به گزارش ایرنا به نقل از اسپوتنیک، وزرای خارجه بریکس پنجشنبه شب پس از نشست خود در پرتوریا در آفریقای جنوبی اعلام کردند: وزرای بریکس خواستار تقویت نظام کنترل تسلیحات، خلع سلاح و عدم اشاعه هستهای ، رعایت مصوبات کنوانسیون منع توسعه، تولید و ذخیر تسلیحات بیولوژیک و سمی و نابودی آنها (BTWC) و کنوانسیون منع توسعه، تولید، ذخیره و استفاده از سلاحهای شیمیایی و نابودی آنها (CWC) و اجرای این کنوانسیونها برای حفظ صلح و ثبات و امنیت بینالمللی شدند.
وزرای خارجه بریکس همچنین «بر حمایت خود از توسعه پایدار و طولانی مدت فعالیت مربوط به ماورای جو و قطعنامه سازمان ملل درباره جلوگیری از رقابت تسلیحاتی در ماورای جو (PAROS) و تسلیحاتی شدن آن از جمله از طریق مذاکره تاکید کردند.
وزرای خارجه بریکس در بخش دیگری از بیانیه خود از میانجیگریهای بین المللی برای حل مناقشه اوکراین استقبال و تمجید کرده و افزودند: این وزرا بر مواضع ملی خود در قبال تحولات مربوط به اوکراین تاکید و از پیشنهادها برای میانجیگری و حسن نیت به منظور حل مسالمت آمیز این مناقشه از طریق مذاکره و دیپلماسی تمجید کردند.
وزرای بریکس همچنین اعلام کردند: ما قویا همه حملات تروریستی علیه زیرساختهای حیاتی از جمله تاسیسات حیاتی انرژی و اهداف آسیبپذیر را محکوم میکنیم.
آنان بر «تضمین امنیت انرژی بنیان حیاتی توسعه اقتصادی، ثبات اجتماعی، امنیت ملی و رفاه همه ملتهای دنیاست» تاکید کردند.
در حال حاضر کشورهای عضو بریکس روسیه، چین، برزیل، آفریقای جنوبی و هند هستند. ایران و عربستان نیز از جمله کشورهایی هستند که قصد عضویت در این گروه اقتصادی را دارند.
نظر شما