به گزارش ایرنا، آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا روز دوشنبه به وقت محلی در لابی صهیونیستی آیپک گفت: نمی توانیم به ایران اجازه دهیم به سلاح هسته ای دست یابد. جو بایدن رئیس جمهور آمریکا اجازه این کار را نخواهد داد.
بلینکن در در نشست کمیته روابط عمومی آمریکا و اسرائیل تصریح کرد: ما همچنان معتقدیم دیپلماسی بهترین راه جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته ای به صورت قابل تایید موثر و بادوام است اما به موازات آن، فشار اقتصادی و بازدارندگی، دیپلماسی ما را تقویت می کند.
وزیر امور خارجه آمریکا در تداوم سیاست های شکست خورده فشار حداکثری واشنگتن مدعی شد: اگر ایران مسیر دیپلماسی را رد کند، همانطور که رئیس جمهور تصریح کرده است، همه گزینه ها روی میز خواهند بود تا اطمینان حاصل شود که ایران به سلاح هسته ای دست پیدا نمی کند.
وزیر خارجه آمریکا در حالیکه روابط میان واشنگتن – تل آویو در ماههای اخیر بشدت دچار تنش شده و هنوز جو بایدن رئیس جمهور ایالات متحده، بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی را به کاخ سفید دعوت نکرده است، گفت: تعهد ایالات متحده به امنیت اسرائیل آهنین است و قابل مذاکره نیست.
این مقام ارشد دولت بایدن همچنین در تداوم رفتار ایران هراسانه واشنگتن گفت که ایران همچنان بزرگترین تهدید برای اسرائیل است و نمی تواند سلاح هسته ای داشته باشد و نباید این اجازه را به ایران بدهیم.
بلینکن در بخشی از سخنانش با ادعای "خطرات متعدد پیش روی اسرائیل" مدعی شد که بزرگترین خطر برای این رژیم، خطری است که از سوی جمهوری اسلامی ایران وجود دارد. وی گفت که جمهوری اسلامی ایران، "مرتب تهدید میکند که اسرائیل را از روی نقشه محو خواهد کرد."
وزیر خارجه آمریکا در تداوم سیاست ایران هراسی واشنگتن و تل آویو و عصبانیت از محور مقاومت دربرابر تجاوزات رژیم اسرائیل ادعا کرد: جمهوری اسلامی ایران به ارائه اسلحه به تروریست ها و نیروهای نیابتی مانند حزبالله و حماس که حق موجودیت اسرائیل را نفی میکنند، ادامه میدهد.
وی همچنین در راستای هراس آمریکا در تعمیق روابط ایران و روسیه ادعا کرد: ایران به نیروهای روسیه پهپاد میدهد، پهپادهایی که برای کشتن غیرنظامیان و ویران کردن زیرساختهای اوکراین به کار گرفته میشود.
وزیر خارجه دولت دموکرات بایدن همچنین تصریح کرد که ایالات متحده آمریکا به شدت با تلاشهای ضدرژیم صهیونیستی در هر مجمعی از جمله شورای امنیت سازمان ملل مخالف است.
وزیر خارجه آمریکا با اعلام کمک یک میلیارد دلاری به رژیم صهیونیستی گفت: ایالات متحده آمریکا با قدرت با هر تلاش و اقدام ضد اسرائیلی در هر محفل بین المللی از جمله شورای امنیت مقابله خواهد کرد.
بلینکن همچنین مدعی شد توافق ابراهیم ( سازش) یک چارچوب منطقه ای برای همکاری بین کشورهای منطقه است. عادی سازی روابط میان رژیم صهیونیستی و عربستان سعودی برای آمریکا منفعت دارد.
این اظهارات بلینکن در حالی است که در پی اقدامات افراطی ضد فلسطینی کابینه نتانیاهو و نیز توافق ایران و عربستان سعودی، روند تحمیلی سازش متوقف شده است و واشنگتن در تلاش است برای گسترش نفوذ خود و رژیم صهیونیستی در منطقه تحرکاتی را انجام دهد.
این مقام ارشد دولت آمریکا همچنین بدون اشاره به جنایات رژیم صهیونیستی در اراضی اشغالی فلسطین مدعی شد آمریکا از تلاشهای در جهت راهحل دو دولتی حمایت میکند زیرا بهترین راه برای فلسطینیها و صهیونیست ها برای زندگی در صلح است.
این در حالی است که تارنمای آکسیوس گزارش داد «برت مکگورک» مشاور ارشد جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا در امور خاورمیانه هشتم ماه می (۱۸ اردیبهشت) پس از سفری که به همراه جیک سالیوان مشاور امنیت ملی کاخ سفیید به عربستان و سرزمینهای اشغالی داشت،سفر بیسر و صدایی به عمان داشت تا درباره تماس احتمالی دیپلماتیک با ایران درباره برنامه هستهای، با مقامهای عمانی رایزنی کند.
به نوشته این رسانه آمریکایی، مقامهای آگاه گفتند که محور اصلی این سفر رایزنی درباره تلاش تازه دیپلمات در خصوص برنامه هستهای ایران با میانجیگری عمان بود.یک مقام ارشد صهیونیستی مدعی شد: عمانیها در حال برگزاری گفتوگوهای واسطهای میان آمریکا و ایران هستند.
به گزارش ایرنا، ایران پس از امضای برجام در سال ۱۳۹۴ با هدف لغو تحریم های ظالمانه، به عنوان کشوری مسئولیت پذیر، تعهدات خود را بدون عیب و نقص اجرا کرد و این مساله در ۱۶ گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی مورد تائید قرار گرفت. اما پس از ورود دونالد ترامپ به کاخ سفید در ژانویه ۲۰۱۷ (دی ماه ۱۳۹۵) و پس از چند اقدام مقدماتی، نهایتاً با اتخاذ مواضع مغایر با مفاد برجام، با خروج یکجانبه و غیرقانونی آمریکا از آن در ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ (۸ می ۲۰۱۸)، در دو مرحله تحریمهای ثانویه آن علیه ایران بازگردانده شد.
اجرای نامتوازنِ این توافق از یک طرف و فشارهای ناشی از اعمال و تشدید تحریمهای یکجانبه آمریکا از طرف دیگر، باعث شد تا یکسال پس از خروج آمریکا از برجام، نهایتاً در تاریخ ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ (۸ می ۲۰۱۹) شورایعالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران تصمیماتی در راستای متوقف کردن گام به گام اجرای اقدامات داوطلبانه تعهدات هستهای با اعطای فرصتهای ۶۰ روزه به دیپلماسی، اتخاذ کند.
ایران تا یک سال پس از خروج آمریکا از برجام به تمامی تعهداتش ذیل این توافق عمل کرد تا به کشورهای اروپایی که وعده میدادند آثار خروج واشنگتن از توافق را جبران میکنند، فرصت دهد تا برای تحقق این وعده تلاش کنند. اما با توجه به اینکه کشورهای اروپایی به وعدههایشان عمل نکردهاند، در چند گام تعهداتش ذیل برجام را کاهش داد. کاهش تعهدات ایران بر اساس مفاد توافق هستهای برجام صورت گرفت.
دولت دموکرات جو بایدن پس از روی کار آمدن در ژانویه ۲۰۲۱، اقدام یکجانبه دولت سابق این کشور را برای خروج از توافق ایران و گروه ۱+۵ محکوم کرد اما همچنان سیاست های فشار حداکثری دولت دونالد ترامپ را در پیش گرفته و به بهانه حقوق بشری در حمایت از ناآرامی ها در ایران و نیز قدرت پهپادی ایران و ادعای بکارگیری این پهپادها از سوی روسیه در جنگ علیه اوکراین تحریم هایی را وضع کرده است.
دولت بایدن که همواره شعار رویکرد دیپلماسی را سر داده است، همگام با متحدان غربی خود از هیچ اقدامی فروگذار نکرده اما مدعی است در پی تغییر رژیم در ایران نیست. آمریکا این روزها همچنین در پی تعمیق روابط تهران - مسکو، ایران را به ارسال سلاح به روسیه برای استفاده در جنگ اوکراین متهم می کند که مقامات جمهوری اسلامی ایران بشدت این ادعا را رد کردهاند.
جمهوری اسلامی ایران تاکید دارد که اگر طرف آمریکایی واقعبینانه عمل کند، امکان دستیابی به توافق در وین وجود دارد. توافق مد نظر ایران، سندی است که تحریمها به صورت حداکثری رفع و منطقه هم از اجرای آن بهرهمند شود.
نظر شما