اشتغالزایی در مناطق محروم زنجان با کارگاه‌های خلاق

زنجان - ایرنا - توسعه کارگاه‌های خلاق سازمان فنی و حرفه‌ای در مناطق محروم زنجان در دستور کار قرار گرفته است تا با ارایه آموزش‌های مهارتی و اشتغالزایی برای کاهش آسیب‌های اجتماعی گام برداشته شود.

به گزارش ایرنا، آموزش برای محرومیت‌زدایی، موضوعی است که در سال‌های اخیر زمینه فعالیت بسیاری از گروه‌های مردمی و کمک‌رسان را در مناطق کمتر برخوردار و محروم فراهم کرده است.

این دسته از فعالیت‌های فرهنگی - اجتماعی به دنبال توان‌افزایی نیروی انسانی ساکنان مناطق کم برخوردار و محروم جهت کمک به تغییر و تحول در زندگی آنها و پیشرفت و آبادانی منطقه است و بخش عمده‌ای از تمرکز آن بر روی کودکان و نوجوانان به‌عنوان آینده‌سازان این مناطق قرار دارد.

سازمان فنی و حرفه ای استان به عنوان یکی از دستگاه های متولی امر در این حوزه برای توسعه آموزش های مهارتی در میان جامعه هدف از جمله در منطقه غرب زنجان اقدام کرده و با راه اندازی مرکز مرکز آموزشی شهید رجایی و ارایه آموزش های مهارتی برای صاحب شغل کردن بانوان و زنان سرپرست خانوار، جوانان و نوجوانان وارد عمل شده است.

منطقه غرب زنجان به عنوان یکی از نقاط محروم استان با وجود سکونتگاه‎های غیررسمی به لحاظ اجتماعی آسیب پذیر است و راه اندازی این مرکز آموزشی در آن ضروری و لازم بود.

مرکز آموزشی شهید رجایی به عنوان یکی از همین مراکز برای آموزش افراد آسیب دیده اجتماعی و مددجویان کمیته امداد و بهزیستی راه اندازی شده و در طول قریب به یکسال فعالیت خود اقدامات موثری در این منطقه انجام داده است.

خبرنگار ایرنا برای بررسی این موضوع به این مرکز آموزشی رفته و با مسوولان و متولیان امر گفت و گو کرده است.

اشتغالزایی در مناطق محروم زنجان با کارگاه‌های خلاق

تحقق ۴۰ درصد از برنامه های آموزشی مرکز شهید رجایی

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای استان زنجان درباره نحوه فعالیت مرکز شهید رجایی گفت: با توجه به اینکه منطقه غرب زنجان در مجاورت سکونتگاه‌های غیررسمی قرار دارد و ساکنان آن اغلب از افراد آسیب‌پذیر هستند، تصمیم بر ایجاد یک کارگاه آموزشی برای توانمندسازی این افراد اتخاذ شد.

محمدرضا انصاری با بیان اینکه شخص استاندار و مجموعه‌های همکار با فنی و حرفه‌ای نقش بسزایی در راه‌اندازی این کارگاه داشتند، گفت: خوشبختانه با همراهی شهرداری و استفاده از ظرفیت خیریه‌ها مرکز آموزشی شهید رجایی راه‌اندازی شد.

وی با بیان اینکه در تجهیز این کارگاه از نیروهای متخصص کمک گرفته و سعی شد یک مرکز متفاوت از سایر مراکز راه اندازی شود، افزود: مدل آموزشی در این مرکز به صورت آموزش، بازاریابی و تولید و فروش است.

انصاری با بیان اینکه طی چند ماه گذشته از فعالیت این مرکز، استقبال خوبی از آموزش‌های آن شده است، اضافه کرد: با همکاری شرکای اجتماعی یعنی کمیته امداد و بهزیستی توانستیم افراد زیادی را که توانایی انجام کار نداشتند آموزش دهیم.

اشتغالزایی در مناطق محروم زنجان با کارگاه‌های خلاق

انصاری با بیان اینکه ۴۰ درصد از برنامه‌های مورد نظر برای این مرکز محقق شده است، افزود: در ادامه راه، مسائل آموزشی و کارآفرینی نیز اضافه می شود و اقدامات بیشتری انجام خواهد شد.

وی با بیان اینکه یکی از برنامه‌های فنی و حرفه‌ای ایجاد بازارچه دائمی در این مرکز است، گفت: با راه‌اندازی این بازارچه شاهد توانمندسازی بسیاری از خانواده‌های کمتر برخوردار و کم درآمد خواهیم بود.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای استان زنجان ادامه داد: آموزش‌های مهارتی بر اساس نیاز سنجی آموزشی و متناسب با بازار کار منطقه برای تربیت نیروی انسانی به منظور افزایش مهارت نیروهای شاغل و افراد فاقد مهارت و متقاضی کار انجام می شود.

وی مهارت آموزی به جوانان را برای توسعه و پیشرفت کشور ضروری دانست و افزود: توسعه نیروی انسانی و پیشرفت کشور مستلزم توجه به منابع انسانی و توانمندسازی مهارتی جوانان است.

انصاری ادامه داد: این مرکز آموزشی در رشته های رایانه، خیاطی و کشاورزی به صورت رایگان آموزش های مهارتی را به جوانان منطقه ارائه می‌کند.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای استان زنجان افزود: توسعه آموزش‌های مهارتی در راستای تربیت نیروی فنی متخصص و مهارت آموزی جوانان جویای کار همواره از سیاست‌های راهبردی نظام مقدس جمهوری اسلامی بوده است.

اشتغالزایی در مناطق محروم زنجان با کارگاه‌های خلاق

آموزش دیدگان در سفارش گیری محصولات دچار کمبود وقت می شوند

رئیس مرکز آموزش، مهارت و اشتغالزایی و کارآفرینی شهید رجایی زنجان نیز با بیان اینکه هدف از راه‌اندازی مرکز آموزشی شهید رجایی ارائه خدمات آموزشی برای ساکنان مناطق غرب زنجان است، گفت: با توجه به وضعیت معیشتی و اقتصادی برخی از ساکنان از جمله زنان سرپرست خانوار، این امکان فراهم نبود که در سایر نقاط شهر دوره آموزشی برای آنها برگزار شود.

مریم قدرتیان با بیان اینکه فرهنگسرای کوثر با تبدیل به مرکز آموزشی در واقع تبدیل به احسن شد، اضافه کرد: خوشبختانه از سال گذشته که این مرکز راه‌اندازی شده شاهد پویایی در آن هستیم.

وی با بیان اینکه این فضا برای ارائه خدمات آموزشی در اختیار فنی و حرفه‌ای قرار داده شده است، گفت: از همان نخستین روزها ۱۰ کارگاه در این مرکز راه‌اندازی شده است که شامل لحاف دوزی، گوهر تراشی، قلم زنی، طلا و جواهرسازی، مس، الماس تراشی روی مس، حکاکی روی مس، پستایی یا رویه کفش و کارگاه سبدبافی و خیاطی است.

رئیس مرکز آموزش، مهارت و اشتغالزایی و کارآفرینی شهید رجایی زنجان با اشاره به اینکه مرکز آموزشی شهید رجایی از ساعت هشت تا ۱۲ و در نوبت عصر از ساعت ۱۶ تا ۱۹ فعال است، افزود: هر کارگاه این مرکز برای سه نفر اشتغالزایی کرده است.

وی با بیان اینکه این کارگاه به صورت آموزشی و بازاریابی اداره می‌شود، گفت: خوشبختانه در برخی از رشته‌ها مثل سبدبافی به بیش از ۱۰۰ نفر آموزش داده شده که هریک از آنها هم اینک مشغول به کار هستند.

قدرتیان گفت: بازار کار برخی از رشته‌های آموزشی به حدی زیاد است که آموزش دیدگان در سفارش‌گیری دچار کمبود وقت می‌شوند.

وی با بیان اینکه در کنار برگزاری دوره‌های آموزشی برگزاری همایش توجیهی نیز داریم، اضافه کرد: این همایش‌ها در سالن آمفی تئاتر مرکز و برای توجیه کارآموزان برگزار می‌شود.

رئیس مرکز آموزش، مهارت و اشتغالزایی و کارآفرینی شهید رجایی زنجان با بیان اینکه در این مرکز به دنبال توانمندسازی زنان سرپرست خانوار هستیم، افزود: چالش‌های مناطق محروم یک نوع تهدید اجتماعی است که ما با راه‌اندازی این مرکز تلاش کردیم آن را به فرصت تبدیل کنیم.

اشتغالزایی در مناطق محروم زنجان با کارگاه‌های خلاق

ابراز رضایت و خوشحالی ساکنان منطقه غرب زنجان از توسعه آموزش های مهارتی

یک کارآموز این مرکز نیز به خبرنگار ایرنا گفت: پیش از این علاقه زیادی برای طی کردن دوره های آموزشی در رشته خیاطی و سبدبافی داشتم ولی چون دوره های آموزشی مورد نظر در این منطقه وجود نداشت امکان شرکت در آنها را نداشتم.

سمیرا حسنی گفت: از افتتاح و شروع به کار این مرکز در منطقه محروم غرب زنجان بسیار خوشحال هستیم و بانوان زیادی در دوره های مختلف آموزشی آن ثبت نام کرده اند و با فراگیری مهارت های لازم برای خود صاحب کسب و پیشه می شوند.

وی اضافه کرد: امیدواریم شاهد تداوم حمایت های توسعه ای مسوولان از این منطقه باشیم و بخشی از مشکلات و آسیب های اجتماعی آن با اشتغالزایی برای ساکنان مرتفع شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha