علیرضا آل امین روز دوشنبه در مصاحبه با خبرنگار ایرنا با اشاره به بازدید خود از اراضی و باغات مشگین شهر که در هفتههای اخیر از خشکسالی و سیل و تگرگ خسارت دیدهاند، اظهار کرد: حدود ۱۰ درصد از اراضی و باغات مشگین شهر بیمه هستند که خسارتهای این کشاورزان به طور کامل پرداخت خواهد شد.
قائم مقام صندوق بیمه کشاورزی اضافه کرد: درباره کشاورزانی هم که اقدام به بیمه محصولات خود نکرده اند مقرر شده است با همکاری مقامات محلی و استانی میزان خسارتها صورتجلسه شده و وامهای آنها امهال شود البته به شرطی که سال آینده اقدام به بیمه محصولات خود کنند تا در صورت بروز مشکل، خسارت آنها به راحتی پرداخت شود.
آل امین یادآورشد: کشاورزانی هم که نه اقدام به بیمه محصولات کشاورزی خود کردهاند و نه تسهیلات دریافت کردند، باید در سطح شهرستان و استان صورتجلسه شود تا به آنها هم تسهیلات ارزان قیمت پرداخت شود.
قائم مقام صندوق بیمه کشاورزی تصریح کرد: پارسال دولت ۵۰ هزار میلیارد ریال غرامت به کشاورزان پرداخت کرد که این رقم به اندازه مجموع پرداختی هشت سال دولت قبل بوده است.
وی با تاکید بر اینکه دولت به طور قاطع از کشاورزان حمایت می کند، به کشاورزان، باغداران و دامداران توصیه کرد با مقامات استانی همکاری کنند تا مشکلات حل شود.
به گزارش ایرنا در سال زراعی جاری بلایای طبیعی خسارتهای هنگفتی به باغات، اراضی و دامداری شهرستان مشگین شهر وارد کرده است به طوری که اقتصاد کشاورزی مشگینشهر امسال خشکسالی گسترده، سرمازدگی دیررس بهاره و در ادامه سیل را تجربه کرد.
به گفته محمود عباسزاده نماینده مردم مشگین شهر در مجلس شورای اسلامی بر اثر این بلایا حدود ۲۰ هزار میلیارد ریال خسارت به اقتصاد شهرستان مشگینشهر وارد شده و اقتصاد این شهرستان را مختل کرده است و این امر مستلزم حمایت و تصمیم گیری در سطح ملی است.
وقوع خسارتهای گسترده بلایای طبیعی در سطح استان زمینه ساز بحثهایی در خصوص فرهنگ بیمه محصولات کشاورزی، کارآمدی و کارایی نظام بیمه در سطح استان شده است.
تغییرات اقلیمی در سالهای اخیر باعث افزایش فراوانی وقوع بلایای طبیعی اعم از خشکسالی، سیل و طوفان سرمای دیررس شده است و اقتصاد استان از این بابت خسارتهای گسترده ای دیده است با توجه به اینکه کشاورزی از ارکان اصلی اقتصاد استان اردبیل است به نظر می رسد ترویج و گسترش فرهنگ بیمه در استان بسیار ضروری است.
نظر شما