به گزارش ایرنا، آیتالله سید ابراهیم رییسی در سفر به چهارمحال و بختیاری در خردادماه سال گذشته پس از ورود به فرودگاه شهرکرد سفر کاری خود را ابتدا از محرومترین منطقه استان آغاز کرد.
تجربه ثابت کرده است که حضور عالیترین مقام قوه مجریه در یک استان تا مدتها موتور محرکی میشود برای انجام بسیاری از کارهای بر زمین ماندهای که با بخشنامههای از راه دور راه به جایی نبردهاند.
خرداد سال گذشته این استان میزبان دور نخست سفر استانی رییسجمهور و اعضای هیات دولت بود.در همین راستا با حضور استاندار و مجمع نمایندگان استان جلسات متعددی با وزرای تاثیرگذار نظیر بهداشت، صمت و جهادکشاورزی برگزار شد و همین رایزنیها و جلسات متعدد سبب شد تا استان بیشترین میزان اعتبارات در سفرهای استانی رییسجمهور را به خود اختصاص دهد.
رییسجمهور در ابتدای سفرهای خود سری به محرومترین نقطه استان زد و با ساکنان آنها همصحبت و برای رفع مشکلات و تامین نیازمندیهای مردم این مناطق دستور فوری صادر کرد.
در سفر به چهارمحال و بختیاری، رییسجمهور " شهرک لبد رهبری" را مقصد خود قرار داد و در آنجا "بیبی گل" یکی از ساکنان روستا که به همراه دختر معلول خود در خانه نیمهکاره به سختی زندگی میکرد نامه خود را به شخص رییسجمهور رساند و در نهایت با دستور فوری رییسجمهور این زن روستایی به آرزوی خود رسید و در کوتاهترین زمان صاحب یک خانه نوساز با امکانات زندگی شد و فرزند معلول این بانوی کوهرنگی نیز تحت درمان قرار گرفت.
استاندار چهارمحال و بختیاری در همین خصوص گفت: علاوهبر رسیدگی به وضعیت بیبیگل، هشت طرح عمرانی و خدماتی در کمتر از سه ماه در روستای محروم لبد اجرا و به بهره برداری رسید.
غلامعلی حیدری افزود: در روستای لبد شهرستان کوهرنگ ۴۰ میلیارد تومان طرح در طول سه ماه اجرا شد که شامل هفت کیلومتر لولهکشی آب شرب، جادهسازی، بازسازی و مقاومسازی ۴۳ واحد منزل مسکونی، اتصال به اینترنت پرسرعت، ایجاد اورژانس جادهای و احداث ۲ باب مدرسه راهنمایی دخترانه و پسرانه بوده است.
پس از دیدار با مردم روستای لبد، رییسجمهور از برخی مناطق استان بازدید کرد و پس از آن در شورای اداری حضور پیدا کرد و بیش از ۱۲ هزار میلیارد تومان برای توسعه زیرساختها و آبادانی استان مصوب کرد.
تخصیص ۷۴ درصدی اعتبارات یک سال پس از اول سفر رییسجمهور
رییس سازمان مدیریت و برنامه در خصوص نحوه تخصیص و جذب اعتبارات سفر رییسجمهور به استان گفت: تعهد اعتبارات سفر رییسجمهور برای سال ۱۴۰۱ به مبلغ چهار هزار و ۲۷۰ میلیارد تومان بود که سه هزار و ۱۶۳ میلیارد تومان معادل ۷۴ درصد آن تخصیص یافته است و اکنون این اعتبار در حساب دستگاههای اجرایی استان برای اجرای طرحها و پروژههای عمرانی قابل برداشت است و تا شهریور امسال فرصت جذب آن وجود دارد.
علی شهریارپور افزود: همچنین تاکنون ۲۹۴ توافقنامه به ارزش ۱۳ هزار و ۳۴۲ میلیارد تومان برای جذب اعتبارات سفر رییسجمهور به استان منعقد شده است.
وی خاطرنشان کرد: با اختصاص و جذب بخشی از اعتبارات سفر اکنون طرح تامین آب شرب پایدار نیمی از جمعیت استان در آستانه بهرهبرداری قرار دارد، ۱۳ طرح راهسازی از ردیف ملی با سرعت در دست احداث است، تسهیلات قابل توجهی در حوزه اشتغال و کارآفرینی در استان توزیع شده که نقش مهمی در کاهش نرخ بیکاری استان داشته است و نرخ بیکاری این استان که در پایان سال ۱۴۰۱ به ۱۰.۱ درصد کاهش یافت، به کمترین حد خود در یک دهه اخیر رسیده است.
تحقق ۷۰ درصدی مصوبات سفر رییسجمهور در حوزه راه
مدیرکل راه و شهرسازی چهارمحال و بختیاری نیز با اشاره به آخرین وضعیت جادههای شریانی استان، تعهد دولت در حوزه راهسازی مطابق با مصوبات سفر رییسجمهور در سال نخست را یک هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: از این میزان یک هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان معادل ۷۰ درصد این اعتبار جذب شده است.
حسینعلی مقصودی افزود: از ۱۲ هزار میلیارد تومان مصوبات سفر رییسجمهور به استان در خرداد سال گذشته سه هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان معادل ۴۰ درصد آن مربوط به حوزه راهسازی استان است که مقرر شد در سال نخست یکهزار و ۶۰۰ میلیارد تومان آن محقق شود.
وی با اشاره به فعال بودن ۱۳ طرح راهسازی در استان با تامین اعتبار از ردیف ملی، تصریح کرد: در حال حاضر تمامی راههای شریانی استان به صورت چهارخطه در دست احداث است که از جمله آن میتوان به شهرکرد به بروجن به لردگان، لردگان به ایذه، شهرکرد به شلمزار به ناغان به ایذه، اردل به دوپلان، بن به داران، سامان به تیران و بازفت به مسجد سلیمان اشاره کرد.
مدیرکل راه و شهرسازی چهارمحال و بختیاری خاطرنشان کرد: در سال گذشته مجوز ماده ۲۳ چهار طرح راهسازی استان از جمله سامان به قراقوش، چلگرد به باباحیدر، ورودی و کمربندی اردل و سورشجان به سودجان صادر و به این طرحها از ردیف ملی اعتبار اختصاص یافته است.
مقصودی با بیان اینکه از محور ارتباطی شهرکرد به شلمزار ۱۸ کیلومتر تا پایان خرداد بهرهبرداری میشود، افزود: مابقی محور نیز تا پایان شهریور تکمیل و افتتاح میشود.
وی یادآور شد: تلاش میشود در نیمه نخست امسال ۳۰ کیلومتر راه در استان بهرهبرداری شود.
اجرای طرحهای آبرسانی استان
سرپرست هماهنگی امور عمرانی استانداری چهارمحال و بختیاری، تامین آب پایدار را از مهمترین برنامههای استان طی ۲ سال اخیر و از مصوبات سفر استانی رییسجمهور عنوان کرد و گفت: در همین راستا هفت طرح آبرسانی در دست اجراست.
علی حیدری ادامه داد: تسریع در اجرای طرح آبرسانی به نیمی از جمعیت استان، انتقال آب سد باباحیدر، اجرای طرح نهضت آبرسانی به روستاها به همت قرارگاه امام حسن(ع) و اجرای سدهای گهرو، آقبلاغ، خرسان و چشمه علی از مهمترین طرحهای آبرسانی استان به شمار میرود که پس از سفر استانی رییسجمهور از سرعت بالایی برخوردار شد و اعتبار قابل توجهی به آن تخصیص یافت.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر بخشی از طرح آبرسانی به نیمی از جعیت استان به بهرهبرداری رسیده است و مابقی طرح نیز به زودی تکمیل و وارد مدار میشود بطوریکه از مجموع اعتبارات هزینه شده برای اجرای طرح آبرسانی به نیمی از جمعیت استان، ۴۸۶ میلیارد تومان اعتبار در سال گذشته جذب شد.
توسعه کشاورزی و نهضت گلخانهسازی در استان
رییس سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری نیز طرحهای تامین و انتقال آب را از جمله ۲ برنامه مدون دولت برای بخش کشاورزی استان برشمرد و گفت: در همین راستا ۲۶ طرح در حوضه کارون به مساحت ۱۳ هزار هکتار و اشتغالزایی ۱۰ هزار نفر با تخصیص آب ۹۳ میلیون مترمکعب تعریف شده و در دست اجراست که طی سال گذشته ۲۰۰ میلیارد تومان منابع اعتباری برای آن اختصاص یافت و پیشبینی میشود در سال جدید جهش خوبی در این رابطه انجام میگیرد.
حسین برزگر افزود: ۱۲ طرح دیگر نیز به مساحت چهار هزار هکتار و اشتغالزایی برای چهار هزار نفر و تخصیص آب به میزان ۲۵ میلیون مترمکعب مجوز گرفته است که عملیات اجرایی آن پس از تکمیل طرحهای نیمهتمام آغاز میشود.
وی از تخصیص ۵۰ میلیارد تومان اعتبار برای اجرای شبکههای آبیاری تحت فشار در استان طی ۶ ماه اخیر خبر داد و گفت: اهتمام دولت در این حوزه در مقایسه با سالهای گذشته بینظیر است و این رقم معادل مجموع اعتبار آبیاری تحت فشار ۱۰ سال گذشته است.
رییس سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری از اجرای طرح گلخانهسازی در استان در دولت سیزدهم خبر داد و گفت: در حال حاضر ۵۶ هکتار گلخانه در قالب ۱۸۰ واحد در استان فعال و در دست بهرهبرداری و ۴۰ هکتار نیز در قالب ۷۰ واحد در دست احداث است.
برزگر افزود: احداث سالانه ۱۰۰ هکتار گلخانه در استان پیشبینی شده است و در حال حاضر همین تعداد گلخانه در نوبت دریافت تسهیلات قرار دارد.
وی خاطرنشان کرد: کلنگ بزرگترین شهرک گلخانهای استان نیز در دولت سیزدهم به زمین زده شد که در فاز نخست ۹۸ هکتار و در فاز دوم ۱۰۰ هکتار از شهرک گلخانه ای بهرهبرداری می شود و یک هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان حجم کل سرمایهگذاری (آورده متقاضی و تسهیلات) در این شهرک است.
توسعه زیرساختهای ورزشی
توسعه زیرساختهای ورزشی نیز از دیگر مصوبات سفر رییسجمهور به استان بود که تاکنون ۱۰ زمین چمن مصنوعی افتتاح و چند باب استخر شنا در آستانه بهرهبرداری است.
مدیرکل ورزش و جوانان چهارمحال و بختیاری با اشاره به مصوبات سفر استانی رییس جمهور در بخش ورزش تاکید کرد: تصویب و اختصاص ۱۸۸ میلیارد تومان اعتبار به ورزش استان باعث تحول در این بخش خواهد شد.
موعود بنیادیفرد افزود: در سفر رییس جمهور ۱۵۸ میلیارد تومان برای ورزش استان در نظر گرفته شد و پس از آن نیز با پیگیریهای نماینده مردم شهرستانهای شهرکرد، بن و سامان در مجلس شورای اسلامی ۳۰ میلیارد تومان نیز برای ورزشگاه ۱۵ هزار نفری شهرکرد اضافه شد.
به گفته وی با ابلاغ این ۱۸۸ میلیارد تومان اعتبار ورزشی به چهارمحال و بختیاری، سرانه ورزشی استان افزایش مییابد و تا ۱۰ سانتیمتر بر فضای ورزشی استان افزوده میشود.
مدیرکل ورزش و جوانان چهارمحال و بختیاری ادامه داد: در بخش تعمیر و تجهیز امکان ورزشی با یک فرسودگی مواجه هستند که خوشبختانه اعتبارات۵۰ میلیارد تومانی در سفر رییسجمهور برای بهسازی و تعمیر و تجهیز اماکن ورزشی اختصاص یافته است.
بنیادیفرد خاطرنشان کرد: با این میزان اعتبار تخصیصی میتوان تحول مهمی در بخش تجهیز و تعمیر اماکن ورزشی استان ایجاد کرد.
پاسخگویی به تمامی نامههای مردمی
بر اساس گزارش روابط عمومی استانداری چهارمحال و بختیاری، در سفر رییسجمهور به استان ۴۱ هزار و ۸۸۸ مورد نامه مردمی نیز از سوی استانداری و سایر دستگاههای اجرایی استان دریافت شد که از این تعداد هشت هزار و ۸۵۵ نامه دارای هفت سرفصل اعم از وام بانکی، وام قرضالحسنه، وام ودیعه مسکن، وام تعمیر مسکن، هزینه تحصیلی، درمان و خرید کالا بود که متقاضیان به بانکهای عامل معرفی و تسهیلاتی با سود چهار درصد و بازپرداخت ۶۰ ماهه دریافت کردند.
به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری با ۴۳ شهر و بیش از ۸۰۰ روستا و آبادی دارای بیش از یک میلیون نفر جمعیت است.
نظر شما