۱۳ خرداد ۱۴۰۲، ۸:۰۶
کد خبر: 85129802
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

تحقق یک رویا برای فرشتگان زمینی بابل

۱۳ خرداد ۱۴۰۲، ۸:۰۶
کد خبر: 85129802
تحقق یک رویا برای فرشتگان زمینی بابل

ساری - ایرنا - افزایش چتر حمایتی دولت سیزدهم و خیرین مازندران به ۱۲۰ معلول ذهنی و جسمی استان در مرکز نگهداری معلولین نوشیروانی بابل ایام خوش و زندگی شیک را برای این فرشتگان زمینی به ارمغان آورده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، دولت سیزدهم سالانه با افزایش ۳۵ درصدی یارانه نقدی این فرشتگان زمینی و از طرف دیگر نگاه خیرخواهانه خیرین مازندران سبب شد معلولین این مرکز زندگی شیکی داشته باشند.

مرکز نگهداری معلولین نوشیروانی بابل در سال ۱۳۴۴ توسط خیر شهیر ایران زنده یاد سید حسن فلاح نوشیروانی احداث شد و این مرکز که به عنوان تنها مرکز ایزوله شبانه روزی معلولین ذهنی و جسمی مازندران محسوب می شود هر ساله خیرین جدیدی برای فراهم کردن یک زندگی آرام برای این معلولین به کمک مرکز می شتابند.

علاوه بر دولت و خیرین شهروندان بابلی هم ارادت ویژه ای به معلولین این مرکز دارند و این افراد در افکار عمومی به فرشتگان زمینی شهرت دارند.

در حال حاضر برنامه غذایی، بهداشت و درمان و خدمات دندانپزشکی، تجهیزات گرمایشی و سرمایشی و بازی و سرگرمی به بهترین شکل به این فرشتگان ارائه می شود.

معلولین این مرکز خیریه که از سراسر مازندران از گلوگاه تا رامسر حضور یافتند در مجموع ۱۲۰ نفر هستند که نیمی از آنها زن و نیمی دیگر مرد هستند که در آسایشگاه نوسازی شده زندگی می کنند.

تحقق یک رویا برای فرشتگان زمینی بابل +فیلم

دولت سالانه ۳۵ درصد یارانه معلولین این مرکز را افزایش می دهد

مرتضی بزرگی مدیرعامل مرکز نگهداری معلولین نوشیروانی بابل به خبرنگار ایرنا گفت : دولت سیزدهم از زمان آغاز به کار خود هر ساله ۳۵ درصد یارانه نقدی این فرشتگان زمینی را افزایش می دهد.

وی بیان کرد: سال گذشته افزایش ۳۵ درصدی اعمال شده بود و در سال جاری هم مقرر شد همین میزان افزایش یابد و در اختیار مرکز قرار گیرد.

وی افزود : در حال حاضر بدون در نظر گرفتن افزایش ۳۵ درصدی یارانه در سال جاری دولت برای هر معلول سه میلیون و ۵۰۰ هزار تومان پرداخت می کند که با احتساب یارنه سالجاری این مبلغ افزایش می یابد.

تحقق یک رویا برای فرشتگان زمینی بابل +فیلم

بزرگی گفت : در حال حاضر خیلی از خیرین مازندران تمایل دارند که به این مرکز کمک کنند و این رویه از سوی مردم و خیرین روبه افزایش است.

مدیرعامل مرکز معلولین نوشیروانی بابل افزود : با توجه به کیفیت بالای خدمات‌رسانی در این مرکز به فرشتگان زمینی ماهانه برای هر معلول ۱۱ میلیون تومان هزینه می شود.

وی اظهار کرد: خیرین علاوه بر تامین نیازهای روزانه معلولین در حوزه زیرساخت و بهسازی مرکز هم سنگ تمام گذاشتند و با هزینه ۳ میلیارد تومانی ساختمان این مرکز را نوسازی کردند.

وی گفت : بازسازی سردرب ورودی مرکز معلولین نوشیروانی بابل و احداث پنج باب مغازه از جمله خدمات دیگر خیرین به این مرکز است.

بزرگی بیان کرد: شهروندان بابلی علاقه خاصی به این فرشتگان زمینی دارند و در عید سعید فطر امسال ۷۰۰ میلیون تومان به همراه دو هزار کیلوگرم برنج به این مرکز اهدا کردند.

وی افزود : ۱۰۱ پرسنل به این فرشتگان زمینی به صورت شبانه روزی خدمت رسانی می کنند.

تحقق یک رویا برای فرشتگان زمینی بابل +فیلم

بزرگی همچنین در ادامه اظهار داشت : خیر بزرگ سید حسن فلاح نوشیروانی در وقف نامه این مرکز نحوه مدیریت و هیات امنا را به روشنی مشخص کرد و به صورت قانونی همه خدمات این مرکز با مشارکت دولت و خیرین پیش می رود.

مدیرعامل مرکز نگهداری معلولین نوشیروانی بابل گفت: همه خیرینی که به این مرکز کمک می کنند با تاسی از خیر بزرگ کشور سید حسن فلاح نوشیروانی دست به این اقدام می زنند و حضور خیرین جوان حدود ۳۰ ساله که به عشق این بزرگ مرد در این مرکز حضور می یابند و علاقمند به انجام کارهای خیرخواهانه همانند مرحوم نوشیروانی می باشند.

عارف بزرگ و رادمرد وارسته، مرحوم سید حسین فلاح نوشیروانی فرزند سید احمد در حدود سال ۱۲۸۱ هجری شمسی در روستای ' نوشیروانکلا ' از توابع شهرستان بابل دیده به جهان گشود.

گفته می شود از همان اوان طفولیت، آثار هوش و استعداد خارق العاده در سیمای نورانی این سید جلیل القدر هویدا بود و در شش سالگی عم جزء را نزد زن معلمه ای به نام ' ملاخیران ' فراگرفت و سپس قرآن کریم را نیز در مدت سه ماه از محضر آخوند شیخ محمد سالاری ختم کرد.

وی به توصیه جد مادریش مرحوم سید آقا نوشیروانی، برای ادامه تحصیلات به مدارس ' شرافت ' و ' احمدی ' در ' بارفروش ' (بابل کنونی) رفت و به مدت هشت سال در این مدارس به تحصیل اشتغال داشت و همواره از شاگردان بسیار خوب و ممتاز بود. زنده یاد نوشیروانی پس از مدتی جهت یافتن کاری مناسب عازم مشهد مقدس شد و پس از مدتی نیز به تهران عزیمت کرد و در تجارت خانه ' حکیم زاده یزدی ' مشغول به کار شد و در آنجا پس از بروز شایستگی، لیاقت و کاردانی و بالا بودن سطح سواد و معلومات از یک طرف و نجابت و دیانت و امانت داری از طرف دیگر، بر مرحوم حکیم زاده و دیگر کارکنان شرکتش اثرگذاری کرد و پس از مدتی به مدیریت داخلی شرکت ارتقاء یافت.

تحقق یک رویا برای فرشتگان زمینی بابل +فیلمسید حسین فلاح حدود ۱۷ سال با مرحوم حکیم زاده همکاری نزدیک اقتصادی داشت و در این مدت خانواده حکیم زاده چنان مجذوب سجایای اخلاقی، پاکی و شرافتمندی وی شدند و با او چنان رفتار صمیمانه و محبت آمیزی داشتند که گویی یکی از اعضای خانواده شان است و بر همین اساس جهت تشکیل خانواده برای او اقدام کردند و از خانواده مرحوم حجت الاسلام ' طاهری ' (یزدی) دختری را برای همسریش برگزیدند که بیش از پیش راه سعادت و ترقی معنوی او نیز فراهم شد.

این خیر بزرگ، پس از مدتی به صورت مستقل به فعالیت اقتصادی و کار تجاری پرداخت و در بازار تجارت آهن ایران موفقیت هایی کسب کرد، تا آنجا که پرداختن به امور تجاری و دیدن زرق و برق تمدن و مظاهر مادی هرگز مانع آن نشد که فکر، آرمان و ایده مرحوم نوشیروانی از مردمی که از میان آنها برخاسته بود، منحرف شود و از مسائل و مشکلات آنان غافل شده و در فکر چاره جویی نباشد.

تربیت اصولی و تحصیل معارف و فرهنگ والای اسلامی و آشنایی کامل با احکام و شریعت مقدس اسلام از یک طرف و دیدن مصائب و رنج هایی که از ابتدای جوانی با آنها مواجه بود و دوش به دوش مردم و در متن جامعه مستضعف آنها را آزموده و تجربه کرده بود چنان روحی بلند و اراده ای نیرومند در او پدید آورد که هم چون مولا و جد بزرگوارش حضرت علی (ع) قلب بزرگ و مهربان و سرشار از عاطفه اش همواره برای امت مسلمان و مظلوم بتپد و وجود خود و خانواده گرامیش را در طول حیات پر برکتش وقف خدمت به مردم مستضعف کند.

آن مرحـوم بر اسـاس نوشته‌هایش بیشتر دارایی‌ عظیـم خود را صـرف عمـران و آبـادی، بویژه در شهرستان بابل کرد و شمار آثار ماندگار مرحوم نوشیروانی در این شهرستان به پنجاه مورد برجستـه می رسد که از آن جمله می توان به ساخت و احداث مدرسه، هنرستان، انیسیتو، دانشـکده، درمانـگاه، زایشـگاه، بانک‌خون، پرورشـگاه ایتـام، بیمارستـان، مسجـد، پل و غیره اشاره کرد. برجای گذاشتن این آثـار نشان دهنده آینده نگری بزرگ وی در تأثیـر گذاری بر زنـدگی و سرنـوشت فرزنـدان آینده‌ساز کشور و استان مازندران بوده است.

زمین پارک نوشیروانی در جاده بابل امیرکلا و نیز زمین مجتمع بزرگ تفریحی ورزشی واقع در متی کلا، زمین زندان متی کلا، مدرسه نوشیروانی، مرکز خیریه نوشیروانی وابسته به بهزیستی، خیابان نوشیروانی و دهها فضای آموزشی، تفریحی، فرهنگی و علمی در شهرستان بابل به نام مرحوم نوشیروانی بزرگ به ثبت رسیده است.

ارزشمند ترین یادگار مرحوم نوشیروانی، تاسیس دانشکده صنعتی بابل در زمینی به مساحت حدود ۱۷ هکتار بود که همه را در طبـق اخلاص گذاشت و در مقابل ' یک سیـر نبات ' به وزارت علـوم اهداء کرد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha