نماینده مجلس: لایحه نظام باشگاه‌داری آماده ورود به صحن علنی است

شهرکرد - ایرنا - سخنگوی کمیسیون فرهنگی و رییس کمیته ورزش مجلس شورای اسلامی گفت: ۲ لایحه نظام جامع باشگاه‌داری و «سرباز قهرمان» آماده طرح در صحن علنی مجلس هستند که اقدام مهمی برای حمایت از جامعه ورزشی است.

به گزارش ایرنا، احمد راستینه هفشجانی عصر سه‌شنبه در آیین کلنگ‌زنی ساخت پیست تارتان دوومیدانی و بازسازی زمین چمن مجموعه ورزشی تختی شهرکرد اظهار داشت: برخلاف جاهای دیگر، حوزه ورزش تنها جایی است که دارای تورم قوانین نیست.

وی افزود: نخستین گام برداشته شده برای این کار، تصویب قانون شرح اهداف، وظایف و اختیارات وزارت ورزش و جوانان بود که پس از ۱۱ سال از زیر خروارها خاک درآوردیم و پس از تاییدیه‌های شورای نگهبان، ابلاغ شد.

عضو فراکسیون ورزش مجلس شورای اسلامی گفت: قانون شرح اهداف، وظایف و اختیارات برای کمک به وزارت ورزش و جوانان بی‌نظیر است و یکی از بندهای آن ایجاد صندوق حمایت از قهرمانان، مربیان و پیشکسوتان ورزشکاران است که با ریاست معاون اول رییس جمهور باید شکل بگیرد.

وی افزود: در گام دوم تنقیح قوانین در حوزه ورزش نیز پیگیری شد تا ۱۰۰ سال نظام قانونگذاری کشور در بخش ورزش جمع‌آوری و احکام منسوخ کنار گذاشته شود و یک کتابچه در این زمینه منتشر شد که قوانین مشابه و منسوخ حذف شد.

راستینه گفت: قدم سوم تکلیف بر دولت برای ارائه لایحه نظام جامع باشگاه‌داری بود چرا که ۲۵ هزار باشگاه ورزشی از باشگاه زیر راه پله تا باشگاه بزرگ در کشور وجود دارد که دارای اساسنامه و شیوه‌نامه اجرایی نیستند؛ ساز و کارهای قانونی حمایت از آنها وجود ندارد، اتحادیه و صف ندارند و نظام یکپارچه در حوزه ورزش کشور وجود ندارد.

نماینده مردم شهرستان‌های شهرکرد، سامان و بن در مجلس شورای اسلامی گفت: ما برای حمایت از ورزشکاران و مربیان طرح نظام جامع باشگاه‌داری را تدوین کردیم که دولت قبل اعلام کرد در قالب لایحه این نظام جامع را خودش پیگیری می‌کند.

وی گفت: این فرایند همزمان با واگذاری ۲ باشگاه استقلال و پرسپولیس شد و بدون تنظیم این نظامنامه واگذاری ۲ باشگاه خطر بزرگی برای ورزش بود که این ۲ باشگاه را با فروپاشی روبرو می‌کرد.

راستینه اظهار داشت: قمیت‌گذاری این ۲ باشگاه عجیب بود به گونه‌ای که کل قیمت‌گذاری را ۳۰۰ میلیارد تومان اعلام کرده بودند که اگر مجلس شورای اسلامی ورود پیدا و آن واگذاری را متوقف نمی‌کرد، فوتبال کشور متضرر می‌شد.

وی گفت: در حالی که فقط باشگاه پرسپولیس ۲ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان قیمت داشت، نامه‌ای به کمیسیون اصل ۹۰ نوشتم و خوشبختانه وزیر وقت ورزش و جوانان همراهی کرد و جلوی آن واگذاری را گرفت.

راستنیه افزود: لایحه نظام باشگاه‌داری در دولت قبل ضعیف بود و اهداف آن را تامین نمی‌کرد که در دولت جدید اشکال‌ها برطرف و لایحه با امضای رییس‌جمهور به مجلس ارائه شد.

سخنگوی کمیسیون فرهنگی و رییس کمیته ورزش مجلس شورای اسلامی گفت: کمیته‌ای بین مجلس و دولت در این زمینه تشکیل شد و لایحه در کمیسیون فرهنگی پس از ۱۵ جلسه، اکنون برای وورد به صحن مجلس بارگذاری شده است.

به گفته وی در لایحه نظام جامع باشگاه‌داری ساز و کار سرمایه‌ گذاری بخش خصوصی، مشوق‌های بخش خصوصی، مجموعه اصناف و اتحادیه‌ها دیده شده است که در اقتصاد ورزش نقش‌آفرین خواهد بود.

راستینه گفت: یکی دیگر از گام‌ها، پایداری منابع برای ورزش بود چرا که متاسفانه ورزش از نداشتن منابع پایدار از ورزش حرفه‌ای، قهرمانی و همگانی رنج می‌برد.

وی گفت:در جلسه‌ای که با وزیر وقت صمت داشتیم اعلام شد که ساز و کار حمایت از ورزش از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت درست نیست که هم وزارت ورزش و جوانان و هم وزارت صمت آن را پذیرفتند.

راستینه ادامه داد: گام دیگر، تاکید بر پایداری منابع ورزش در لایحه بودجه است، چرا که متاسفانه سال گذشته یکی از مولفه‌های مهم ورزش یعنی ۲۷ صدم درصد مالیات ارزش افزوده حذف شده بود که با پیشنهاد در صحن مجلس رای آورد و ۶ هزار میلیارد تومان به ورزش کشور کمک شد.

به گفته وی، امسال در لایحه بودجه یک بند دائمی ۲۷ صدم ارزش افزوده دیده است که عدد قابل توجهی شکل خواهد گرفت.

راستینه گفت: حقیقت این است که در سیاست‌های کلان برنامه هفتم توسعه باید از سیاست‌های درمان محور به سلامت محور تغییر جهت دهیم که در لایحه برنامه هفتم ضعیف است و فصل ورزش دیده نشده است.

نماینده مردم شهرستان‌های شهرکرد، سامان و بن در مجلس شورای اسلامی گفت: امروز در جهان اقتصاد ورزش از اقتصاد نفت پیشی گرفته است و در حوزه اقتصاد ورزش باید نگاه کلانی داشت.

وی ادامه داد: یکی دیگر از کارهای مهم در حوزه ورزش کار، اختصاص اعتبار از محل تبصره ۱۴ بود که امسال هشت هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال برای فدراسیون‌ها ردیف اعتباری دیده شده است که ۲ هزار میلیارد ریال از محل این تبصره برای بازی های گوانژو در نظر گرفته شد.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت: لایحه سرباز قهرمان نیز به صحن رسیده که حرکت خوبی برای حمایت از ورزشکاران سرباز است.

راستینه ادامه داد: ورزش چهارمحال و بختیاری استعدادهای بی‌نظیری دارد که باید مورد توجه قرار گیرد.

به گفته وی، ۱۸۹ میلیارد تومان برای ورزش استان در سفر رییس جمهور مصوب شده که ورزشگاه ۱۵ هزار نفری مرکز استان ردیف ملی گرفته است و ۹۵۰ میلیارد تومان اعتبار دارد.

وی ادامه داد: هتل ورزشکاران در شهرکرد برای استان به دلیل اینکه چند سال کار نشده به یک غصه شده بود که اکنون اعتباراتی برای آن در نظر گرفته شده است و به مناقصه رفت تا تجهیز کارگاه شود.

این نماینده مجلس گفت: در ورزش دانش‌آموزی احداث ۴۰ چمن مصنوعی مصوب شد و ۳۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای ورزش مدارس در نظر گرفته شده است.

به گزارش ایرنا، عملیات ساخت و احداث پیست تارتان دوومیدانی و بازسازی زمین چمن مجموعه ورزشی تختی مرکز چهارمحال و بختیاری با حضور جمعی از مسوولان استان و نماینده مردم شهرستان‌های شهرکرد، بن و سامان در مجلس شورای اسلامی آغاز شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha