یک‌هزار و ۴۲۴ طرح گازرسانی در کشور فعال است

اراک - ایرنا - مدیر هماهنگی امور گازرسانی شرکت ملی گاز ایران گفت: یک‌هزار و ۴۲۴ طرح گازرسانی با پیشرفت‌های فیزیکی مختلف هم اکنون در نقاط مختلف کشور فعال است.

به گزارش ایرنا، « مسلم رحمانی» روز چهارشنبه در آیین تکریم و معارفه مدیرعامل شرکت گاز استان مرکزی، افزود: این طرح‌ها با اعتباری بالغ بر ۱۷۰ هزار میلیارد ریال در سطح کشور در حال انجام است.

وی ادامه داد: عملیات اجرایی ۱۹۰ هزار میلیارد ریال طرح گازرسانی نیز امسال در سطح کشور پیش‌بینی شده و با آغاز این طرح‌ها کشور به کارگاهی از گازرسانی تبدیل می‌شود.

مدیر هماهنگی امور گازرسانی شرکت ملی گاز ایران خاطرنشان کرد: آغاز طرح‌های گازرسانی در سطح کشور نقش مهمی در تولید و ایجاد اشتغال به همراه دارد.

رحمانی یادآور شد: ۲۵ شهر کشور سال گذشته گازرسانی شد که با گازرسانی به این شهرها، یک هزار و ۲۲۸ شهر کشور از نعمت گاز طبیعی برخوردار شدند.

وی ادامه داد: ۲ هزار و ۲۰۰ روستا و چهار هزار و ۱۰۰ واحد صنعتی نیز سال گذشته از نعمت گاز طبیعی برخوردار شدند که با انجام این اقدامات تعداد روستاها و صنایع کشور که از نعمت گاز طبیعی برخوردار شدند به ترتیب به ۳۷ هزار و ۴۰۰ روستا و ۱۵۱ هزار صنعت و واحد تولیدی رسید.

مدیر هماهنگی امور گازرسانی شرکت ملی گاز ایران با یادآوری تامین ۷۰ درصد انرژی مورد نیاز کشور از طریق گاز طبیعی، افزود: ۳۷۰ نیروگاه کشور اکنون از نعمت گاز طبیعی بهره‌مند هستند که در صورت بروز مشکل در خطوط انتقال گاز طبیعی این واحدها با مشکل مواجه می‌شوند.

رحمانی خاطرنشان کرد: ۳۵ مشترک از مجموع مشترکان شرکت گاز ایران را پتروشیمی‌ها تشکیل می‌دهند که با توجه به اینکه ۶۰ درصد درآمد ارزی کشور از طریق این واحدها تامین می شود، شرکت گاز با تامین خوراک اصلی این واحدها نقش مهمی در درآمدهای ارزی کشور دارد.

وی ادامه داد: ۶۰۰ مشترک از مجموع مشترکان شرکت گاز کشور فولاد و صنایع بزرگ هستند که ۲۹ صنعت فولادی از گاز به عنوان خوراک بهره‌مند می‌شوند و این صنایع آورده بسیاری را برای کشور به همراه دارند.

مدیر هماهنگی امور گازرسانی شرکت ملی گاز ایران با یادآوری وجود ۲۹ میلیون مشترک خانگی در این شرکت، افزود: وجود این میزان مشترک در کشور، در دنیا بی‌نظیر است.

رحمانی خاطرنشان کرد: ۴۳۰ هزار کیلومتر شبکه‌گذاری و ۳۹ هزار کیلومتر خطوط فشار قوی در کشور توسط جوانان و متخصصان داخلی انجام شده‌ است.

وی با یادآوری کاهش ۲ درجه‌ای هوای کشور در زمستان سال گذشته گفت: مردم برخی از شهرهای شمال، غرب و شرق کشور زمستان سال گذشته دمای منفی ۲۸ و ۳۰ درجه سانتیگراد را تجربه کردند و دمای هوای برخی از شهرهای کشور نیز نزدیک به ۱۰۰ روز زیر صفر بود.

مدیرهماهنگی امور گازرسانی شرکت ملی گاز ایران خاطرنشان کرد: ۲۶ استان از مجموع ۳۱ استان سطح کشور در زمستان سال گذشته دمای زیر صفر را تجربه کردند و این مهم افزایش مصرف در بخش خانگی را در کشور به همراه داشت.

رحمانی ادامه داد: در زمستان سال گذشته روزانه ۸۵۰ میلیون متر مکعب گاز به شبکه سراسری تزریق می‌شد و به رغم اینکه مقرر شده بود گاز طبیعی مورد نیاز صنایع برای هشت ماه سال تامین شود و صنایع در چهار ماه سرد سال سوخت خود را از طریق انرژی‌های مایع تامین کنند، گاز مورد نیاز این واحدها نیز توسط شرکت گاز ایران تامین شد.

وی با یادآوری افزایش سه و نیم برابری مصرف گاز بخش خانگی، تجاری و صنایع کوچک کشور در فصل زمستان سال گذشته افزود: میزان مصرف این بخش‌ها در مرداد ماه سال گذشته روزانه حدود ۱۶۰ میلیون متر مکعب بود که این مصرف در دی ماه سال گذشته به ۶۷۰ میلیون متر مکعب در روز افزایش یافت که ناترازی مصرف باید از طریق نیروگاه‌هایی که امکان مصرف سوخت مایع داشتند جبران می‌شد.

مدیر هماهنگی امور گازرسانی شرکت ملی گاز ایران خاطرنشان کرد: میزان مصرف گاز در سبد انرژی خانوار کشور ۸۵ درصد است که با کاهش دما، تامین گاز طبیعی مورد نیاز خانوار کشور از طریق دیگر در دستور کار این شرکت قرار گرفت.

رحمانی یادآور شد: ۹۳ هزار مشترک گاز طبیعی در شهر تربت جام وجود دارد که گاز طبیعی ۱۷ هزار مشترک از مجموع این مشترکان به مدت ۲ روز قطع و زحمات و تلاش‌های مسئولان در این مدت توسط رسانه‌های غربی زیر سوال برده شد.

وی ادامه داد: بیشترین میزان مصرف در اقلیم یک کشور حدود یک هزار متر مکعب است که مصرف بیش از سه هزار متر مکعب گاز طبیعی توسط برخی منازل در این اقلیم، از جمله عوامل صدور قبوض گران برای آنها بوده‌ است.

مدیر هماهنگی امور گازرسانی شرکت ملی گاز ایران گفت: سه هزار و ۱۰۰ مورد از منازلی که قبوض گران برای آنها صادر شده بود توسط این شرکت مورد بررسی قرار گرفت که ۹۰ درصد این مشترکان استفاده غیرمجاز داشتند.

مجوز اختصاص هفت میلیون متر مکعب گاز به نیروگاه شازند اخذ شد

وی ادامه داد: با توجه به شرایط نیروگاه‌های کشور با صحبتی که با مسئول دیسپاچینگ (منطقه‌ای کنترل ولتاژ و بار شبکه انتقال) انجام شد مقرر شد در پیک مصرف برق گاز بیشتری به نیروگاه شازند اختصاص یابد و به صورت شفاهی مجوز اختصاص روزانه هفت میلیون متر مکعب گاز به این نیروگاه اختصاص یابد.

مدیرهماهنگی امور گازرسانی شرکت ملی گاز ایران گفت: نیاز است اقدامات قانونی توسط تیم نیروگاهی و توانیر در این زمینه انجام شود، زیرا این مهم به صورت تفاهم نامه داخلی بوده و در صورت بروز مشکل برای سامانه گاز رسانی، احتمال لغو این تفاهم نامه وجود دارد.

رحمانی یاد آور شد: بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده بازدهی نیروگاه‌ها(راندمان نیروگاه‌ها) از سال ۸۹ باید سالانه یک درصد افزایش یابد، که این میزان افزایش سالانه ۶ میلیون متر مکعب صرفه جویی در مصرف گاز را برای کشور به همراه دارد.

معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری مرکزی نیز در این نشست گفت: این استان ، استان امامین انقلاب اسلامی است و زادگاه یک چهارم مفاخر کشور در این استان است.

«سیدمجتبی آل یاسین» افزود: استان مرکزی مهد صنعت و نفت کشور به شمار می‌رود.

وی ادامه داد: موضوع خاص نیروگاه شازند مطالبه به حق مردم و مسئولان استان مرکزی است و با توجه به اینکه هوای پاک دغدغه مردم این استان است نیاز مسئولان کشوری همکاری لازم را برای تامین گاز نیروگاه شازند داشته باشند.

مدیرعامل شرکت گاز استان مرکزی نیز در این نشست گفت: ۱۰۰ درصد خانوارهای شهری و ۹۹ درصد خانوارهای روستایی این استان از نعمت گاز طبیعی برخوردار هستند.

«مهدی کمال آبادی فراهانی» افزود: ۱۱ هزار کیلومتر شبکه گاز، ۶۱۰ هزار مشترک و یک هزار ایستگاه صنعتی در استان مرکزی وجود دارد که این میزان ظرفیت نیازمند مقاوم سازی و بازسازی دارند.

در پایان این نشست با حضور مدیرهماهنگی امور گازرسانی شرکت ملی گاز ایران، معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری مرکزی و برخی مدیران استانی این استان از خدمات «محمد رضا سمیعی» تقدیر و «مهدی کمال آبادی فراهانی» به عنوان مدیرعامل شرکت گاز این استان معرفی شد.

۱۰۰ درصد خانوارهای شهری و ۹۹ درصد خانوارهای روستایی استان مرکزی از نعمت گاز طبیعی برخوردار هستند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha