عقیل امینی روز شنبه در گفتوگو با ایرنا اظهار کرد: صدف خوراکی مورد نظربا نام علمی saccostrea cucullata از صدف های بومی کشور است و با توجه به نیاز نداشتن به غذای کنسانتره هزینه تولید پایینی دارد.
وی افزود: این نوع صدف از نظر جنبه صادراتی ارزآوری بالایی دارد.
مدیرکل شیلات استان بوشهر تصریح کرد: این صدف خوراکی افزون بر استفاده خوراکی در صنایع دارویی، آرایشی بهداشتی و صنعت تصفیه فاضلاب شهری کاربرد دارد.
امینی ادامه داد: برای نخستین بار طرح تکثیر و پرورش صدف خوراکی در کشور توسط سید پیام قاضی انجام شد و با درخواست ایشان این طرح در استان بوشهر در سال 1400 پروانه تولید دریافت کرد.
وی عنوان کرد: در زمان حاضر تکثیر آن به شکل آزمایشی با موفقیت اجرا شده و حاصل این تکثیر ارسال ۵۰ هزار قطعه بچه صدف به استان سیستان و بلوچیستان برای پرورش است.
مدیرکل شیلات استان بوشهر یادآور شد: این بخش تولیدی قابلیت تولید ۲ میلیون قطعه بچه صدف در هر ۲ ماه را دارد که این تناژ در صورت فراهم شدن شرایط، قابلیت افزایش دارد.
وی عنوان کرد: با توجه به بازدید استاندار بوشهر از طرح تکثیر و پرورش صدف خوارکی و دستور اکید برای اجرای طرح و برطرف کردن مشکلات موجود، مقرر شد این پروژه به شکل آزمایشی در مرکز پژوهشی دانشگاه خلیج فارس و مرکز آبزیپروری دلوار در شهرستان تنگستان اجرا و تولید تجاری آن نیز در شهرک زیست فنآوری دلوار بزودی اجرا شود.
نظر شما