سعید یوسفپور روز پنجشنبه در گفتوگو با ایرنا اظهار کرد: با تلاش آتشنشانی فرخشهر، جوامع محلی، همیاران محیط زیست فرخشهر و پرسنل یگان حفاظت منابع طبیعی و محیط زیست استان آتشسوزی مهار شده است.
وی افزود: وسعت این آتشسوزی به دلیل سرعت بالای باد زیاد بود و بیش از ۵۰ نفر برای مهار آتش با همه امکانات و تجهیزات بسیج شدند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: بر اساس برآورد اولیه بر اثر سهل انگاری دامداران در منطقه، ۱۰ هکتار از عرصه تنگ صیاد طعمه حریق شد.
یوسفپور با اشاره به آغاز چرای دام در این عرصه از اول خردادماه بیان کرد: دامداران و گردشگران باید آتشی که برای تهیه خوراک و یا چای روشن میکنند را قبل از خروج از عرصه خاموش کنند تا از بروز آتشسوزی در عرصه جلوگیری شود.
وی از هم استانیها خواست تا در صورت مشاهده تخلف و یا وقوع آتش در عرصههای منابع ملی و طبیعی و حفاظت شده با شماره ۱۵۰۴ یگان حفاظت منابع طبیعی و یا شماره ۱۵۴۰ یگان حفاظت محیط زیست تماس حاصل کنند تا در اسرع وقت آتشسوزی مهار شود.
وی بر پیشگیری از وقوع آتشسوزی در این عرصهها تاکید کرد و گفت: آموزش مهمترین راه برای پیشگیری از وقوع آتشسوزی است.
به گزارش ایرنا، پارک ملی تنگ صیاد با وسعت چهار هزار و ۳۷۲ هکتار در مرکز منطقه حفاظت شده تنگ صیاد با مساحت ۲۲ هزار و ۱۴ هکتار واقع شده و زیستگاه گونههای با ارزشی چون پلنگ ایرانی، کل و بز، قوچ و میش، کفتار، افعی گرزه است.
منطقه حفاظت شده تنگ صیاد با وسعت حدود ۲۷ هزار هکتار در بخش شرقی شهرستان شهرکرد در استان چهارمحال وبختیاری واقع شده است.
این منطقه در سال ۱۳۴۹ از طرف شورای عالی شکاربانی و نظارت بر صید به عنوان منطقه شکار ممنوع و در سال ۱۳۵۲ با تصویب شورای عالی حفاظت محیط زیست به عنوان منطقه حفاظت شده اعلام شد.
در این منطقه ۲۵۲ گونه گیاهی که حدود ۳۰ گونه آن انحصاری ایران است و ۲۴ گونه پستاندار، ۷۰ گونه پرنده و ۲۶ گونه خزنده وجود دارد.
گونههای جانوری این منطقه شامل قوچ و میش وحشی، پلنگ، کل و بز و پوشش گیاهی آن شامل انواع گون، کنگر، ریواس، آویشن، بابونه، خاکشیر، بادام کوهی، انجیر و آلبالوی کوهی است.
منطقه تنگ صیاد در ۱۰ کیلومتری شهرکرد مرکز استان چهارمحال و بختیاری واقع است.
نظر شما