به گزارش ایرنا از میراث آریا، علیاصغر شالبافیان در پنجاه و پنجمین نشست ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر که با حضور نمایندگان ۲۳ دستگاه عضو در محل معاونت گردشگری برگزار شد، ضمن اشاره به پایان مدارس و در پیش بودن تعطیلات نیمه خردادماه، به آغاز سفرهای پرحجم تابستانی اشاره کرد و گفت: این نشست که با هدف تجمیع ظرفیت دستگاههای عضو به منظور مدیریت و تسهیل سفر هموطنان تشکیل شده است، آمادگی اعضا برای ایفای وظایف تخصصی خود را به دنبال خواهد داشت.
او با بیان اینکه استانهای تهران و قم در تعطیلات پیش رو پذیرای زائرین و سوگواران امام (ره) خواهند بود، تاکید کرد: مدیران استانی حاضر در این نشست که به صورت مجازی مشارکت دارند، ضمن تشکیل ستاد اجرایی خدمات سفر با بهرهمندی از ظرفیت اعضا، خدمترسانی به هموطنان و تسهیل سفر آنها را در راس امور اجرایی خود قرار دهند.
شالبافیان در ادامه با اشاره به اینکه متاسفانه گزارش پزشک قانونی و پلیس راهور در ایام نوروز نشان داد که با افزایش آمار تلفات جادهای روبهرو بودهایم، اظهار کرد: در مواجهه با این بحران وظیفه هر یک از دستگاههای عضو، اقدام به همکاری با تولید محتوای آموزشی و فرهنگی متناسب با وظیفه تخصصی ذاتی مربوطه است.
معاون گردشگری با تاکید بر اینکه موضوع افزایش حوادث جادهای جای نگرانی دارد و باید مدیریت شود، ادامه داد: یکی از مهمترین راهکارهای کنترل و کاهش این بحران معرفی مقاصد جدید و کمک به توزیع متوازن سفر است. هر چقدر سفرها به مقاصد متنوعی انجام پذیرد، بیشک حوادث کمتری نیز رخ خواهد داد.
رییس ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر همچنین بهرهمندی از ظرفیت شبکههای استانی را نیز در کنترل بحران حوادث جادهای بسیار موثر خواند و افزود: با توجه به نفوذ تاثیر شبکههای استانی به دلیل گویش و فرهنگ مشترک، میتوان رعایت نکات مربوط به سفر ایمن را در سطحی وسیع اطلاعرسانی کرد.
شالبافیان همچنین با تاکید بر اینکه طرح سفرهای آسان به عنوان یکی از رویکردهای اجرایی در تعطیلات تابستان به کار گرفته میشود، گفت: در اجرایی شدن این طرح دستگاههای عضو ستاد هر یک با ایفای نقشی متفاوت خدمترسانی گسترده به هموطنان را با هدف ارزانسازی سفر انجام خواهند داد.
او در ادامه از خدمات شایسته دستگاههای عضو ستاد سفر از جمله سازمان هواپیمایی، سازمان بنادر و کشتیرانی، ستاد اقامه نماز، سازمان اوقاف و غیره که اثرات فعالیت آنها در استانها قابل مشاهده است، قدردانی کرد و گفت: تلاش هر یک از اعضا دستاوردهای قابل توجهی را در راستای تسهیل سفر به همراه داشته است. به عنوان مثال سازمان هواپیمایی با تدابیر اجرایی قابل توجه در افزایش تعداد گردشگران چینی از طریق برگزاری تورهای آشناسازی بسیار موثر عمل کرده و سبب شده است گردشگران ورودی از این کشور که در اسفند ماه سال گذشته حدود هزار نفر بوده اند در اردیبهشت ماه سال جاری به بیش از ۱۰ هزار نفر برسند.
شالبافیان تاکید کرد: استفاده از ظرفیت اعضا برای تحقق اهداف مشترک باید در راس امور قرار گیرد. به عنوان مثال استفاده از تابلوهای راهنما به زبانهای غیر انگلیسی و یا اخذ تمهیدات لازم برای ورود گردشگران با خودروی شخصی که هماکنون با همکاری سازمان راهداری حمل و نقل جادهای و نیز پلیس راهور ناجا در حال انجام است، نمونهای از تعاملات مشترک به شمار میآیند.
همچنین رییس ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر با تاکید بر اینکه اعضای حاضر در این نشست، نمایندگان ما در حوزه مدیریت سفر هستند، گفت: رعایت ارزشهای اسلامی در اولویت همه دستگاهها است. همه اعضای حاضر مدافع سفر و مدافع ارزشهای اسلامی هستند. اما اگر با تدابیر لازم هماهنگ نشود ممکن است اثر آن مطلوب و موثر نباشد. از این رو باید به موضوعات سختافزاری و نرمافزاری به طور همزمان در حوزه فرهنگ توجه جدی داشته باشیم.
ترویج سفرهای خانواده محور در تابستان ۱۴۰۲
همچنین در این نشست مصطفی فاطمی فیروزآبادی، دبیر ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر و مدیرکل دفتر توسعه گردشگری داخلی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی نیز با تشریح طرح سفرهای ارزان در تابستان پیش رو گفت: این طرح بر مبنای تحریک تقاضای گردشگری داخلی، بسترسازی برای بهرهبرداری از تاسیسات گردشگری، رفاهی و اقامتی دستگاههای اجرایی و حاکمیتی، ترویج سفرهای خانواده محور به مقاصد پرتقاضا، حمایت از ایجاد و پذیرش زائرسراها، حمایت از توسعه بومگردیها، همکاری با سازمان اوقاف و امور خیریه به منظور اسکان مسافران و نیز اجرای طرح تسهیل سفرهای اعتباری استان محور با هدف ترویچ سفرهای خانوده محور شکل گرفته است.
فاطمی در ادامه با اشاره به افزایش سفرهای زیارتی به سمت حرم مطهر امام (ره) نسبت به بسیج ظرفیت دستگاههای عضو و پشتیبانی ستادهای اجرایی خدمات سفر تاکید کرد.
او همچنین مصوبات اجرایی پنجاه و پنجمین نشست ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر را برشمرد و افزود: ارائه تمهیدات اعضا برای مشارکت در اجرای طرح سفر ارزان، مساعدت و تعامل جهت تسهیل سفر زائران به سوی مرقد حرم مطهر، تعیین حدود وظایف اعضا در طرح سفرهای تابستانه، به عضویت درآمدن دبیران ستادهای اجرایی خدمات سفر در شورای ایمنی راهها، احصای مشکلات و بررسی موانع حوزه حملونقل و نیز تلاش همگانی اعضا برای کاهش سفرهای جادهای با ارائه اقدامات فرهنگی توسط دستگاه ها از جمله اموری هستند که از سوی نمایندگان ستاد سفر پیگیری خواهد شد.
اجرای طرح میزبانی شایسته از گردشگران تابستانی توسط بومگردیها
همچنین در این نشست یاور عبیری رییس جامعه اقامتگاههای بومگردی کشور نیز گفت: طرح تابستانهای که اقامتگاههای بومگردی برای خانوادهها و مردم عزیزمان آماده کردهاند، عنوانش هست: سفر کنید به اقامتگاههای بومگردی. برای این سفر دو دلیل شامل سفری اقتصادی و لذت تجربه ناب در خانهای بومگردی عنوان شده است.
وی افزود: در این طرح خدمات ویژه برای خانوادهها شامل ارائه تخفیف برای اقامت لحاظ میشود. به گونهای که علاوه بر تخفیفات اعمالی، اگر خانودهای بیش از ۳ روز در واحدهای بومگردی اقامت داشته باشند، یک روز نیز رایگان مهمان خواهند بود.
عبیری با تاکید بر اینکه اقامتگاهها فقط خانههای اقامتی نیستند، افزود: اقامت همراه با تجربههای مختلف از جمله آشپزی، لمس طبیعت، برداشت محصولات کشاورزی در کنار میزبان، بخشی از دستاوردهای اسکان در اقامتگاههای بومگردی به شمار میآید.
رییس جامعه اقامتگاههای بومگردی کشور همچنین فرصتی برای رهایی از زندگی پرهیاهوی شهری، دوستدار محیط زیست بودن اقامتگاهها، حفظ ارزشهای سنتی و احیای اقتصادی منطقه، تجربه غذاهای محلی و آشنایی با فرهنگ و رسوم منطقه، رویدادها و آیینهای محلی در کنار ارائه محصولات باغی، دامی و کشاورزی بدون واسطه را بخشی از مزیتهای اقامتگاههای بومگردی کشور خواند.
همچنین در این نشست ضمن ارائه گزارش دبیران ستادهای اجرایی خدمات سفر برخی از استانهای شمالی و منطقه غرب کشور شامل کردستان، مازندران و نیز تهران، سایر نمایندگان دستگاههای عضو ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر نیز با تشریح آخرین اقدامات خود نسبت به اجرایی شدن کامل طرح سفرهای تابستان ۱۴۰۲ با رویکرد سفرهای ارزان، اعلام آمادگی کردند.
نظر شما