به گزارش ایرنا به نقل از رویترز، ویوسا عثمانی و الکساندر ووچیچ روسای جمهوری کوزوو و صربستان پنجشنبه در حاشیه اجلاس سران جامعه سیاسی اروپا در مولداوی و در حضور اولاف شولتس صدراعظم آلمان، امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه و جوسپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا دیدار کوتاهی برگزار کردند.
عثمانی پس از دیدار با ووچیچ، وی را به «ناله و شکایت» متهم کرد و گفت که رئیس جمهوری صربستان «حقیقت را نمیگوید.»
او اظهار کرد که «راه حل برای پایان تنش بسیار نزدیک است» اما بلگراد باید به تعهداتی که طبق توافق ماه مارس داده است، عمل کند.
عثمانی همچنین احتمال برگزاری مجدد انتخابات محلی در مناطق صربنشین در شمال کوزوو را رد نکرد.
مکرون و شولتس بر برگزاری مجدد انتخابات در این مناطق برای حل بحران و پایان خشونت ها تاکید کردهاند.
شولتس گفت: مساله مهم این است که همه طرفها هر کاری را که لازم است برای کاهش تنش انجام دهند.
مکرون نیز اظهار کرد که پاریس و برلین خواستار برگزاری انتخابات جدید «در اسرع وقت» در چهار شهرداری شمال کوزوو با حضور صربها هستند.
رئیس جمهوری فرانسه تاکید کرد که کوزوو به تعهد خود برای ایجاد اتحادیه شهرداریهای صرب که اقدامی برای ارائه خودمختاری بیشتر به آنهاست، عمل کند.
مکرون همچنین از دو طرف خواست تا هفته آینده با «پاسخهای روشنی» با یکدیگر دیدار کنند.
ووچیچ پس از دیدار با عثمانی از اظهارنظر خودداری کرد.
تنشهای اخیر پس از آن شدت گرفت که مقامهای منتخب آلبانیاییتبار در منطقهای که اکثریتی صربتبار در شمال کوزوو، برای آغاز کار خود وارد ساختمانهای شهرداری شدند.
صربها انتخابات محلی در شمال کوزوو را تحریم کرده بودند اما انتخابات برگزار شد و نامزدهای آلبانیاییتبار توانستند به پیروزی برسند. صربهای محلی در این امر حمایت بلگراد را دارا هستند و اعلام کردهاند که شهرداران آلبانیایی را نمی پذیرند.
معترضان صرب تلاش کردند تا مانع از ورود افراد منتخب به ساختمانهای شهرداری شوند اما پلیس برای پراکنده کردن آنها از گاز اشکآور استفاده کرد.
معترضان دوشنبه به اعتراضات خود ادامه دادند و ابتدا با پلیس کوزوو و سپس با نیروهای چندملیتی نیروهای حافظ صلح در کوزوو (KFOR) درگیر شدند.
در این درگیریها ۳۰ نیروی حافظ صلح وابسته به ناتو و ۵۲ معترض صرب زخمی شدند.
صربستان در واکنش به این حوادث ارتش خود را به حالت آمادهباش درآورد و نیروهای بیشتری را به مرز کوزوو فرستاد.
ناتو نیز تصمیم گرفت تا برای مقابله با خشونتها ۷۰۰ نیروی جدید به کوزوو اعزام کند.
صربها که اکثریت جمعیت منطقه شمالی کوزوو را تشکیل میدهند، همچنان اعلامیه استقلال سال ۲۰۰۸ کوزوو از صربستان را نمیپذیرند و با گذشت بیش از دو دهه از پایان جنگ در سال ۱۹۹۹ بلگراد را پایتخت خود میدانند.
از سوی دیگر، آلبانیاییها بیش از ۹۰ درصد جمعیت کوزوو را تشکیل میدهند.
نظر شما