علیرضا نثاری روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: برای اجرای طرح مقاوم سازی و نوسازی مسکن روستایی شهرستان نهاوند ۶ هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال اعتبار هزینه شده است.
وی افزود: سهمیه مقاومسازی مسکن روستایی شهرستان نهاوند در سال گذشته هزار و ۲۲۱ واحد بود که تاکنون هزار و ۱۴۸ سهمیه ابلاغ شده و از این تعداد هزار و ۱۰۴ فقره از این تسهیلات به بانکهای عامل شهرستان معرفی شدهاند.
نثاری ادامه داد: پرونده تسهیلات نوسازی مسکن روستایی شهرستان به ۲۳ شعبه بانکهای عامل معرفی شده که تاکنون ۷۱۱ فقره منجر به عقد قرارداد شده و روند پذیرش پروندهها انجام و انعقاد قراردادها در حال انجام است.
این مقام مسئول یادآور شد: در حال حاضر پرداخت این تسهیلات در چهار بانک عامل متوقف شده است که البته این مشکل فرا استانی بوده و باید از طریق بانک مرکزی و در سطح ملی حل شود.
رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی نهاوند گفت: این شهرستان دارای ۲۶ هزار و ۵۰۰ واحد مسکن روستایی با ۲۳ هزار و ۴۷۸ خانوار روستایی است که نوسازی ۲۱ هزار و ۸۰۰ واحد مسکونی آن انجام شده است.
نثاری یادآور شد: واحدهای مسکونی ۷۵ روستای شهرستان نهاوند با مساعدت همه بانک ها، به صورت صد در صد نوسازی شده و از این حیث رتبه نخست استانی و حتی کشوری را به خود اختصاص داده است.
وی افزود: تعداد واحدهای روستایی نیازمند نوسازی شهرستان نیز حدود پنج هزار واحد است که مساعدت بانک ها را بیش از پیش در پذیرش متقاضیان و پرداخت تسهیلات می طلبد.
اجرای ۳۶۵ واحد مسکونی نهضت ملی مسکن
وی ادامه داد: در نهضت ملی مسکن نیز ۳۶۵ واحد به صورت انبوه سازی با پیشرفت فیزیکی ۴۲ درصد در دست اجرا است که عملیات اجرایی آن ادامه دارد.
رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی نهاوند با بیان اینکه پیشرفت فیزیکی اجرای اسکلت این پروژه معادل ۸۸ درصد است گفت: همچنین به ۳۳ متقاضی در قالب گروه های ساخت سه نفره در شهرک امیر کبیر زمین واگذار شده که به هر نفر هم ۳۰۰ میلیون تومان تسهیلات ساخت و تخفیف ۵۰ درصد عوارض و خدمات مهندسی ارایه می شود.
نثاری افزود: افراد واجد شرایط مرحله جدید در سال جاری نیز به تعداد هزار و ۳۸۰ نفر در طرح نهضت ملی مسکن شهرستان شناسایی شده که تاکنون بیش از ۶۰۰ نفر از آنها واریز وجه داشته که به هر ۲ نفر یه قطعه زمین واگذار می شود.
وی ادامه داد: در جلسه گروه بندی و قرعه کشی شماره قطعه زمین برگزار شد و بهزودی پس از آماده سازی زمین توسط اداره راه و شهرسازی (مصوبه شورای مسکن استان و شهرستان) تعیین تکلیف شده و قراردادهای واگذاری منعقد و زمین به متقاضیان برای احداث به صورت گروه های ساخت تحویل می شود.
وی اظهار داشت: اعتبار پیش بینی شده به منظور تکمیل پروژه ۳۶۵ واحدی نهضت ملی مسکن این شهرستان بالغ بر چهار هزار میلیارد ریال است.
رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی نهاوند با اشاره به طرح تبدیلی مسکن مهر به نهضت ملی در شهرهای فیروزان، گیان و برزول افزود: ۲۱۰ واحد فیروزان تعیین تکلیف شده و گیان و برزول هم قرار است توسط اداره راه و شهرسازی به سازمان ملی زمین و مسکن تحویل شود و ۲۵۸ واحد به شهر گیان و ۲۷۶ واحد به شهر برزول اختصاص یافته است.
نثاری افزود: افراد پروژه ۲۱۰ واحدی فیروزان هم مشخص شده و جلسه گروه بندی و واگذاری آن نیز به افراد واجد شرایط در فیروزان برگزار شده و شاهد تکمیل این واحدها خواهیم بود.
وی ادامه داد: ۲۱۰ واحد در شهر فیروزان، اولین مسکن مهر تبدیلی به نهضت ملی استان بود که تعیین تکلیف شد.
اجرای طرح هادی در ۴۱ روستا
این مقام مسئول اظهار داشت: در سال جاری اجرای طرح هادی و بهسازی در ۴۱ روستای این شهرستان با ۲۷۰ میلیارد ریال اعتبار و همچنین اجرای آسفالت از محل قیر اعتباری در دست اقدام است.
نثاری افزود: از ابتدای سال تاکنون عملیات زیرسازی معابر در ۶ روستای شهرستان انجام شده و تا پایان فصل کاری در ۳۵ روستای دیگر شهرستان نیز انجام خواهد شد.
وی گفت: عملیات اجرای آسفالت ۱۷ روستای شهرستان در مجموع با ۱۵ هزار تن آسفالت از محل اعتبارات ملی و قیر اعتباری در همه بخش ها منعقد شده که مراحل اجرایی آن در حال انجام بوده و تا قبل از اتمام فصل کاری به پایان می رسد.
رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی نهاوند اظهار داشت: از محل اعتبارات استانی، ملی و نماینده سال ۱۴۰۲ نیز عملیات بهسازی و اجرای طرح هادی در سطح ۴۵ روستای دیگر شهرستان برنامه ریزی شده که پس از ابلاغ تخصیص، عملیات اجرایی آنها توسط بنیاد مسکن آغاز خواهد شد.
نثاری ادامه داد: از آغاز اجرای طرح هادی روستایی از سال ۸۴ تاکنون، بهسازی فاز اول ۱۰۴ روستا با یک هزار و ۲۵۰ میلیارد ریال انجام و در حال تکمیل است.
وی افزود: فاز اول بهسازی ۶۸ روستای شهرستان ، شامل جدولگذاری، زیرسازی، آسفالت و محوطه سازی به اتمام رسیده و مابقی نیز در دست اقدام است.
رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی نهاوند اظهار داشت: فاز دوم بهسازی ۱۴ روستای شهرستان نیز به اتمام رسیده است.
صدور سند مالکیت برای ۹۶ درصد مسکن روستایی نهاوند
نثاری در رابطه با صدور سند مالکیت روستایی گفت: تاکنون سند مالکیت ۲۲ هزار و ۸۰۰ واحد مسکونی روستایی معادل ۹۶ درصد املاک موجود با هماهنگی اداره ثبتاسناد و املاک صادر شده و برای بقیه املاک در صورتی که در محدوده مسکونی طرح هادی واقع شده باشند، سند مالکیت صادر خواهد شد.
وی تصریح کرد: شهرستان نهاوند در بحث اجرای طرح هادی و همچنین نوسازی مسکن روستایی دارای جایگاه مطلوبی در سطح کشور است که این توفیق جز با همت و تلاش مجموعه بنیاد مسکن شهرستان و استان و حمایت مسئولان امکان پذیر نبود.
شهرستان نهاوند با دارا بودن جمعیتی بیش از ۱۹۰ هزار نفر در ۱۰۵ کیلومتری جنوب استان همدان قرار دارد.
نظر شما