به گزارش ایرنا، جواد کریمی قدوسی روز شنبه در مراسم بهرهبرداری از شهرک صنعتی رضوی در مشهد افزود: آمار و اطلاعاتی در خصوص واحدهای کوچک بدون شناسنامه اطراف مشهد وجود ندارد تا نظارتی از سوی دولت بر روی آنها انجام گیرد، این در حالی است که این واحدها در حال تولید هستند، دلیل اینکه صاحبان این واحدها، تقاضای زمین و استقرار واحد خود در شهرکهای صنعتی را ندارند، این است که هزینه تمام شده تولید کالا در شهرکهای صنعتی به نسبت بالا است.
وی با تاکید بر مقرراتزدایی در حوزه صنعت و شهرکهای صنعتی گفت: این افراد زمینهای زراعی را تبدیل به کارگاه صنعتی کردهاند زیرا استقرار در شهرک صنعتی برای آنها مشکل است، بوروکراسی اداری و قوانین و مقررات زیادی پیش روی آنها گذاشته میشود، در حالی که میتوان با مقرراتزدایی و حذف مواردی از آنها که هیچ لطمهای به بخش تولید وارد نمیکند، میتوان صاحبان این کارگاهها را ترغیب به استقرار در شهرکهای صنعتی کرد.
این نماینده مجلس از مسوولان دستگاههای اجرایی خواست صدور مجوزهای لازم به کارگاههای غیررسمی داده شود تا بتوانند حداقل ظرفیتهای خود را معرفی کنند و مقررات جدیدی هم برای این نوع سرمایهگذاران وضع شود.
وی همچنین از دولت سیزدهم به سبب متمرکز شدن روی مسائل مهم کشور و پرهیز از پرداختن به حاشیهها، توسعه روابط سیاسی با همسایگان و ایجاد بازارهای جدید برای تولیدکنندگان کشور در آنها قدردانی کرد و گفت: تا زمانی که سیاست خارجی به توازن نرسد، تولید به توسعه نمیرسد، تولید باید صادراتمحور باشد، امروز در منطقه میتوان بهترین روابط سیاسی را با کشورهای دیگر برقرار کرد و از این محل بازاری مطلوب در اختیار صنعتگران گذاشت.
کریمی قدوسی اظهار داشت: بزودی آثار وسیع اقتصادی این تحولات در عرصه سیاست خارجی دولت نمایان می شود تا کشور به سمت ثبات اقتصادی و بازگشتن ارزش واقعی به پول ملی برسد.
وی از اهتمام مجلس شورای اسلامی برای اصلاح "قانون اصلاح ماده پنج قانون بیمه های اجتماعی کارگران ساختمانی" در قالب طرح دوفوریتی خبر داد و گفت: این مهم به جدیت در حال پیگیری است تا سرمایهگذاران برای استقرار در شهرکهای صنعتی متحمل هزینه های اضافی نشوند.
بخش صنعت با تفکیک وزارت صمت مخالف است
رییس خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی نیز در این مراسم گفت: بخش صنعت به جد مخالف تفکیک وزارت صنعت معدن و تجارت و تشکیل وزارت بازرگانی است، چند سالی است که تراز تجاری کشور مثبت شده و این دستاورد در نتیجه با هم بودن مدیریت بخش بازرگانی و صنعت در یک وزارتخانه است، بخش تولید و تجارت ۸۵ درصد از کشورهای دنیا نیز در یک کانون مدیریت می شود.
فیروز ابراهیمی راهاندازی شهرک صنعتی رضوی در مشهد یک رویداد بزرگ سرمایهگذاری و آن را معادل ایجاد صدها کارخانه ایرانخودرو در این شهر دانست و افزود: اتفاقات خوبی در حال وقوع است، امسال قطعی برق برای صنایع در حوزه مدیریت مصرف به ۱۲ ساعت در هفته کاهش یافته که اتفاق مبارکی است.
نماینده مردم سرخس، فریمان و بخشهای احمدآباد و رضویه در مجلس شورای اسلامی نیز در این مراسم گفت: تاکنون تفکیک وزارت صنعت معدن و تجارت چهار مرتبه در مجلس مطرح شده اما رای نیاورده است، لازمه اینکه این تفکیک انجام نشود این است که صاحبان صنایع تعامل و گفتگوی بیشتری با نمایندگان خود در مجلس داشته باشند، نگاه ما در این بخش حفظ تولید ایرانی و مزایای آن است.
احسان قاضیزاده هاشمی افزود: ریشه طرح ایجاد شهرک صنعتی شماره ۵ مشهد یا شهرک صنعتی رضوی به ۲۰ سال قبل بازمیگردد، ۱۲ سال قبل مجوز ایجاد آن صادر شد اما سالها درگیر مسائل زیست محیطی بود، سپس انتقال زیرساختها به این شهرک انجام گرفت و در نهایت به نتیجه رسید.
وی نگاه به شرق مشهد را مایه خیر و برکت برای مردم خراسان رضوی دانست و گفت: در صورتی که شهرک صنعتی رضوی به توسعه لازم برسد، شرق مشهد به قطب فرودگاهی و قطب صنعتی تبدیل خواهد شد که اشتغال پایداری را برای مردم این منطقه به دنبال خواهد داشت.
حجت الاسلام نصرالله پژمانفر، نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست از متولیان حوزه صنعت و شهرکهای صنعتی استان خواست که وعده های داده شده به سرمایه گذاران در شهرک صنعتی رضوی بویژه در حوزه زیرساختها به موقع تامین کنند و به آنها زمان مقرر را اعلام کنند تا سرمایه گذار معطل نماند.
به گزارش ایرنا، شهرک صنعتی رضوی به عنوان بزرگترین شهرک صنعتی شرق کشور امروز با حضور سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت در جاده مشهد - سرخس به بهره برداری رسید.
نظر شما