جواد هدایتی روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: تاکنون رویه معمول در پایانههای مرزی غرب کشور با اقلیم کردستان عراق به شکل تجارت یک طرفه و اینگونه است که کامیونهای حامل کالاهای صادراتی، بار را در پایانهها تحویل کامیونهای عراقی میدادند.
وی افزود: در این شیوه تعامل، کامیونهای حمل بار به دلیل ازدحام در برخی مواقع بیش از چهار روز در مرزها باید منتظر دریافت نوبت و تخلیه بار خود باشند در حالیکه هزینه هر روز توقف آنها در مرز بیش از ۲۰۰ دلار است.
مدیرکل دفتر ترانزیت و حمل و نقل بین المللی سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای گفت: در نشست استانداران استانهای مرزی جمهوری اسلامی ایران و اقلیم کردستان عراق که اواخر هفته قبل به میزبانی ارومیه برگزار شد، توافق بر این شد این رویه تغییر کند و کامیونهای حامل بار تا مقصد اجازه تردد داشته باشند.
وی ابراز امیدواری کرد این رویه باعث افزایش تعامل و عبور و مروز مرزی و با کاهش هزینههای حمل و نقل رضایت تجار و بازرگانان را هم در پی داشته باشد.
هدایتی ادامه داد: هدف از این تغییر در رویه حمل بار علاوه بر تغییر تجارت یک طرفه، ایجاد شرایط برد - برد برای طرفین و ایجاد شرایطی که بتواند تامین کننده پایداری توسعه روابط اقتصادی در مرزها باشد.
مدیرکل دفتر ترانزیت و حمل و نقل بین المللی سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای با اشاره به پایانههای مرزی آذربایجان غربی گفت: این استان با داشتن پنج مرز و پایانه رسمی یکی از استانهای موفق کشور در حوزه صادرات کالا است.
وی در خصوص نقش و اهمیت پایانههای مرزی در توسعه مبادلات تجاری یادآور شد: پایانههای مرزی بسترساز توسعه مناسبات تجاری و ترانزیتی با کشورهای همسایه هستند و اکنون ۹۰ درصد ترانزیت کشور از طریق حمل و نقل جادهای صورت میگیرد.
به گزارش ایرنا، نشست استانداران مرزی جمهوری اسلامی ایران و اقلیم کردستان عراق با حضور احمد وحیدی وزیر کشور روز پنجشنبه در ارومیه برگزار شد.
در این آیین علاوه بر وزیر کشور، نصرالله رشنودی سرکنسول ایران در اربیل، محمد رضوانی فر رییس کل گمرک جمهوری اسلامی ایران، برخی از نمایندگان آذربایجانغربی در مجلس شورای اسلامی و استانداران آذربایجانغربی، کردستان و کرمانشاه از کشورمان و استانداران اربیل، دهوک و سلیمانیه عراق هم حضور دارند.
همچنین در این اجلاس که روز جمعه هم ادامه دارد، هیاتهای بلند پایه سیاسی و اقتصادی کشورمان و اقلیم کردستان عراق از ۲ واحد صنعتی و بیمارستان میلاد ارومیه بازدید کردند.
گسترش روابط تجاری و تسهیل در واردات و صادرات کالا و همچنین افزایش مبادلات تجاری، گسترش بازارچه های مرزی و تعمیق روابط مختلف از جمله اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و ورزشی از اهداف برگزاری این اجلاس است.
آذربایجان غربی ۲۵۰ کیلومتر با اقلیم کردستان عراق مرز مشترک دارد و شهرستانهای اشنویه، پیرانشهر و سردشت، مناطق مرزی این استان با این اقلیم را تشکیل میدهند.
نظر شما