تنش آبی موجود صیانت از فضای سبز شهری یاسوج را هزینه بر کرده است

یاسوج - ایرنا - سرپرست سازمان سیما منظر و فضای سبز شهری شهرداری یاسوج گفت: تنش آبی موجود و فرسودگی تاسیسات صیانت از فضای سبز شهری و بویژه چمن کاری را هزینه بر و دشوار کرده است .

"محمد پرتویی" روز شنبه در گفت و گوی اختصاصی با ایرنا اظهار کرد: مردم شهر ما مرتب پیگیر مراقبت از چمن ها هستند و همواره این موضوع را از شهرداریمطالبه می کنند.

وی ادامه داد: هر چند که موافق چمن و چمن کاری در فضای تنش آبی موجود نیستم و از سویی این موضوع هم در دنیا منسوخ شده است ولی باز هم برای پاسخگویی به این علاقه شهروندانم تمام وقت و انرژی روزانه خود را برای آبیاری چمن های شهر یاسوج گذاشته ام.

تنش آبی موجود صیانت از فضای سبز شهری یاسوج را هزینه بر کرده است

پرتویی گفت: دغدغه و انرژی فعلی من دربست آبیاری چمن و فضای سبز است چرا که ما تنش آبی داریم و چاه های موجود رسوب گرفته و پاسخگوی آبیاری چمن ها نیستند.

وی به مقدار آب مصرفی روزانه برای آبیاری چمن ها اشاره نکرد اما تاکید دارد: بیشترین آبیاری چمن های فضای شهر یاسوج را از طریق لوله کشی از پنج قسمت بستر رودخانه "بشار" انجام می شود.

آبیاری چمن ها را پرتویی بیشترین درگیری کاری خود می داند چرا که روزانه تعمیر لوله ها به دلیل فرسودگی، رسوب گیری چاه های آب، و تعمیر پمب چاه های آب را در برنامه کاری خود دارد.

وی گفت: شهرداری برای آبیاری چمن ها صرفا یک تانکر آبیاری دارد که پاسخگو شهر نیست اگرچه ۹۸ درصد تامین آب بیشتر از رودخانه "بشار" و تعداد کمی از چاه های سطح شهر برداشت می شود با این حال کمتر از ۲ درصد تامین آب چمن ها از آب شرب است.

وضعیت پارک های محلی شهر یاسوج مناسب نیست

سرپرست سازمان سیما منظر و فضای سبز شهری شهرداری با اشاره به تعداد پارک های محلی در سطح شهر گفت: ۲۱ پارک محله ای در سطح شهر است و تنها یک پارک کودک در یاسوج داریم.

پرتویی پارک های بزرگ در سطح شهر یاسوج را برشمرد و گفت: پارک های "ولایت"، "بشار"، "غدیر"، "مهرورزی"، "ساحلی"، "چشمه نباتی" و "پارک جنگلی" از مهمترین پارک های شهر یاسوج هستند.

سرانه فضای سبز شهر یاسوج با الحاق روستاهای حاشیه‌ای به کمتر از پنج متر مربع می رسد

وی که به مساحت فضای پارک های در سطح شهر پاسخ اشاره نکرد گفت: پارک های محله ای وضعیت خوبی ندارند چرا که روشنایی، سکوبندی، آبخوری، اصلاح چمن و آبیاری چمن مهمترین چالش پارک های محله ای شهر یاسوج هستند.

تنش آبی موجود صیانت از فضای سبز شهری یاسوج را هزینه بر کرده است

پرتویی به نامرتب بودن و بی نظمی در پارک "مهروزی" که پارک اسکان است گفت: دریاچه مصنوعی در پارک مهروزی به بخش خصوصی واگذار شد و در خصوص غیرفعال بودن خدمات رسانی این دریاچه و رویش بشه زار های اطراف دریاچه در اولین فرصت پیگیری می شود.

وی گفت: سرانه فضای سبز شهر یاسوج با الحاق روستاهای حاشیه‌ای به کمتر از ۵ متر می رسد و این سرانه در حال حاضر ۸.۵ است.

به گزارش ایرنا، بر اساس تصویب نامه هیئت وزیران در تاریخ ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۲ روستاهای تل خسرو علیا، تل خسرو سفلی، سراب تاوه علیا، سراب تاوه سفلی و سروک، دهستان سررود جنوبی و روستاهای مادوان سفلی، مهریان، بلهزار و جدول غوره مهریان، دهستان سررود شمالی، مزرعه ها و مکان های تابع آن به شهر یاسوج الحاق شد.

پارک ولایت فضای مناسبی برای برگزاری جشنواره نیست

سرپرست سازمان سیما منظر و فضای سبز شهری شهرداری در پاسخ به گلایه مجریان جشنواره "کوچ" مبنی بر همکاری نکردن شهرداری یاسوج جهت خدمات دهی در پارک ولایت محل برگزاری جشنواره گفت: جشنواره "کوچ" بدون هماهنگی با شهرداری در پارک ولایت برگزار شد و از قبل قرار بود در پارک جنگلی برگزار شود نه پارک ولایت.

پرتویی تاکید کرد: پارک ولایت فضای مناسبی برای برگزاری جشنواره نیست و با برگزاری جشنواره آسیب های زیادی به چمن و سازه های شهرداری در محل وارد شد.

اهرم فشاری؛ مبنی برایمن و زیباسازی زمین های خالی در سطح شهر یاسوج، بر مالکان زمین ها نداریم

سرپرست سازمان سیما منظر و فضای سبز شهری شهرداری در پاسخ به مدیریت منظر و کنترل زمین های که در سطح شهر رها شدند و با رویش بیشه زارها و ایجاد فضای ناپاک و ناایمن که سلامت مردم را به خطر انداخته گفت: متولی زمین با شخص است وبا سازمان فضای سبز نیست ولی از منظر سیما منظر شهری با ما است.

پرتویی در خصوص پاکسازی علف های خود رو کنار خیابان ها و در زمین های خالی در مرکز شهر گفت: سازمان پسماند متولی است نه سازمان زیباسازی.

وی در خصوص برنامه شهرداری برای مدیریت زمین های شهری و الزام مالکان به پاکسازی یا زیباسازی آنها، گفت: ما اهرم فشاری بر مالکان زمین های خالی نداریم و خود شهرداری توان زیباسازی آنها را هم ندارد اگرچه ایشان قول پیگیری دادند که در برنامه های شهرداری دنبال شود.

فضایی برای ایجاد مبلمان درمرکز شهر یاسوج پیش بینی نشد

سرپرست سازمان سیما منظر و فضای سبز شهری شهرداری اظهار کرد: مرکز شهر یاسوج که ترددهای روزانه و حتی بازدید های گردشگران زیادی دارد، فضایی برای ایجاد مبلمان شهری پیش بینی نشده است و حتی سرویس بهداشتی در مرکز شهر پیش بینی نشده است .

پرتویی گفت: ۲۲ سرویس بهداشتی در سطح شهر و پارک های شهر یاسوج فعال است اما خرید مکان برای احداث سرویس بهداشتی در مرکز شهر یاسوج در توان شهرداری یاسوج نیست.

وی با اشاره به روشنایی سطح شهر یا خاموشی برق برخی از خیابان ها و بلوارهای شهر یاسوج گفت: متولی روشنایی سطح شهر و بلوار ها وخیابان به غیر از پارک ها با اداره برق است.

سرپرست سازمان سیما منظر و فضای سبز شهری شهرداری در خصوص فاضلاب شهر که روزانه توسط تانکرها در مرکز و محدوده شهر و کنار رودخانه بشار و پارک غدیر در حال تخلیه است و بوی نامطبوع آن رهگذران را آزار می دهد گفت: متولی آن اداره فاضلاب شهری و بهداشت است که باید نظارت داشته باشد و اضافه کرد: متولیان بهداشت معتقدند در صورتی که تخلیه فاضلاب با تانکر در نقطه ای دیگری باشد شاید در محل مشخص تخلیه نشود.

پرتوی به مهمترین اقدامات خود در یک ماه انتصاب در این موقعیت شغلی گفت: علاوه بر تعمیر پمپ چاه ها و لوله های آبیاری چمن ها و رسوب گیری چاه ها همچنین: ورودی آبشار یاسوج با نصب دوربین های پلاک خوان و پایش تصویری، مکانیزه و ساماندهی شد که با این کنترل ها، ورود و خروج فضای فعلی آبشار خانوادگی شد و نظمی در آبشار برقرار شد.

وی به اولویت های برنامه های خود اشاره کرد و گفت: تعمیر و بازسازی سرویس های بهداشتی جنب فروشگاه "اتکا"، کاشت درختان مثمر در سطح شهر و تلاش برای مدیریت مبلمان شهری از اولویت های برنامه کاری است.

مانع مهم خدمات رسانی شهرداری یاسوج به شهروندان نبود طرح تفصیلی است

سرپرست سازمان سیما منظر و فضای سبز شهری شهرداری تصریح کرد: خیلی از مشکلات فعلی شهرداری به نبود طرح تفصیلی بر می گردد از طرفی همه انتظار خدمات از شهرداری را دارند ولی محله هایی مثل "شرف آباد" که در طرح تفصیلی نیست عوارض پرداخت نمی کنند و از شهرداری همه انتظار خدمات دارند.

پرتوی یادآور شد: طرح تفصیلی شهر یاسوج که توسط مسکن و شهرسازی در سال ۱۳۸۵ تهیه شد ولی هنوز طرح تفصیلی سال ۸۵ به شهرداری تحویل داده نشد اگرچه لازم است هر ۱۰ سال طرح تفصیلی شهرها به روزرسانی شوند.

وی گلایه مند است: هنوز پرداخت عوارض شهرداری در سطح شهر ما دغدغه مردم نیست از طرفی منابع شهرداری داخلی و از عوارض ها باید تامین شود.

سرپرست سازمان سیما منظر و فضای سبز شهری شهرداری در پاسخ به زیرساخت های لازم برای یک شهرگردشگر پذیر گفت: زیرساخت ها و خدمات دهی اعم از سرویس های بهداشتی، روشنایی سطح شهر، فضای سبز، اسکان از مهمترین نیازها است که باید تامین و مهیا باشد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha