۲۰ خرداد ۱۴۰۲، ۷:۳۴
کد خبرنگار: 3049
کد خبر: 85134906
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

خانه "کتابی"  اصفهان به  فهرست آثار ملی ایران بازگشت

اصفهان - ایرنا -به گفته فعالان میراث فرهنگی و تایید اداره ثبت و حریم میراث فرهنگی اصفهان، خانه تاریخی کتابی واقع در حریمِ محور تاریخی فرهنگی چهارباغ که در سال ۱۳۹۹ با رای دیوان عدالت اداری، از فهرست آثار ملّی ایران خارج و شماره ثبت آن باطل شده بود، دوباره به این فهرست بازگشته است.

به گزارش ایرنا، خانه کتابی موقوفه آموزشی مرحوم سیّد محمّد کتابی رئیس کارخانه نساجی رحیم‌زاده اصفهان، در حریم محور تاریخی فرهنگی چهارباغ عباسی اصفهان است که عمارت و بخشی از باغ عمارت کتابی، بنا بر وصیت مرحوم کتابی که از فرهیختگان و خیران زمان خود محسوب می شد، وقف حوزه علمیه شده است.

این خانه در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده بود که با شکایت حوزه علمیه اصفهان و رای دیوان عدالت ادارای از فهرست آثار خارج شد اما با پیگیری اداره کل میراث فرهنگی اصفهان و با همکاری فعالان میراث فرهنگی و دفتر ثبت آثار و حفظ و احیا میراث‌فرهنگی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به این فهرست بازگشت و شماره ثبت جدید گرفت.
ثبت مجدد خانه کتابی به شماره ۳۳۹۲۸ که پس از بیشتر از ۲ سال دوباره توانست به آثار ملی کشور بازگردد هنوز اما به اداره کل میراث فرهنگی اصفهان به طور رسمی ابلاغ نشده است.

خانه تاریخیِ "کتابی"  اصفهان به  فهرست آثار ملی ایران بازگشت



یکی از اعضای سازمان های مردم نهاد میراث فرهنگی اصفهان در همین ارتباط روز شنبه و در گفت و گو با ایرنا افزود: پس از دوبار حضور در وزارت‌خانه در اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۲ و پیگیری‌های تلفنی متوجه شدیم که این پرونده با پیگیری یکی از کارمندان دلسوز در وزارت‌خانه، تکمیل و خانه‌ کتابی پس از گذشت حدود ۲ سال شماره‌ی ثبت جدید گرفته و به لیست آثار ملی بازگشته است.

محدثه انصاری با اشاره به اینکه روند ثبت مجدد خانه کتابی از مدت‌ها پیش در جریان افتاده بود اما در میانه مسیر به فراموشی سپرده شده بود، گفت: با پیگیری و گزارش وضعیت این خانه تاریخی از سوی یکی از سازمان‌های مردم نهاد، پرونده این خانه دوباره به جریان افتاد.

وی یادآور شد: مطابق اخباری که در سال ۱۳۹۹ در رسانه‌ها منتشر شد، دیوان عدالت اداری رای به خروج خانه‌کتابی از فهرست آثار ملی ایران داده بود. علاقه‌مندان به میراث فرهنگی که از ارزش‌های ذاتی و اهمیت ویژه‌ خانه کتابی در گونه‌شناسی مسکن اصفهان باخبر بودند، نسبت به سرنوشت این خانه و گرفتار شدنش به سرنوشت مشابه بسیاری از خانه‌های تاریخی این شهر نگران بودند.
به گفته انصاری در اسفندماه ۱۴۰۱، از سوی اعضای سازمان مردم نهاد همبود نصف جهان، بازدیدی از خانه کتابی انجام و وضعیت خانه رصد شد.
این فعال میراث‌فرهنگی اصفهان یادآور شد: در این بازدید از بیرون خانه عکس‌هایی از وضعیت موجود آن تهیه کردیم. پس از گذشت مدتی به واسطه‌ی حضورمان در تهران به وزارت‌خانه‌ میراث فرهنگی سر زدیم و در آنجا با مراجعه به بخش "ثبت" موضوع خانه کتابی و آنچه در این ۲ سال بر سر کالبد بنا آمده بود را با مستندات عکس ارائه کردیم.
وی گفت: بعد از این جریان متوجه شدیم که پرونده‌ ثبت مجدد خانه مدت‌ها بود که در جریان افتاده بوده است اما در میانه‌ مسیر به فراموشی سپرده شده بود و حالا حضور ما و گزارش وضعیت خانه باعث دوباره به جریان افتادن این پرونده شده بود.
انصاری افزود: پرونده این خانه با پیگیری یکی از کارمندان دلسوز در وزارت‌خانه، تکمیل و خانه‌ کتابی پس از گذشت حدود ۲ سال شماره‌ ثبت ۳۳۹۲۸ به فهرست آثار ملی بازگشته است.

خانه تاریخیِ "کتابی"  اصفهان به  فهرست آثار ملی ایران بازگشت

به گزارش ایرنا، باغ و عمارت مرحوم سید محمد کتابی یکی از خانه‌های ثبت ملی و دارای ارزش‌های معماری در حریم محور فرهنگی تاریخی اصفهان است که با توجه به قرارگیری در این محدوده و حریم چهارباغ از اهمیت حفظ و نگهداری برخوردار است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha