه شهرها روی آورده اند و ۴۴ درصد جمعیت استان روستایی است و ۵۶ درصد شهری است و ۳۰۰ هزار نفر از جمعیت استان در روستاها زندگی می کنند ..

با توجه به مهاجرت بی رویه روستائیان به سمت شهرها، توسعه اقتصادی روستاها در۲دهه اخیر در دستور کار دولت های وقت قرار گرفته و در دولت سیزدهم توجه زیادی به بحث محرومیت زدایی و ایجاد اشتغال پایدار صورت گرفته است.

یکی از کارشناسان حوزه اقتصاد در کهگیلویه و بویراحمد بر این باور است که مهم‌ترین عامل مهاجرت جوانان روستاها به شهرها بیکاری و کمبود زیرساخت‌های عمرانی و بهداشتی است.

سیروس محمدی افزود: روستا نشینان برای درآمد پایدار، بدست آوردن رفاه بهتر به شهرها می آیند و تا زمانی که بیکاری به‌عنوان معضل اصلی در روستاها حل نشود هیچ تضمینی برای ماندگاری جمعیت در روستاها وجود ندارد و جوانان و نوجوانان روستا آنچنان تمایلی به زندگی روستایی ندارند و مهاجرت به شهرها را به هر قیمت در اولویت کار خود قرار داده اند.

و بر این اساس و بمنظور جلوگیری این مهاجرت آسیب زا توسعه کسب و کارها، توانمندسازی و حمایت از جوانان با انگیزه در ایجاد کسب و کارهای خرد و زود بازده، هدفمندی تسهیلات پرداختی، حمایت از فعالیت‌های کارآفرینانه و نیازهای منطقه‌ای در صدر اهداف و رسالت های صندوق کارآفرینی امید قرار گرفته است.

کهگیلویه وبویراحمد با وجود همه ظرفیت ها و قابلیت های منحصر بفرد بویژه در حوزه های نفت و انرژی، منابع طبیعی، کشارزی، گردشگری ، آبزِی پروری ، گیاهان دارویی و محیط زیست اما همواره کمبود زیرساخت ها، منابع و امکانات مانع از شکوفایی این استعدادها و پیوند آنها با اقتصاد، معیشت و رفاه مردم این به ویژه در مناطق روستایی شده است.

روستاها به عنوان مراکز اصلی تولید ، قلب تپنده توسعه اقتصادی استان محسوب می شوند و باید تلاش های گسترده ای برای احیای کارکردهای اقتصادی و اجتماعی این مناطق انجام داده شود.

طرح روستای نوفن ورود تکنولوژی و فناوری‌های نو و انجام خلاقانه و دانش‌بنیان مشاغل روستایی در کسب‌وکارهای روستایی را دنبال می‌ کند و با تولید متراکم و بهره‌وری بالاتر، ارزش افزوده بالاتری تولید می کند.

اجرای این طرح راهبردی در تحقق شعار سال که مهار تورم و رشد تولید است بسیار موثر خواهد بود و با تحقق آن آبادانی و امید به روستاهای استان خواهد برگشت.

نوفن؛ هنر دولت سیزدهم برای انتقال فناوری ها به روستاهای کهگیلویه و بویراحمد

نوفن گامی موثر در راستای افزایش میزان تولید در روستاها

مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید کهگیلویه و بویراحمد گفت: این صندوق در راستای حمایت از کسب و کارهای خرد و روستایی و تجربه های سال های قبل در زمینه پرداخت تسهیلات اشتغال روستایی و تبصره ۱۸ طرح راهبردی روستای نوفن را اجرایی کرده است.

همت الله ناصری ابراز کرد: روستای نوفن با انتقال فناوری ها به روستاها اجرایی می شود و شرکت های دانش بنیان و پارک های علم و فناوری به کمک روستائیان می شتابند.

مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید کهگیلویه و بویراحمد ادامه داد: بیشتر روستائیان در تحویل محصول خود به صورت سالم و ارگانیک به بازار با مشکل مواجهند اما در سایه این طرح با انتقال فناوری به روستاها و استفاده از خدمات شرکت های دانش بنیان مشکلات آن ها رفع می شود.

ناصری عنوان کرد: در این طرح از خدمات شرکت های دانش بنیان در جهت تولید استفاده خواهد شد و شاهد مهاجرت معکوس خواهیم بود.

طرح روستای "نوفن" از شرکت‌های دانش بنیان حمایت می‌کند

مدیر توسعه زیست بوم کسب و کار صندوق کارآفرینی امید گفت: از سال گذشته طرح روستای "نوفن" در استان ها توسط این صندوق آغاز شده و تلاش می‌شود با برگزاری استانی این رویداد ،تولید محصولات فناور را در جهت حل مشکلات کسب و کارهای روستایی شناسایی و حمایت های مادی و معنوی از شرکت های دانش بنیان انجام گیرد.

"محمد صادق حسنی"اظهار کرد: طی روزهای اخیر چهاردهمین رویداد روستاهای نوفن با هدف انتقال فناوری ها و تکنولوژی به کسب و کارهای روستایی برگزار شد.

وی افزود: این رویداد تلاش می کند که در کل کشور و استان ها ظرفیت شرکت های دانش بنیان و دارای محصول فناوری را شناسایی و در اختیار کسب و کارهای روستایی قرار دهند.

مدیر توسعه زیست بوم کسب و کار صندوق کارآفرینی امید تصریح کرد: هدف کلی این طرح افزایش بهره وری و ارزش افزوده برای کسب و کارهای روستایی است.

حسنی تاکید کرد: برای انجام این مهم استان ها به صورت مجزا بررسی می شوند چون ظرفیت ها و منابع استان ها متفاوت است.

وی بیان کرد: همچنین طرحی را از سال گذشته معاونت روستایی رییس جمهور با عنوان مدار ( مولد، دانش بنیان و اشتغال آفرین و روستایی) آغاز کرد.

مدیر توسعه زیست بوم کسب و کار صندوق کارآفرینی امید ادامه داد: این طرح با هدف شناسایی شرکت های دانش بنیان و کمک به توسعه فعالیت های این شرکت ها انجام شد.

کسب و کارهای فناورانه بیکاری و آسیب های اجتماعی را کاهش می دهد

معاون فناوری و نوآوری پارک علم و فناوری کهگیلویه و بویراحمد گفت: روستاهای استان باید به سمت نوآوری و فناوری برده شوند زیرا معیشت بسیاری از ما وابسته به روستاهاست.

روح‌اله رحیمی افزود: پارک علم و فناوری به دنبال این است که دهکده نوآوری و فناوری را در حوزه کشاورزی در این استان راه اندازی شود.

وی تاکید کرد: بسیاری از فارغ التحصیلان استان از همین روستاها هستند و منابع و ظرفیت های خدادادی همچون منابع طبیعی در روستاها واقع شده است چنانچه بخواهیم بیکاری، آسیب های اجتماعی را کاهش دهیم باید به سمت کسب و کارهای فناورانه و نوآورنه و طبیعت دوست مبتنی بر منابع طبیعی، منابع آب، گردشگری و کشاورزی برویم.

معاون فناوری و نوآوری پارک علم و فناوری کهگیلویه و بویراحمد ابراز کرد: هم اینک در حوزه کشاورزی ۲۰ شرکت وجود دارد که چهار مورد از آن ها دانش بنیان هستند.

البته باید توجه داشت ترویج فرهنگ فناوری و آماده‌سازی جامعه روستایی برای پذیرش فناوری صورت گیرد تا شاهد توسعه همه جانبه استان باشیم.

کهگیلویه و بویراحمد براساس تقسیمات کشوری سال ۱۳۹۵ با حدود ۱۶هزار و ۲۴۹ کیلومتر مربع وسعت، سرزمینی مرتفع و کوهستانی یکی از استان‌های جنوب غربی ایران است؛ مرکز آن شهر یاسوج و بین استان های خوزستان، اصفهان، فارس، چهارمحال و بختیاری و بوشهر قرار دارد.

این استان به ۹ شهرستان تقسیم شده و بیش از ۱۷۰۰ روستا دارد. کهگیلویه و بویراحمد در سال ۱۳۵۵ خورشیدی از دو استان فارس و خوزستان جدا و یک استان مستقل شد.

محدوده جغرافیایی آن از آن زمان تاکنون تغییری نکرده است. کهگیلویه و بویراحمد با حدود ۱۶هزار و ۲۴۹ کیلومتر مربع وسعت، یک درصد ازمساحت ایران و٩ / درصد از جمعیت کشور را دارد و به طور میانگین در هر کیلومترمربع آن ٤٢ نفر زندگی می کند.

جمعیت استان کهگیلویه و بویراحمد بر اساس سرشماری عمـومی نفـوس و مـسکن آبانمـاه ۱۳۹۰، بـه تعـداد ۶۵۸ هزار و ۶۲۹ نفر بود. ۴۹.۹۷ درصد از این جمعیت را مردان و ۵۰.۰۳ درصد را زنان تشکیل می دهند

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha