مهدی صفی خانی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: تغییر کاربری و تصرفات اراضی ملی و تبدیل آن به اراضی کشاورزی و باغ های تفریحی همچنین تبدیل اراضی و مستثنیات از اراضی دیم به آبی به مرور زمان تخریب زیستگاه های حیات وحش، خاک و مراتع، پوشش گیاهی و تنوع گونه های جانوری را در پی داشته است.
وی اضافه کرد: افزایش تغییر کاربری ها برای ایجاد باغ های تفریحی بدون صرفه اقتصادی و دیوارکشی و محصور کردن باغ ها با فنس و دیوار چینی موجب تنگ شدن عرصه زندگی برای جانوران و ایجاد محدودیت تردد و جابه جایی برای گونه های حیات وحش شده است.
معاون محیط زیست طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست همدان بیان کرد: گونه های حیات وحش برای تامین طعمه و ادامه حیات مجبور به جابجایی هستند اما به علت وجود سیم خاردار و دیوار باغ ها با محدودیت هایی برای جابه جایی برای تامین غذا و ادامه زندگی می شوند.
صفی خانی اظهار داشت: تغییر کاربری بی رویه در دشت اسدآباد با هدف تغییر در الگوی کشت، موجب از بین رفتن زیستگاه میش مرغ و انقراض این گونه با ارزش شد.
وی افزود: در صورتی که با رعایت مسایل زیست محیطی، دشت اسدآباد می توانست به زیستگاه یکی از ارزشمند ترین گونه های کشور تبدیل شود در حالیکه این فرصت خدادادی اقتصادی برای کسب درآمد بدون هزینه در استان، با تخریب سرزمین به نابودی کشیده شد.
معاون محیط زیست طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست همدان گفت: تخریب سرزمین و تغییر کاربری، اراضی همه استان را با چالش مواجه کرده که این تخریب به صورت مستقیم و غیرمستقیم صورت می گیرد.
صفی خانی ادامه داد: در شیوه غیرمستقیم آلودگی های مختلف را به روش های گوناگون به طبیعت وارد می کنند و در شیوه مستقیم با شخم زدن اراضی و تبدیل آن به اراضی کشاورزی و باغ ها، سرزمین و زیستگاه جانوران را از بین می برند.
وی با بیان اینکه در جاده همدان- ملایر اجازه برداشت آب و حفر چاه داده نمی شود پس چگونه شاهد افزایش باغ ها در این منطقه هستیم؟ ادامه داد: فردی که اقدام به ایجاد باغ سیب، گیلاس و آلبالو کرده چگونه آب مورد نیاز را تامین می کند؟
معاون محیط زیست طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست همدان اظهار داشت: هر چند آب مورد نیاز این منطقه با تانکر تامین می شود اما با توجه به نبود صرفه اقتصادی در انتقال آب با تانکر به طور حتم در آینده با جان گرفتن نهال و درختان، باغدار به حفر چاه به صورت غیرقانونی اقدام می کند.
صفی خانی تاکید کرد: کشاورزی غیر اقتصادی و ایجاد باغ های تفریحی به صورت خزنده و نامحسوس موجب تخریب سرزمین می شود بنابراین انتظار می رود نهادهای مسئول از تغییر کاربری های غیرقانونی جلوگیری و با متخلفان طبق قانون برخورد کنند.
وی با بیان اینکه موضوع «از کجا آورده ای» نباید تنها در مسایل اقتصادی مد نظر قرار بگیرد گفت: کشاورز و باغدار چگونه در منطقه ای بدون آب اقدام به کاشت نهال کرده است و آب مورد نیاز باغ از چه محلی تامین می شود؟ فردی که اقدام به فروش آب چاه زمین خود می کند به طور حتم به علت نداشتن نیاز به آب اقدام به فروش کرده بنابراین مجوز بهره برداری از آب برای این کشاورز باید محدود یا ابطال شود.
نظر شما