به گزارش ایرنا؛ زمستان گذشته به قدر نیاز باغداران و کشاورزان باران و برف باریده بود، این بارشها بارقه امیدی برای انگورکاران ملایری بود تا بهار پررونق و سالی پرمحصول را نوید دهد.
خشم طبیعت اما دامن کشاورزان و باغداران را رها نکرد و شبیخون سرما به جان باغهای انگور ملایر افتاد و حالا پس از خشکسالیهای پیدرپی، آفت باغها، کمبود یا گرانی سموم کشاورزی و از این دست مشکلات، سرمازدگی هم دفتر رنج باغداران را خاکستری کرد تا شکوفههای نورسته موزارهای انگور و باغهای شهرستان ملایر، پس از خزانِ بهاری دوباره به خواب زمستانی بروند.
درّه جهانیِ جوزان ملایر بهار امسال شب و روزهای بسیار سختی را پشت سر گذاشت، هواشناسی خبر از ورود سرمای بیسابقه و هشدار سرمازدگی داد آن هم در ۱۱ تا ۱۳ فروردین و ۱۴ و ۱۵ اردییهشت؛ باغداران طبق تجربههای خود هر آنچه کاه ذخیره کرده بودند، در اطراف درختان میوه و تاکستانهای انگور سوزاندند تا از سرمازدگی باغها جلوگیری کنند، اما نشد که نشد و سرما بر پیکر باغها غلبه کرد و گویی آتش بر تن سبز آنها افتاد، آتشی که دودش به چشم باغداران شهر جهانی انگور رفت و دسترنج آنان را به تاراج برد.
مدیر اداره جهاد کشاورزی ملایر پیشتر، از سرمازدگی ۷۰ درصدی باغهای انگور ملایر در ۱۴ و ۱۵ اردیبهشت خبر داد و گفت: این در حالیستکه برخی باغهای انگور بین ۷۰ تا ۱۰۰ درصد دچار خسارت سرمازدگی بهاره شدند.
"یوسف کاکاوند" در گفت و گو با ایرنا، سطح خسارت سرمازدگی را به ویژه در بخشهای زند، مرکزی و جوکار بسیار قابل توجه دانست و افزود: طی روزهای ۱۴ و ۱۵ اردیبهشت امسال دمای هوا به منفی یک درجه و دمای سطح خاک به منفی پنج درجه کاهش یافت که بخش باغبانی این شهرستان به ویژه تاکستانهای انگور را متحمل خسارت سرمازدگی شدید کرد.
به گفته وی؛ از سطح ۱۱ هزار و ۳۴۸ هکتار باغ انگور بارور در این شهرستان، سرمای بهاره اردیبهشت به ۹ هزار و ۳۴۸ هکتار از اراضی باغهای انگور به ویژه درّه جوزان خسارت زد.
مدیر اداره جهاد کشاورزی ملایر در عین حال خسارت وارد شده به بخش باغبانی این شهرستان را سه هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان برآورد کرد و اظهار داشت: در سرمازدگی ۱۱ تا ۱۳ فروردین امسال نیز، بر اساس برآورد اولیه ۴۳۰ میلیارد ریال به محصولات زراعی و باغی این شهرستان خسارت وارد شد.
مدیر اداره جهاد کشاورزی ملایر؛ از سطح ۱۱ هزار و ۳۴۸ هکتار باغ انگور بارور در این شهرستان، سرمای بهاره اردیبهشت به ۹ هزار و ۳۴۸ هکتار از اراضی باغهای انگور به ویژه درّه جوزان خسارت زد.
کاکاوند گفت: این میزان خسارت وارد شده حدود ۶ هزار و ۵۵۰ هکتار از سطح زیر کشت محصولات زراعی و باغی شهرستان ملایر را شامل میشود.
به گفته وی در مجموع از ۶۰ هزار و ۵۰۳ هکتار محصولات زراعی شهرستان ملایر، ۲۱۳۷.۵ هکتار بر اثر سرمازدگی بهاره دچار خسارت شد.
این اما پایان قصه پُر غصه باغداران و کشاورزان ملایری نبود؛ تا چشم کار میکرد سیاهی بود و سیاهی که از سوز سرمای بهاره که به جان درختان گردو، بادام و باغهای انگور افتاده بود، سیاه شده بود و بیشتر شبیه داستانهای خیالی بود، این همه درد و رنج باغداران و کشاورزان قابل تحمل نبود، حاج رستم، مشهدی رضا و حاج بهرام که از بار سنگین این خسارت راهی بیمارستان شده بودند و باغدارانی که جبران سرمازدگی برایشان غیرممکن بود.
درآمدی جز باغداری نداریم
حاج محمد یکی از باغداران درّه جوزان که از سرمازدگی باغ خود سخت غمگین است، به ایرنا گفت: هیچ درآمدی جز باغداری ندارم، ۲ سال است که سرما به باغهای ما رخنه کرده، اما امسال سرمازدگی بیسابقه و صد درصد بود و از دولت انتظار حمایت و کمک داریم.
یک باغدار ملایری معتقد است اگر کود پتاس به باغهای انگور بدهند، از سرمازدگی جلوگیری میکند، باز هم از دولت درخواست کرد: وام با سود کمبهره برای داربستی کردن باغهای انگور به آنها بدهد و نسبت به سختگیری بانکها هشدار دهند.
او از تسهیلاتی که از بانک گرفته، سنگاندازیهای بانکها و سود بالای تسهیلات ابراز گلایه کرد و اظهار داشت: با هزینه بالای کارگر و خرج امروزه، درآمدی جز باغداری ندارم، در حالیکه کود شیمیایی از کیسهای ۱۵۰ هزار به ۷۵۰ هزار تومان و کود پتاس به یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان رسیده و توان خرید نداریم.
حاج محمد که معتقد است اگر کود پتاس به باغهای انگور بدهند، از سرمازدگی جلوگیری میکند، از دولت خواست: وام با سود کمبهره برای داربستی کردن باغهای انگور به آنها بدهند و نسبت به سختگیری بانکها هشدار دهند.
بیمه امیدمان را ناامید کرد
باغدار دیگری که سرمای بهاره باغ او را نیز در امان نگذاشته بود، گفت: کود پتاس قویکننده موی انگور است و در توان ما نیست کود کیسهای ۷۵۰ هزار تومان خریداری کنیم، چرا کودی که تولید داخل است باید با قیمت بالا در بازار آزاد به کشاورز ارائه شود.
او از مسئولان مرتبط خواست: منطقه درّه جوزان را ببینند، من با پنج جریب باغ امرار معاش میکنم و اگر دولت از ما حمایت نکند، مجبورم روستا را ترک و در شهر سرایهداری یا نگهبانی کنم.
دیگر باغدار ملایری که سالهاست در منطقه درّه جوزان به باغداری مشغول است، به ایرنا گفت: ۱۴ جریب باغ انگور دارم که همه در اثر سرمازدگی سوخته و حتی یک موی انگور من سبز نیست.
انتظارمان فقط حمایت و کمک دولت است
او ادامه داد: تاکنون سه میلیارد تومان برای هزینه کارگر، خرید کود شیمیایی و کود حیوانی هزینه و ۲ سال پیدرپی باغم را بیمه کردم، اما بیمه به ما تعلق نگرفت و خسارتی به من پرداخت نشد.
البته در لابه لای درد دلِ همه باغداران و کشاورزان، گلایه آنها از بیمه و چگونگی پرداخت خسارت بود، آنها ادعا کردند با وجود اینکه باغ خود را بیمه کردهاند و طی سالها خسارتهای سرمازدگی داشتند، اما بیمه به آنها تعلق نگرفته و حتی یک ریال هم بیمه برای خسارت به آنها پرداخت نکرده است.
این نکته قابل ذکر است طبق آمار جهاد کشاورزی شهرستان ملایر، کمتر از یک درصد از باغهای انگور زیر پوشش بیمه است و از سطح بیش از ۱۱ هزار هکتار باغ انگور، تنها ۱۲۰ هکتار آن بیمه است.
عمق فاجعه اما انقدر بالا بود که دولت و مجلس را در اقدامی بینظیر به صف کرد تا از نزدیک خسارت سنگین سرمازدگی باغهای شهرستان ملایر را ببینند و برای کاهش آلام باغداران و کشاورزان، چنان تدبیر کنند که بخشی از خسارت سرمازدگی جبران شود و چرخ تولید اقتصاد این محصول راهبردی از رونق نیفتد.
بیشتر بخوانید:
اختصاص یکهزار میلیارد تومان اعتبار رهاورد سفر معاونان جهاد کشاورزی و نیرو به ملایر
معاون وزیر جهاد کشاورزی: سرمازدگی در برخی استانهای کشور بسیار جدی است
مشکل کمبودنقدینگی بیمه محصولات کشاورزی در قانون بودجه ۱۴۰۲ رفع شد
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس: بخشی از خسارت سرمازدگی محصولات جبران میشود
از رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی گرفته تا ۲ معاون امور باغبانی و معاون اقتصادی وزرات جهاد کشاورزی، معاون وزیر نیرو، معاون سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، معاون سازمان تعاون روستایی کشور و مسئولان مرتبط استانی و شهرستانی، یک روز کامل (۲۶ اردیبهشت امسال) از نزدیک وضعیت خسارت سرمازدگی باغهای این شهرستان را مورد بررسی قرار دادند.
مقرر شد چند روز پس از این بازدید، در جلسهای مجزا با حضور مسئولان مرتبط در وزارت جهاد کشاورزی، وزارت نیرو، بانک مرکزی و مسئولان استانی و شهرستانی، ضمن بررسی موضوع سرمازدگی باغهای ملایر، به ویژه باغ های انگور، گردو و آلبالو، تصمیمات لازم را در این زمینه اتخاذ کنند.
این همان بارقههای امیدی بود که دولت مردمی و انقلابی سیزدهم به مردم قول داد در هیچ شرایطی مردم به ویژه کشاورزان را تنها نمیگذارد و اولویت رئیس جمهور و به تبع آن وزارت جهاد کشاورزی حمایت از کشاورزان و پایداری امنیت غذایی است و از هیچ تلاشی در این زمینه دریغ نمیکند.
بازدید دولتیها و مجلسیها از وضعیت سرمازدگی باغهای شهرستان ملایر، مصداق بارز همراهی و وحدتی بود که برای حل مشکلات مردم قدم پیش گذاشتند تا از همه امکانات، ظرفیتها و ابزارهای قانونی برای حل مشکل باغداران و کشاورزان استفاده کنند و شهر جهانی انگور همچون گذشته بتواند پیشگام در عرصه تولید و صادرات انگور و کشمش گام بردارد.
اولویت دولت سیزدهم حمایت از کشاورزان است
در این بازدید که دولتیها و مجلسیها پابهپای باغداران از وضعیت سرمازدگی در منطقه درّه جوزان، اراضی باغی بخش زند، باغهای گردو، بادام، آلبالو و انگور و منطقه سد کلان بازدید کردند، رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی این نوید را داد که تمام تلاش کمیسیون کشاورزی مجلس این است که با برنامهریزی خسارت محصولات کشاورزی را تعیین تکلیف و بخشی از خسارت سرمازدگی با برنامهریزی و تلاش دولت و وزارت جهاد کشاورزی جبران شود.
"محمدجواد عسگری" مدعی شد: ما به وزارت جهاد کشاورزی و سازمان هواشناسی کشور توصیه کردیم که تنشهای سرمایی که اتفاق افتاد را به طور حتم به کشاورزان و مسئولان استانی و شهرستانی اطلاع دهند.
به گفته او؛ به واسطه تنش سرمایی که اوایل امسال ایجاد شد، باغهای انگور شهرستان ملایر خسارت سنگینی دید و حدود ۱۰ هزار هکتار از سطح این باغها از ۳۰ تا ۱۰۰ درصد آسیب دیدند.
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: نگاهمان این است که هر چه سریعتر برنامهریزی کنیم تا هم کشاورزان با میل و رغبت و انگیزه بیشتری به کارشان ادامه دهند و هم در راستای خسارتی که ایجاد شده، بتوانیم تعیین تکلیف کنیم.
عسگری خاطرنشان کرد: تلاش ما بر این است تا دوباره این باغها احیا شود و حتما نهادههای کشاورزی همچون کود اوره، فسفاته و پتاسه به طور ویژه در اختیار کشاورزان قرار گیرد.
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس؛ کشاورزانی که قبلا وام گرفتند، لیست آنها را تهیه میکنیم تا از بانکهایی عاملی که برای احداث باغ وام گرفتند، سود و دیرکرد را ببخشند و اصل وام را در یک فاصله زمانی مشخص پرداخت کنند.
وی با تاکید بر اینکه بیشتر باغها بیمه نیستند، گفت: در این رابطه پیگیری میکنیم تا وامهایی با بهره کم در اختیار باغداران و کشاورزان قرار گیرد و حتما این کار را دنبال خواهیم کرد.
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس به باغداران این امیدواری را داد که تلاش میکنیم مرهمی بر زخم کشاورزان در راستای پرداخت خسارت محصولات کشاورزی ایجاد کنیم و به طور حتم وام با بهره کم به کشاورزان اختصاص یابد.
به گفته عسگری؛ کشاورزانی که پیشتر وام گرفتند، لیست آنها را تهیه میکنیم تا از بانکهایی عاملی که برای احداث باغ وام گرفتند، سود و دیرکرد را ببخشند و اصل وام را در یک فاصله زمانی مشخص پرداخت کنند.
عسگری همچنین در خصوص بیمه این نوید را به باغداران و کشاورزان داد که در بحث بیمه محصولات کشاورزی، در بودجه ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ بیمه را با جدیت دنبال کردیم و اعتبارات خوبی نیز برای بیمه محصولات کشاورزی گذاشتیم تا کشاورزان با میل و رغبت محصولات خود را بیمه کنند.
تامین اعتبار خسارت سرمازدگی از ستاد مدیریت بحران
به گفته معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی، در استانهای مختلف کشور همچون آذربایجان، فارس، سمنان، خراسان و همدان، سرمازدگیها خیلی جدی است و محصولات مختلف از زعفران تا انگور متحمل خسارت شدهاند.
"محمدمهدی برومندی" در بازدید میدانی از باغهای انگور و دیگر اراضی باغی سرمازده شهرستان ملایر، اظهار داشت: تلاش ما بر این است تا تسهیلات مورد نیاز را از محل اعتبارات ستاد مدیریت بحران تامین و پرداخت کنیم.
وی تاکید کرد: وزارت جهاد کشاورزی، وزارت کشور و سازمان برنامه و بودجه با کمک نمایندگان مجلس، در راستای جبران بخشی از خسارتهایی که به باغداران و کشاورزان وارد شده در تلاش هستند تا با سازمان برنامه و بودجه از طریق روشهایی همچون تسهیلات، بخشودگی تسهیلات بانکی، تقسیط بدهکاری باغداران در بانکها که سر رسید شده، با پرداخت تسهیلات، بتوانند نسبت به اصلاح و احیای باغها اقدام کنند.
تاکید معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی به باغداران این بود که باید از باغداری سنتی باید به یک باغداری مدرن برسیم و باغداران از آخرین روشهای باغداری در دنیا و کشور بهرهمند تا کمتر دچار چنین خسارتهایی شوند.
پرداخت سالانه ۶ هزار میلیارد تومان بودجه در بخش بیمه محصولات کشاورزی
مشکل کمبودنقدینگی بیمه محصولات کشاورزی در قانون بودجه ۱۴۰۲ رفع شد، این خبر خوشی که معاون برنامهریزی و اقتصادی وزیر جهاد کشاورزی به باغداران و کشاورزان داد و اظهار داشت: سال زراعی گذشته دولت در زمینه تامین بودجه لازم برای بیمه محصولات کشاورزی با کمبود نقدینگی مواجه شد که این مشکل در قانون بودجه ۱۴۰۲ حل شده است.
شاهپور علاییمقدم" در حاشیه این بازدید گفت: سالانه به طور میانگین ۶ هزار میلیارد تومان در بخش بیمه محصولات کشاورزی در بودجه سالانه دیده میشود.
به گفته وی؛ با توجه به کمبود تقدینگی، با استقراض از بانک کشاورزی به تدریج خسارتها پرداخت شد.
علاییمقدم با تاکید بر اینکه وزارت جهاد کشاورزی از اجرای این طرحها حمایت میکند، افزود: هر اندازه باغ ها به سمت مدرن شدن حرکت کنند، به طور قطع بهرهوری افزایش پیدا میکند.
به گفته او؛ استعداد و ظرفیتهایی که شهرستان ملایر در حوزه باغداری دارد، باید سطح بیشتری از باغها به سمت مدرنیته حرکت کند، در حالیکه از کل باغ های این شهرستان، تنها ۳۰۰ هکتار به صورت مکانیزه و طرح فراز اجرا شده است.
خسارت هفت هزار و ۷۰۰میلیارد تومانی محصولات باغی استان همدان
خسارتهای سرمازدگی البته مختص شهر جهانی انگور نبود و اراضی باغی استان همدان نیز متحمل این خسارت سنگین شدند و رییس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان در گفتوگو با ایرنا تاکید کرد: امسال طی ۲ مرحله سرمازدگی در ۱۲ و ۱۳ فروردین و ۱۴ اردیبهشت در این استان داشتیم که دما زیر صفر درجه رفت و در این ۲ مرحله هفت هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان خسارت به بخش کشاورزی و باغبانی استان وارد شد.
"رضا بهراملو" افزود: بیشترین خسارت سرمازدگی مربوط به باغهای انگور ملایر بود که ۷۹۰ میلیارد تومان خسارت وارد شد.
وی ادامه داد: در این راستا تیمی از تهران از باغهای شهرستان ملایر بازدید کردند که در زمینه انگور خسارت خیلی بالا بود و بین ۸۰ تا صد درصد باغهای دره جوزان متحمل خسارت شدند و درختان گردو مقام دوم را از نظر میزان خسارت وارده داشت.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان بیان کرد: مقرر شد طی نشستی مجزا، در کمیسیون کشاورزی مجلس این موضوع پیگیری شود تا بتوانیم بخشی از خسارتها را جبران کنیم.
بهراملو تاکید کرد: برای اینکه سالهای بعد شاهد اینگونه خسارتهای سرمازدگی نباشیم، باید باغهای انگور ملایر را به سمت طرح فراز ببریم، چراکه اُفت دما و خسارت در باغهای ایستاده بسیار کمتر است.
وی میزان سرمازدگی در کل استان را حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد عنوان کرد و گفت: بیشترین خسارتها مربوط به باغهای انگور و درختان گردو بود که خسارت بیشتری دید و در سایر محصولات باغی میزان خسارت از ۱۰ تا ۶۰ درصد برآورد شد.
و اما رهاورد کاروان دولت و مجلس به ملایر
معاون استاندار همدان و فرماندار ویژه ملایر اختصاص حدود ۱۰ هزار میلیارد ریال تسهیلات کشاورزی به این شهرستان ملایر را رهاورد سفر معاونان وزرای جهاد کشاورزی و نیرو و کمیسیون کشاورزی مجلس عنوان کرد و گفت: دغدغه دولت و مجلس تلاش برای حل مشکلات کشاورزان است.
"سلمان اسماعیلی" در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: پیرو این بازدید، جلسهای به منظور جمعبندی و بررسی نهایی حقابه سد کلان، وضعیت سرمازدگی باغ های انگور، گردو و بادام و طرح فراز، اول خردادماه در محل کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی تشکیل شد.
فرماندار ویژه ملایر: اختصاص حدود ۱۰ هزار میلیارد ریال تسهیلات، دستاورد پر خیر و برکت این سفر بود که نشان داد دولت و مجلس دغدغه حل مشکلات مردم و کشاورزان در حوزههای مختلف را دارند.
وی افزود: اختصاص حدود ۱۰ هزار میلیارد ریال تسهیلات، دستاورد پر خیر و برکت این سفر بود که نشان داد دولت و مجلس دغدغه حل مشکلات مردم و کشاورزان در حوزههای مختلف را دارند.
فرماندار ویژه ملایر تکمیل پروژه آبرسانی آب شرب از سد کلان به ملایر و بهرهمندی روستاهای پیرامون سد کلان با برآورد اعتبار مورد نیاز و اختصاص اعتبار برای اجرای طرحهای آبخیزداری را از مصوبات مهم این نشست برشمرد.
اسماعیلی یادآور شد: برای جبران خسارت سرمازدگی باغ ها و حمایت از کشاورزان، مقرر شد تسهیلات ارزان قیمت به باغداران اختصاص یابد و همچنین مقرر شد تمامی وامهای باغداران و کشاورزانی که متحمل خسارت سرمازدگی شدهاند، امهال شود.
به گفته وی؛ طبق مصوبات این نشست، ۵۰۰ هکتار طرح فراز (داربستی باغ های انگور) تا پایان سال ۱۴۰۲ در شهرستان ملایر از طریق اعطای تسهیلات توسط بانک کشاورزی اجرا خواهد شد.
معاون استاندار همدان ادامه داد: این نشست در مجموع، حدود ۱۲ مصوبه مهم به همراه داشت که در راستای حمایت و کمک به کشاورزان و باغداران شهرستان ملایر است.
اسماعیلی تاکید کرد: در خسارت سرمازدگی بهاره اراضی باغی شهرستان ملایر، ضرورت بیمه محصولات کشاورزی بیش از هر زمان دیگری نمایان شد و در این راستا، از کشاورزان و باغداران ملایری تقاضا داریم هر چه سریعتر نسبت به بیمه محصولات کشاورزی خود اقدام کنند تا در صورت بروز خسارت، پرداخت آن قابل جبران باشد.
۱۰ هزار میلیارد ریال، دستاورد سفر دولت و مجلس به ملایر
نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی نیز به ایرنا گفت: پیرو این بازدید جلسهای به ریاست رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس و با حضور معاون برنامهریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی، معاون منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، رئیس سازمان تعاون روستایی کشور و معاونان وی، مدیرعامل آب و فاضلاب کشور، فرماندار ویژه ملایر، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان و جمعی از مسئولان استانی و شهرستانی و سرمایهگذار بخش خصوصی تشکیل شد و مصوبات بسیار خوبی داشت.
حجت الاسلام "احد آزادیخواه" بیان کرد: در این نشست ۲۰ میلیارد تومان اعتبار از محل منابع ملی برای لایروبی قنوات این شهرستان از سوی وزارت جهاد کشاورزی اختصاص یافت.
عضو هیات رئیسه کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: همچنین اختصاص هشت میلیارد تومان اعتبار بهصورت ویژه برای پروژههای جهاد کشاورزی شهرستان ملایر مصوب شد.
نماینده ملایر: با توجه به خسارت سرمازدگی باغهای این شهرستان، مقرر شد تمامی وامهای باغدارانی که سرمازدگی به باغهای آنها خسارت وارد کرده، امهال داده شود و برای جبران خسارت سرمازدگی، تسهیلات ارزان قیمت به باغداران اختصاص یابد.
حجت الاسلام آزادیخواه اختصاص ۱۰ میلیارد تومان اعتبار برای طرحهای آبخیزداری این شهرستان را از دیگر مصوبات عنوان کرد و ادامه داد: در این نشست مصوب شد ۵۰۰ هکتار طرح فراز یا داربستی کردن باغهای انگور امسال در شهرستان ملایر اجرا شود و اختصاص منابع و تسهیلات لازم را بانک کشاورزی متقبل شد.
وی تاکید کرد: با توجه به خسارت سرمازدگی باغهای این شهرستان، مقرر شد تمامی وامهای باغدارانی که سرمازدگی به باغهای آنها خسارت وارد کرده، امهال داده شود و برای جبران خسارت سرمازدگی، تسهیلات ارزان قیمت به باغداران اختصاص یابد.
نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: برای حقابه سد کلان نیز مقرر شد کانالهای یک و ۲ و کانالهای سه و چهار پایین دست سد، برای آبرسانی به روستاهای پایین دست (از سد تا روستای رضوانکده) مورد استفاده قرار گیرد.
حجت الاسلام آزادیخواه ادامه داد: در این راستا مقرر شد جلسهای دوجانبه بین شرکت منابع آب ایران و وزارت جهاد کشاورزی تشکیل و عملیات اجرایی آن شروع شود که کار بسیار بزرگی است تا روستاهای پایین دست بتوانند از آب سد کلان برای کشاورزی استفاده کنند.
وی با اشاره به گلایه کشاورزان و باغداران در جمعآوری و حمل انگور در باغها، گفت: در این راستا مصوب شد واحد تولید سبد برای جمعآوری انگور در ملایر ایجاد و مطالعات آن توسط سازمان تعاون روستایی انجام و با جذب سرمایهگذار بخش خصوصی این پروژه اجرایی شود.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی گفت: اختصاص ۳۰۰ میلیارد تومان تسهیلات از طریق صندوق توسعه ملی و بانک کشاورزی برای پروژه مرکز پرتودهی غرب کشور یکی از مهمترین مصوبات این نشست بود که به اجرایی شدن این پروژه عظیم سرعت میبخشد.
حجت الاسلام آزادیخواه ادامه داد: تکمیل پروژه آبرسانی آب شرب از سد کلان به ملایر و همچنین روستاهای پیرامون سد که ۳۷ روستا را شامل میشود، از دیگر مصوبات مهم این نشست بود که اجرای این پروژه در مجموع ۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار برآورد شد.
به گزارش ایرنا؛ حال پس از ارزیابیها و بازدیدهای عمقی از میزان خسارتهای سنگین سرمازدگی تاکستانهای شهر جهانی انگور و اتخاذ تدابیر و تصمیمات خردمندانه دولتیها و مجلسیها، چشم امید باغداران و کشاورزان به اجرایی شدن این مصوبات ارزشمند و به ثمر نشستن هر چه سریعتر قولها و وعدههای مسئولان امر است تا در سالی که بهار تاکستانهای ملایر زودتر از موعد خود خزان شد، فصلی پربارتر برای صاحبان نام و نشان جهانی انگور رقم بزند.
نظر شما